Soundwave Backstage Pass

Zaczęty przez Showmag, Śr, 15 Cze 2005, 01:15:35

Showmag

Reality show wyłoni menedżera Sistars
Sroda, 15.06.2005, 00:16

Już w czwartek MTV Polska i Coca-Cola rozpoczynają poszukiwania kandydatów do reality show, w którym nagrodą będzie posada asystenta menedżera zespołu Sistars. Wiek (18-25 lat), przebojowa osobowosć, pracowitosć i poczucie humoru to jedyne wymagania organizatorów. Wystarczy zgłosić się na jeden z castingów, które rozpoczynają się 16 czerwca w czterech miastach Polski (Sopot, Poznań, Kraków i Warszawa). Jury (w skład którego wejdą eksperci MTV, menedżer zespołu Sistars oraz przedstawiciele agencji koncertowej Alter Art i Coca-Col) wybierze osiem najlepszych osób, które już od lipca ruszą w letnią trasę koncertową "Coca-Cola Soundwave Tour", w której oprócz Sistars wystąpią inne polskie i zagraniczne gwiazdy. Finałowa ósemka wystąpi następnie w reality show "Soundwave Backstage Pass", emitowanym przez MTV Polska, w którym będą wykonywać zadania i rozwiązywać codzienne problemy asystenta menedżera gwiazdy, m.in. zaaranżują konferencję prasową z zespołem, zorganizują koncert i promocyjne spotkanie z fanami, a nawet urządzą przyjęcie urodzinowe wokalistkom. O tym, kto wygra roczny kontrakt menedżerski, zdecydują widzowie. Pierwsze skojarzenie, jakie nasuwa się po usłyszeniu koncepcji programu, to obecny już na antenie MTV Polska program "The Assistant". Nic bardziej mylnego. Komik Andy Dick, główny bohater amerykańskiego programu, nie ma litosci dla swoich potencjalnych asystentów, ani nie wzbudza sympatii widzów. "Soundwave Backstage Pass ma być przyjaznym wprowadzeniem młodych ludzi w swiat polskiego show-biznesu. Będzie sporo wyzwań, zadania będą trudne i czasami bardzo zaskakujące, ale główna zasada, która przyswieca organizatorom programu to przybliżenie widzom MTV kulis przemysłu rozrywkowego"- mówi Monika Wysocka z MTV Polska. Program będzie można oglądać już w czerwcu, a wielki finał odbędzie się w padzierniku. O zwycięstwie zadecydują widzowie.

[MTV Polska]

grzybowski11

jakos nie przekonuje mnie ten program

Luxis

tego programu niewidziałem jeszcze, ale chodzi mi o to, że za sprawą tego programu do Polski przyjadą gwiazdy swiatowe i to bardzo dobrze. Bo planuje się zrobienie 4 koncertów, na każdym jakas gwiazda. Np. na pierwszym wystapią Dr. No, SiStars i EAMON; na drugim Zakopower, SiStars i JA RULE, na trzecim FABULOUS, zas na czwartym koncercie NATASHA BEDINGFIELD.

alexander

zapowiada sie ciekawie cos jak The Assistant czy jakos tak ;p

podmark

Ten program z dodanym podtytułem "z kamery MTV"(czy jakos tak) będzie emitowany w Polsacie w soboty o 9:10.

alexander

Czyli przed BRAVO TV ? A od kiedy mozna go ogladac bo jestem ciekawey :)

podmark

Teraz się okazało, że emisja tego reality show jest zaplanowana na niedizelę o 9:30, powtórki w każdy poniedziałek o 7:30. Sorry za wczesniejsze wprowadzenie w błąd.

Showmag

Rusza "Soundwave Backstage Pass"
Sobota, 03.09.2005, 13:00

Już jutro rusza emisja reality show "Soundwave Backstage Pass", dokumentującego zmagania osmiorga finalistów programu na przestrzeni kilku miesięcy. Casting do widowiska zakończył się w lipcu. Jury, w skład którego weszli eksperci MTV, menedżer Sistars, przedstawiciele agencji koncertowej Alter Art oraz Coca-Cola wybrało osmiu finalistów konkursu, którzy tym samym przeszli do kolejnego etapu rywalizacji o stanowisko asystenta menadżera zespołu Sistars. W zwycięskiej ósemce znaleli się: Anna Sichelska z Krakowa, Marek Całka z Poznania, Anna Sauter z Bytomia Odrzańskiego, Michał Reszke z Warszawy, Michał Krajewski z Mikołowa, Bartłomiej Szaniawski z Zielonki, Arkadiusz Zdyb z Sosnowca oraz Bernadetta Lasek z Przemysla. Finalisci wzięli udział w letniej serii koncertów Coca-Cola Soundwave Tour. W tym czasie musieli udowodnić ekspertom, że potrafią radzić sobie z zadaniami, z jakimi na co dzień zmaga się menedżer zespołu muzycznego: zaplanować trasę koncertową, zaaranżować wywiady w prasie czy też pozbyć się z hotelu natrętnej fanki. Na czterech imprezach, które odbyły się w Poznaniu, Warszawie Gdyni i Krakowie, wystąpili tacy wykonawcy jak Eamon czy Ja Rule. Kamery MTV zarejestrowały wszystkie sukcesy i porażki finalistów, a szczegółową relację z ich kilkumiesięcznej ciężkiej pracy zobaczymy od 4 wrzesnia w reality show "Soundwave Backstage Pass". Program będzie można oglądać w każdą niedzielę o godzinie 18:30 w MTV Polska i w niedzielę o 9:10 w Polsacie. O losach finałowej ósemki i wyborze zwycięzcy zadecydują widzowie poprzez systematyczne głosowania.

