Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Mau

Cytat: boss01moim zdanie najlepsi byli milionerzy. nie wiem czemu zdjeli ten program.
mogli chociaz jednej osobie pozwolic wygrac ten milion :)
pozdro

no przeciez pozwolili!!! Pytanie o Conana było banalne!!  :sciana:  :sciana:
radioactive. dalej zła

podmark

Nie no - dzisiaj to już naprawdę przegieli. Najpierw w TVN był emitowany Call TV "Graj o Raj", a za chwilę ten sam program wystartował w TVN Siedem  :zzz:  :zzz: . Mogli chociaż dać "FotoGrę" lu "Mania Grania", ale. Wielbiciele przynudzającej walki płci byli wniebowzięci. W "TeleGrze" to chociaż było dużo rywalizacji w studio,a tutaj ciągle gadanina ile może wygrać. Najvbardziej niesprawiedliwe jest wygranie tej przezroczystej walizki- nie podają kwoty i póżniej przy wysyłaniu tych pieniędzy mogą nieżle oszukać.

Luxis

ja najbardziej z gier Call TV nielubie Irka Bielenika, bo ma czasem beznadziejne i wręcz obrażające teksty... :/
a njabardziej lubie Agnieszke Wróblewską  :yeah:

podmark

Cytat: Łukija najbardziej z gier Call TV nielubie Irka Bielenika, bo ma czasem beznadziejne i wręcz obrażające teksty... :/
a njabardziej lubie Agnieszke Wróblewską  :yeah:

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Bieleninik - nie obrażając nikogo - z tą twarzą kryminalisty nadaje się co najwyżej do radia, a gdzie oni go do telewizji wpuscili ??

podmark

Magda Masny (36 l.), znana z telewizyjnego teleturnieju "Koło Fortuny", chce zostać posłanką. Kandyduje w okręgu gdańskim z ramienia partii Zieloni 2004. Pani Magda znalazła się na ostatnim miejscu listy, wystawionej przez koalicjanta ekologów, SdPl.

- Zielona stałam się na wiosnę - mówi żartobliwie Magda. - Uznałam, że warto zaangażować się w działalnosć partyjną. Chcę promować zdrowy styl życia i ekologiczną polską żywnosć. Będę też naciskać na utworzenie powszechnego planu budowy scieżek rowerowych, bo rower to najtańszy i najzdrowszy srodek lokomocji.

- Urodziwa Magda jest szczęsliwą żoną i matką. Niedawno prowadziła wieczorne wydanie wiadomosci gdańskiej telewizji publicznej. - informuje "Super Express".

medialink.pl

Dam wam na razie odpocząć od siebie - wyjeżdżam na bardzo krótkie wakacje. Nara  :pa:  :pa:

podmark

Taxi-nietypowy teleturniej TV4

TV 4 rozpoczyna emisję nowego teleturnieju, który rozgrywa się w... taksówce, której niczego nie podejrzewający pasażerowie nagle znajdą się w obiektywie kamery i krzyżowym ogniu pytań, stając przed możliwoscią wygrania w czasie tego dosyć niezwykłego kursu pokanej sumy.

Początek dziwnej dla pasażerów jazdy będzie niewinny -5 łatwych pytań, każde z nich warte 20 zł.i zawodnik jest bogatszy o 100zł.-informuje TV4. Gry nie można przerwać jednak w dowolnym momencie: taksówka musi jechać dalej, kierowca zadaje kolejne pytania - warte już 50 zł., a po kolejnych pięciu - 100 zł.

Im dłuższa podróż, tym więcej do wygrania, ale też do stracenia, gdyż pytania stają się trudniejsze wraz ze wzrostem stawki. Pasażer nie może skrócić początkowo wybranej trasy - nie ważne jak blisko podanego celu podróży w danym momencie się znajduje. Każdy korek na drodze, czerwone swiatła czy objazd będą oznaczać z jednej strony większą możliwą wygraną, z drugiej - większe ryzyko utraty zarobionych już pieniędzy.

Pasażerowie nie są jednak pozostawieni sami sobie. Starając się znaleć odpowied na pytania, mogą jeden raz poprosić o pomoc przypadkowych przechodniów. Nie wolno im jednak w tym celu wysiadać z taksówki, ani nawet jej zatrzymywać - mogą natomiast wychylić się przez okno i zadać pytanie przechodniom lub kierowcom innych samochodów, czekając na przykład na swiatłach. Pasażerowie mający przy sobie telefony komórkowe mogą również tą drogą skorzystać z pomocy - wolno im wykonać lub odebrać jeden telefon i poprosić rozmówcę o pomoc.

W czasie całego programu widzowie będą mogli sledzić specjalny licznik wskazujący wysokosć wygranej oraz mapę przedstawiającą trasę przejazdu i punkt, w jakim w danym momencie znajduje się taksówka.

