[Grecja] Big Brother

Zaczęty przez Showmag, Pn, 10 Paź 2005, 00:21:50

Showmag

Ruszyła emisja "Big Mother"
W Grecji rozpoczęto emisję kolejnej, zmutowanej edycji "Big Brother". Tym razem jest to program "Big Mother", będący połączeniem "Big Brother- The Battle", "Big Brother- The Wall" i innych wersji reality show. W widowisku rozpoczętym 3 padziernika, bierze udział 9 osób, którym towarzyszą ich własne matki. Kiedy uczestnik zostanie wskazany do odejscia, wraz z nim z Domu Wielkiego Brata będzie musiała odejsć jego matka.

[showmag.info]

podmark

"Big Mother" ??  :buzz:  :buzz: Porąbało ich, czy co ?? Jak na razie (z opisu Admina) nie wygląda to najlepiej, ale może to jest fajne. Zresztą Grecy są dziwnym narodem...

Pudelek

A mi się podoba! Pewnie wzieli jakis maminsynków. A ja proponuje zrobić Big Tesciową :P .

joker

"Big Mother"... o kurcze - chciałbym to zobaczyć... zaraz po przeczytaniu postu admina wymysliłem to sobie tak: oglądamy tak jak by dwa domy - w jednym domu te 9 osób a w drugim ich matki. Obydwa domu są od siebie nie zależne i kikt nie wie co się w drugim dzieje, ale eliminacje są tylko w tym "młodszym" domu a matki nie swiadome tego co robią ich dzieci muszą odejsć... nie wiem jak to wygląda naprawdę, ale w mojej wersji bardzo mi się podoba :D

podmark

Z tego co widziałem na zdjęciach, to młodzi mieszkają z matkami, ale rzeczywiscie tak jakby są dwa domki, albo jest to jeden a przedzielony.

podmark

Cytat: Łukifajniutki pomysł z Big Mother ;)

Jak dla mnie to nie za ciekawy - czy chciałoby się oglądać dyskusję 9 kobiecinek przy herbatce o aktualnych sprawach ?? Ja bym nie chciał tego oglądać... Zresztą nie wiadomo dokładnie, jak to wygląda - znamy to tylko ze zdjęć na stronie i z krótkiego opisu Admina.

Showmag

Z "Wielkiej Matki" w "Wielkiego Brata"
Wtorek, 08.11.2005, 00:02

"Wielka Matka"- czwarta grecka edycja "Big Brother" (emitowana od 3 padziernika), stała się zwykłą edycją "Wielkiego Brata". Początkowo w programie brało udział 9 par- w skład każdej z nich wchodziła matka z córką lub synem. W pierwszym etapie gry, zawodnicy wybrali sposród wszystkich matek jedną Wielką Matkę, której głównym zadaniem było wskazanie jednej z drużyn do odejscia. Dwie kolejne pary nominowali pozostali domownicy. Gdy w Domu były już trzy nominowane drużyny, jedna z nich- decyzją pary będącej w posiadaniu mocy ułaskawienia- mogła zostać obdarzona immunitetem. Do walki o przetrwania stawały więc dwie drużyny, o losach których decydowali widzowie. Po ogłoszeniu werdyktu publicznosci, mieszkańcy wybierali kolejną Wielką Matkę i gra toczyła się na nowo.

Jednak 28 dnia trwania widowiska, uczestników poinformowano, że z każdej pary będzie musiała odejsć jedna osoba. Członkowie każdej drużyny sami musieli zdecydować, kto z nich będzie musiał wyjsć z programu. W większosci przypadków matki poswięciły się dla swoich dzieci. Tylko jedna z nich pozostała w grze, jednak w skutek kolejnych wydarzeń zdecydowała się odejsć, a na jej miejsce wrócił syn, wyeliminowany poprzedniego dnia. Liczba uczestników "Big Mother" została więc gwałtownie zredukowana. Wszystkie matki, które brały udział w widowisku opusciły Dom Wielkiego Brata, a na ich miejsce wprowadzono siedmiu zupełnie nowych zawodników. Tym samym reality show powrócił do swojej oryginalnej nazwy.