[showmag.info]

alexander

Może mi ktos napisać kto odpadł już z programu? Niestety Dzień dobry TVN tak mnie wciąge ze zapomina o tym i nie wiem kto odpada a tyle w Mtv powtórek a ja zawsze zapomne powiedzcie kto juz odpadł!!?

UWAGA TO MóJ 300 POST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):):)

Showmag

ja nie obejrzalem ani jednego odcinka tego programu. asystent menedzera wybrany z ulicy za pomocą reality show - co za pomysł :plask:

więcej informacji o SBP znajdziesz tutaj: www.soundwave.pl

Luxis

a mi sie en program nawet podoba... ;P maja tam fajne zadania ;)

Pudelek

Całka asystentem menadżera Sisters

Marek Całka z Poznania został zwycięzcą programu SoundWave Backstage Pass, czyli "Przepustka za kulisy", i zdobył nagrodę główną, którą jest roczny etat asystenta menedżera zespołu Sistars. - Jestem naprawdę szczęsliwy, że zostałem wybrany przez zespół Sistars - powiedział Całka.
- Konkurencja była bardzo silna dlatego wydaje mi się, że którys z innych uczestników mógłby teraz być na moim miejscu. Bardzo cieszę się, że wziąłem udział w tym programie. Dzięki temu doswiadczeniu dużo się nauczyłem, a przy okazji poznałem fajnych ludzi. Na pewno będziemy utrzymywali dalej kontakt - powiedział zwycięzca programu.
    SoundWave Backstage Pass to wspólny program Coca-Cola Poland Services oraz MTV Polska skierowany do młodych ludzi, którzy marzą o karierze menedżerskiej w branży muzycznej. Program miał charakter docu-reality show. Dziewięć odcinków relacjonujących zmagania uczestników emitowały stacje MTV i Polsat we wrzesniu i padzierniku br.
    Program powstawał w okresie od czerwca do padziernika br. Osmioro uczestników, wybranych podczas castingu, miało okazję zmierzyć się z realnymi problemami menadżerów gwiazd zespołów muzycznych. Wykonując przydzielone im zadania, m.in. podczas letniej trasy koncertowej Coca-Cola SoundWave Tour, młodzi ludzie musieli udowodnić, że radzą sobie w sytuacjach, z jakimi na co dzień spotykają się menadżerowie.
    Program realizowano w miastach, w których odbywały się koncerty Coca-Cola SoundWave Tour, czyli w Poznaniu, Warszawie, Trójmiescie i Krakowie. Uczestnicy programu po każdym z koncertów rozmawiali z muzycznymi gwiazdami swiatowego formatu. Z Ja Rulem, Fabolousem, Eamonem dyskutowali o tym, jak wygląda międzynarodowy rynek muzyczny, jak pracują i jakie cechy powinni posiadać idealni menedżerowie gwiazd.
    W pierwszym odcinku programu widzowie mogli zobaczyć jak wyglądał casting, poznać zespół Sistars, jego menedżera Roberta Kurpisza oraz zapoznać się z uczestnikami.
W odcinku drugim zaczęły się prawdziwe zadania. W odcinkach 3-7 działał już mechanizm selekcji: kolejno odpadały osoby, o których zespół lub widzowie MTV za pomocą SMS zadecydowali, że to jednak nie one powinny zostać asystentem managera zespołu Sistars.
    W półfinale programu uczestnicy pracowali na planie najnowszego teledysku Sistars,
a podczas finału wyruszyli w trasę promującą najnowszy album zespołu.
    Według pierwotnych założeń w ostatnim etapie programu miały brać udział trzy osoby: dwie, które przetrwają selekcję widzów i zespołu oraz jedna przywrócona głosami widzów sposród tych uczestników, którzy wczesniej odpadli. Jednakże po półfinałowej rozgrywce artysci zdecydowali, że do finału przejdą wszyscy trzej półfinalisci: Bartek Szaniawski, Marek Całka i Michał Krajewski, gdyż wszyscy trzej w jednakowym stopniu spełniali kryteria okreslone przez zespół. Dzięki sympatii publicznosci, wybrana SMS-ami widzów, dołączyła do nich Ania Sichelska. Do zadań finałowych obejmujących przygotowanie koncertów z promocyjnej trasy koncertowej zespołu Sistars, przystąpiła więc czwórka uczestników.
    Ogłoszenie zwycięzcy programu nastąpiło 25 padziernika br. podczas uroczystej gali
w klubie muzycznym "Scena 2000". Sposród czwórki finalistów, swojego asystenta wskazał menedżer zespołu Sistars Robert Kurpisz.
    Jak zapewnia MTV, wygranych w programie SoundWave Backstage Pass jest jednak więcej. Już w trakcie jego realizacji okazało się, że uczestnicy potrafią skorzystać z szansy, jaką stworzyły im Coca-Cola i MTV. Jeden z młodych ludzi otrzymał propozycję pracy w agencji zajmującej się showbiznesem. Inna uczestniczka została zaproszona do współpracy przez bank twarzy, a menedżer Sistars, Robert Kurpisz odebrał kilka poważnych telefonów od kolegów z branży, którzy wyrażali zainteresowanie uczestnikami programu.

[MTV Polska]

alexander

Mogliby lepiej odpicować trn program i dać go w godzinach np. 17:00-20:00 może byłaby lepsza oglądalnosc no ale coz tak samo jest z BRAVO TV o 9:30 kiedy ja mam ledwo otwarte oczy już mam ogądac lepiej dac to 17:00-20:00 tak jak Top Of The pops na RTL jest o 17:15 podajże,.,...

Kamil

oglądnąłem jeden odcinek i nawet fajne było; chciałbym zobaczyć więcej, ale dziwne godziny nadawania dali