W roli prowadzącego - pojazd i teleturniej jednoczesnie - wystąpi wrocławski aktor, Dariusz Lech.
Premiera 8 wrzesnia.

medialink.pl

A swoją drogą, jesli ciekawie to zrealizują, to może to być fajny program. Zasady brzmią swietnie - zastanawia mknie to, czy jest to polski pomysł, czy licencjonowany. Ale jednego jestem niemal pewnym - producentem będzie ATM Grupa :)

Luxis

OOo, bardzo fajny program sie zapowiada, super, juz niemogę się doczekać!!!  :yeah:

podmark

Zmiany w "Grze w ciemno".

Od nowego sezonu drobną metamorfozę przeszedł teleturniej Krzysztofa Ibisza "Gra w ciemno" emitowany w każdą srodę, czwartek i piątek w Telewizji Polsat. Zmieniły się głównie zasady, ale też uważny widz zauważył nowe metody realizacji zdjęć oraz nowy stolik z wbudowaną niszczarką. Dotąd w każdym odcinku "w ciemno" grał tylko jeden zawodnik, którego Ibisz ciągnął za język by wydobyć z niego jakies fakty z jego życia, zawodnik długo się namyslał i program był po prostu nudny. Nowe zasady są takie: w grze bierze udział  kilka osób i wyznawana jest metoda "ile się da". Jeżeli braknie czasu antenowego, to gra jest kontynuowana w następnym odcinku. Tym razem grający "w ciemno" wybierają nie 10, a 8 kopert sposród 50,w których znajdują się 2 nowe "wartosci" karne - w jednej kopercie znajduje się symbol -100% a w drugiej -50%, co oznacza, że zawodnicy mogą starcić całosć  lub połowę wygranej. Zmiany zostały wprowadzone po realizacji tego teleturnieju przez telewizję z Włoch, gdzie wprowadzono takie urozmaicenia.

Kotelet

Tak sobie obejrzalem nowe odcinki tego teleturnieju przed pierwsza miloscia i nadal jest troche nudnawy xD

Teleturniej w taksowce ciekawey pomysl jednak jak to zwykle bywa nie wypali xD

podmark

Oglądał ktos wczoraj lub przedwczoraj ten program "Taxi" ?? Bo ja jakos o tym zapomniałem  :wstydnis: Poza tym program "Zagraj o milion" ("Deal or No Deal") nie pojawi się - wbrew wczesniejszym informacjom w sobotę, 17 wrzesnia - Polsat na sobotni wieczór przygotował "Janosika". Jakby tego było mało, Polsat przygotowuje kolejny teleturniej - tym razem dla uczniów gimnazjum i nagrodą główną w tym programie jest stypendium wynoszące 500 000 złotych !!! Zauważyłem, że w Polsce i na swiecie furorę robi przepytywanie młodych ludzi - "Dzieciaki z klasą" - TVN, "Burza móżgów" - TVP2 i "Eureko, ja to wiem" w Polsacie. Producentem nowych teleturniejów Polsatu będzie Endemol-Neovision.

joker

nie planowałem oglądania "taxi" ale przypadkiem go włączyłem w połowie. Mi się ten program nie bardzo spodobał - w skali od 1-10 daję 4. program jest nudny, kierowca, a zarazem prowadący program nakierowuje odpowiadających na prawidłowe odpowiedzi. Rozsmieszył mnie natomiast głos zadający pytania  :hahaha:

alexander

fakt joker ten glos byl jakby 2 dzien po popijawie :D swietny program ale dla tych co umieraja z nudów .... a wlasciwie ktos wiedzial ze takie cos istenieje? bo ja wpadlem na to przypadkiem...

podmark

Polsat znowu miesza. Tym razem chodzi o polski tytuł teleturnieju "Deal or No Deal". Najpierw podawana nazwę "Zagraj o milion" , póniej spotkałem się z "Grą o milion",a jak się okazuje ten program będzie się nazywał po prostu "Grasz, czy nie grasz". Oto zarys gry.

Takiego teleturnieju nie było dotychczas
w Polsce!
Bije on rekordy oglądalnosci w ponad 20 krajach całego swiata! Po raz pierwszy w grze bierze udział aż 250 uczestników i każdy ma szansę walczyć o główną wygraną czyli
1 000 000 PLN !

Finalista teleturnieju wybiera jedną z 26 walizek, w których umieszczone są czeki o różnej wartosci, dające sumę ponad
2000 000 PLN !

Musi wykazać się swietną intuicją.
Jesli wybierze dobrą walizkę zabierze do domu 1.000 000 PLN, jesli wybierze złą dostanie 1 GROSZ !
Może zaryzykować lub odsprzedać bankowi swą wygraną, zanim pozna jej wartosć, ale czy zyska?

Do ostatniej chwili nie wiadomo...
Czy finalista stanie się milionerem?

Pudelek

To brzmi jak "Id na całosć' no i jeszcze pewnie Chajzer będzie prowadził...

joker

dla mnie to bardziej wygląda jak "gra w ciemno"