[Niemcy] Big Brother 06: Das Dorf

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:38:34

Showmag

Miasteczko Wielkiego Brata
Piątek, 19 listopada 2004, godzina 10:34

Już w przyszłym roku w Niemczech powstanie szósta edycja "Big Brother". Program po raz kolejny przejdzie ogromną transformację i z pewnoscią będzie wielkim zaskoczeniem dla widzów. Wiadomo już, że uczestnicy zamieszkają w specjalnie wybudowanym miasteczku, w skład którego wejdą: kosciół, szkoła, zoo, markety oraz domy. Miasteczko Wielkiego Brata powstanie niedaleko Hamburga, na terenie o wielkosci 4 tysięcy metrów kwadratowych. Wszystkie obiekty będą naszpikowane kamerami i mikrofonami. Reality show rozpocznie się najprawdopodobniej w marcu 2005 roku, zaraz po zakończeniu obecnej, całorocznej edycji "Wielkiego Brata".

[showmag.info]

Showmag

W Niemczech ruszył "Big Brother 6- Das Dorf"
Piątek, 4 marca 2005, godzina 00:04

1 marca w Niemczech rozpoczęła się szósta edycja programu "Big Brother", tym razem pod nazwą: "Big Brother 6- Das Dorf" ("Big Brother 6- Wioska"). Reality show ruszył w dniu finału "Big Brother 5" i po raz kolejny przeszedł ogromną transformację. Show z pewnoscią będzie wielkim zaskoczeniem dla widzów. W pierwszym dniu 11 uczestników zamieszkało w specjalnie wybudowanej Wiosce Wielkiego Brata, w skład której wchodzą: miejsca pracy, budynki mieszkalne oraz sauna, siłownia, Wielki Bar i ogród z basenem. Kompleks został zbudowany niedaleko Hamburga, na terenie o wielkosci 25 tysięcy metrów kwadratowych. We wszystkich obiektach znajduje się w sumie 100 kamer i 60 mikrofonów. W ciągu pierwszych dwóch tygodni do programu wchodzić będą kolejne osoby. Gdy liczba domowników wyniesie 15, rozpoczną się pierwsze nominacje. Przez cały czas trwania widowiska, zawodnicy będą podzieleni na trzy grupy: Szefów, Asystentów i Pracowników. Każda z grup będzie żyła w innych warunkach, w domach o wyposażeniu adekwatnym do posiadanego statusu. Szefowie żyć będą w luksusie, Asystenci- w warunkach standardowych, a Pracownicy będą musieli zadowolić się najgorszymi warunkami. Każda z grup będzie musiała wykonywać inny rodzaj pracy. Mieszkańcy znajdą zatrudnienie w warsztacie samochodowym, pracowni (gdzie wyrabia się odzież oraz inne akcesoria) i zagrodzie (w której należy uprawiać i zbierać zioła, warzywa i owoce oraz zajmować się zwierzętami: krowami, kurami i swiniami). Za dobrze wykonaną tygodniową pracę, uczestnicy otrzymywać będą odpowiednie wynagrodzenie: Pracownicy- 100 euro, Asystenci- 250 euro, a Szefowie- 500 euro. Jeżeli jednak zlecone zadania zostaną le wykonane, na mieszkańców czeka kara: degradacja do niższego poziomu, cięższa praca i gorsze warunki mieszkaniowe. Rywalizacja trwać będzie przez kilkanascie tygodni. Nagrodą główną w "Big Brother 6- Das Dorf" jest milion euro.

[showmag.info]

podmark

Nie wiem, czy wiecie, że od czasu tej rocznej edycji "Big Brothera" w Niemczech nie ma Wielkiego Brata? Zamiast niego czasami (przy wykonywaniu i decyzji o zaliczeniu zadań) odzywają się prowadzący program "Big Brother - Die Entcheidung" (W Polsce "BB -RING"). Jak dla mnie to nie ma sensu , firmuje się program dobrze znana marką a nawet nie ma tytułowej postaci... Może byłoby lepiej, gdyby niemiecki Endemol potraktował trawającą własnie edycję, jako zupełnie nowy program "Wioska", a nie "Big Brother - das Dorf". W Polsce nie zdałoby to egzaminu, bo Polacy to bardzo wymagający naród...

Pudelek

Cytat: podmarkNie wiem, czy wiecie, że od czasu tej rocznej edycji "Big Brothera" w Niemczech nie ma Wielkiego Brata? Zamiast niego czasami (przy wykonywaniu i decyzji o zaliczeniu zadań) odzywają się prowadzący program "Big Brother - Die Entcheidung" (W Polsce "BB -RING"). Jak dla mnie to nie ma sensu , firmuje się program dobrze znana marką a nawet nie ma tytułowej postaci... Może byłoby lepiej, gdyby niemiecki Endemol potraktował trawającą własnie edycję, jako zupełnie nowy program "Wioska", a nie "Big Brother - das Dorf". W Polsce nie zdałoby to egzaminu, bo Polacy to bardzo wymagający naród...

... raczej konserwatywny.
Dlatego jakby miała powstać 4edycja to pewnie byłby to zwykły Big Brother nie jakas Bitwa albo BB Vip.
Chociaż ja jestem ZA urozmaiceniem (byle konwencjonalnie).

podmark

"BB" w Niemczech jest jakis taki dziwny, bo mam wrażenie, że oni bazują własnie na "DS". Nie jest to zbiegiem okolicznosci, 3 domy : apartament, mieszkanie standardowe oraz wiejska nora. Aha jeszcze, żeby tego było mało mają oborę ze zwierzętami. W ogóle to kopia kilku reality> uczestnicy wolny czas spędzają w Big Barze. Ale jednak najbardziej brakuje Wielkiego Brata.