[showmag.info]

Showmag

Nikos zwycięzcą greckiego "BB4: Big Mother"
Poniedziałek, 02.01.2006, 00:06

Po ponad 12 tygodniach (88 dniach) zakończyła się w Grecji czwarta edycja "Wielkiego Brata" o nazwie "Big Brother 4: Big Mother". Program trwał od 3 padziernika, a finał miał miejsce 29 grudnia 2005. Początkowo w reality show brało udział 9 par- w skład każdej z nich wchodziła matka z córką lub synem. W pierwszym etapie, zawodnicy wybrali sposród wszystkich matek jedną Wielką Matkę, której głównym zadaniem było wskazanie jednej z drużyn do odejscia. Dwie kolejne pary nominowali pozostali domownicy. Gdy w Domu były już trzy nominowane drużyny, jedna z nich- decyzją pary będącej w posiadaniu mocy ułaskawienia- mogła zostać obdarzona immunitetem. Do walki o przetrwanie stawały więc dwie drużyny, o losach których decydowali widzowie. Po ogłoszeniu werdyktu publicznosci, mieszkańcy wybierali kolejną Wielką Matkę i gra toczyła się na nowo. Po miesiącu nadawania programu zdecydowano jednak powrócić do pierwotnej formuły "Wielkiego Brata". Uczestników poinformowano, że z każdej pary będzie musiała odejsć jedna osoba. Członkowie każdej drużyny sami musieli zdecydować, kto z nich będzie musiał wyjsć z programu. Liczba uczestników "Big Mother" została więc gwałtownie zredukowana. Wszystkie matki, które brały udział w widowisku opusciły Dom Wielkiego Brata, a na ich miejsce wprowadzono zupełnie nowych zawodników. Wtedy w programie pojawił się 24-letni Nikos, który dotrwał do samego końca widowiska, został zwycięzcą i zdobywcą 200 tysięcy euro.

[showmag.info]

arturxd

a tak btw to na czym polega BB the WALL??

podmark

Po prostu były dwa domki i dwie grupy uczestników, które walczyły o zwycięstwo, nie wiedziąc, że za tytułowym murem żyją inni pretendenci do wygranej. Oczywiscie nie wszędzie spisek dało się długo ukrywać. W niektórych krajach, uczestnicy wspinali się na mur, gdyz zaciekawiły ich odgłosy dochodzące zza niego.

Femek

z Edycja The Wall było różnie  tak jak kolega napisał wyżej a czasami podział na biedych i bogatych [ takie były cele, zamierzenia pierwszej edycji The Wall w Holandii, i wiele krajów tak robiło, że biednych i bogatych... ale w sumie nie do konca to była edcja the wall... można bardziej powiedzieć, że the battle bo uczestnicy zamieniali się domkami.
- Czy może ktos ma jakies zdjecia z Big Brother The Wall - z Grecji bardzo mnie to ciekawi jak to było a nie umiem znaleć, mam tylko logo.

Femek

Big Brother 5 Greece = Secret Story

https://star.gr/index.php?ID=media&Rec_ID=44217

z czego ja rozumiem, to piszą to:

W tej edycji, tak jak w tych, które były wczesniej transmisja jest planowana na ANT1. Ten sezon został zapowiedziany 11 maja 2010, po przerwie pięciu lat od ostatniego Big Brother 2005 ( Big Mother ) noo i piszą, że zaskoczą ludzi dużą ilością tajemnic....  wiec Secret Story w Grecji !!!

Femek

Konkurencją dla Secret Story  ma byc Big Brother. W Grecji głowny rywal stacji ANT1 czyli stacja  ALPHA TV kupiła licencje na Big Brother. Wielki Brat ma byc w telewizji o tym samym czasie co Secret Story.  Jesienią w Big Brother 5 zamiezska 14 osob a główna nagroda to 200.000 euro. Polecam link dla osób znających alfabet grecki :
https://star.gr/index.php?ID=media&Rec_ID=53556

Femek

Logo Big Brother 5 w Grecji, tegoroczna edycja startuje 3.10.2010 i ma potrwac 12 tygodni, do domu wprowadzi się 14 uczestników a nagroda główna to 200.000 euro. Program poprowadzi Roula Koromila