Showmag

Paris Hilton nie pojawi się w niemieckim "BB6"
Czwartek, 16.06.2005, 01:33

Od 1 marca trwa w Niemczech szósta edycja programu "Big Brother", której uczestnicy zamieszkali w specjalnie wybudowanej Wiosce Wielkiego Brata. Obecnie wsród mieszkańców znajdują się między innymi: była striptizerka, małżeństwo i dziewica. Ostatnio firma Endemol, będąca producentem widowiska, zapragnęła sprowadzić do reality show wielką gwiazdę. Wybór padł na Paris Hilton, której zaproponowano milion dolarów za wzięcie udziału w programie. Jednak Paris nie przystała na te warunki i zażądała kwoty wynoszącej aż 5 milionów dolarów. Endemol nie przyjął tej propozycji, dlatego Paris nie pojawi się w reality show. Należy dodać, że trwający w Niemczech "Big Brother 6- Das Dorf" jest tzw. edycją "forever", czyli taką, która z założenia ma się nigdy nie skończyć. Data finału programu nie została ustalona, jednak- jak informują producenci- show dobiegnie końca w momencie, kiedys oglądalnosć drastycznie spadnie.

[showmag.info]

Showmag

Nie będzie pielgrzymów w "Big Brotherze"
Wtorek, 21.06.2005, 15:54

Organizatorzy Swiatowych Dni Młodzieży odrzucili propozycję firmy Edemol, producenta niemieckiej edycji "Big Brother", aby zaprosić młodych pielgrzymów do reality show. Edemol zaoferował nocleg dla grupy uczestników SDM w zamian za zgodę, aby kilku z nich uczestniczyło w "Big Brother 6- Das Dorf". "Formuła takiego programu jak 'Big Brother', pokazującego brak szacunku dla ludzi, nie jest odpowiednia dla przekazywania idei Swiatowych Dni Modzieży"- powiedział Matthias Kopp, rzecznik prasowy SDM. Trzydziesty już zjazd młodych katolików z całego swiata odbędzie się w dniach 16-21 sierpnia w Kolonii z udziałem papieża Benedykta XVI.

[EAI]

podmark

Piąta edycja "Big Brother" w Niemczech zgromadziła największą liczbę uczestników w historii tego programu na swiecie. Wynosiła ona wtedy 58 osób. Mysle, że po upływie roku (tyle trwała poprzednia edycja) okaże się, że obecna "Big Brother - Das Dorf" będzie miała większą ilosć bohaterów. Już teraz po upływie 144 dni w widowisku bierze lub brało udział 35 mieszkańców Wioski Wielkiego Brata.

Pudelek

Ja też mieszkam blisko niemieckiej granicy i mam mozliwosć oglądania tylko niemieckiego Big Brothera. Ale mi się nie chce. Oglądałem 3 i 4 edycję. Big Brother4 The Battle było super oglądałem codziennie. Jeszcze teraz pamiętam większosć uczestników, zwłaszcza striptiserkę Nadję z wydziarganymi całymi plecami. Teraz to nie niekońńńczącaaa się historia.

podmark

W niemieckim "Big Brother - The Battle" widziałem jedną laskę, która miała fajny tatuaż -  motylka i to gdzie ?? Hmm, w bardzo fajnym miejscu  :yeah: A jak była w koronkowych stringach, to swietnie to wyglądało, dzieci patrzeć na to nie powinny  :plask:

Luxis

Oglądałem po trosze, wszystkie niemiecki edycje, ale to się robi z edycji na edycje po prostu nudneee... niewiem co niemcy w tym widzą...
Tylko The Battle było fajne, i oczywiscie Nadja (podmark, to o nia chodzi o Nadję  :szok: )
A czeskiego niebede oglądał, bo niemam Novej...

podmark

No to ta Nadja fajniutka była. Żałuje, że nie znalazłem się z nią w jednej sypialni :-). Wtedy to by była BITWA  :ubaw:  :ubaw:  :ubaw:  Ja oglądałem tylko dwa odcinki "BB - The Battle", bo jeszszce wtedy nie miałem RTL 2, sporo odcinków "BB 5 - Ein Jahr" oraz teraz często włączam na "Das Dorf", tylko, że to naprawdę staje się nudne. Moim zdaniem w tej wiosce powinni dobudować nowe miejsca: agencję towarzyską i kosciół na przykład  :ubaw:

podmark

Jak myslicie, kiedy zakończy się emisja szóstej edycji "BB - Das Dorf" w Niemczech ?? Na pewno wtedy kiedy oglądalnosć zacznie spadać, ale po jakim czasie to nastąpi ?? Ja daje im maksymalnie 3 lata. Wtedy to już wszystkim się to znudzi. Ciekawe, czy po tym czasie będzie w programie ktos z pierwszej jedenastki ??

Pudelek

No własnie. A jaka jest główna nagroda? Pewnie jak się ludziom znudzi to już nie będzie 7 edycji. A wogóle to niezby mi się podoba ten pomysł na nieograniczoną czasowo edycję BB.

podmark

A będzie w ogóle jakas nagroda ?? Uczestnicy dostają pieniądze będąc w srodku - za wykonaną pracę. Siódmej edycji nie będzie, bo ta ma być ostatnia i dlatego jest nieograniczona czasowo. Stacja chce zachować wyniki oglądalnosci (w grupie wiekowej 14-34 udziały w rynku wynoszą prawie 15 %). Ta edycja ma pokazać ludzi żyjących jak w prawdziwym małym maisteczku, podoba mi się dżingiel tego reality: Hier ist dein Weld, co oznacza "Tutaj jest twój swiat".