[Australia] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Śr, 06 Lis 2013, 17:09:17

Toni

NOMINATIONS.

Widać w tej edycji nominacje pokazywane podczas normalnego odcinka daily a nie jak miało to miejsce w poprzednich edycjach w studio z Sonią.
Pięć punktów do rozdzielenia na dwie osoby.
Lawson, head of house mógł przyznać aż dwanaście punktów. Miał jednak szansę zobaczyć gdzie znajdują się uczestnicy wybrani przez niego. Każdorazowe ukazanie ich na liście kosztowało go jeden punkt mniej do przyznania.
Skorzystał pięć razy stąd do przyznania miał siedem punktów. Nie zostało mu jednak pokazane ile zapytana osoba ma punktów. Widział tylko na którym jest miejscu oraz czy nie jest na czerwonej liście.
Ostatecznie wyniki nominacji przedstawiły się następująco:

Katie - 15
Cat - 14
Dion - 10
Travis - 9
Priya - 8

Nudna jest według mnie Cat stąd wybieram ją do exit aczkolwiek równie dobrze mógłby być to Travis, za bardzo lideruje.

Wtorkowy Eviction Night obejrzało 717 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Silent Disco. Tak brzmiało zadanie, które Brat postawił przed mieszkańcami. Trwało ono 24h gdyż przez cały ten czas
w specjalnym pomieszczeniu w ogrodzie dwoje mieszkańców (na zmianę) musiało tańczyć do muzyki, którą słyszeli przez słuchawki.
Gdy pozostali uczestnicy usłyszeli ją w domu musieli dołączyć do pozostałych dwóch i tańczyć tak długo aż Brat dał znać,
że mają zaprzestać.

Toni

Nadchodzący tydzień zapowiada się ciekawie.
Double EVICTION (Two Evictees) & INTRUDER ALERT.
Jutro Live Surprise Eviction.
We wtorek kolejny exit, zaś w środę wejdzie nowy uczestnik.

Toni

Day. 20
Nowym head of house został Sam.
Czyżby tworzyła się nowa para, Sam & Sandra?

Toni

Surprise Eviction Live.

Jak to w poniedziałek jedna z osób nominowanych zostaje ocalona.
Ku mojemu zaskoczeniu była to Cat. To ona spośród pięciorga nominowanych otrzymała od widzów najwięcej save głosów.
Zaskoczenie jeszcze większe było gdy Sonia powiedziała: "...it's time to go ... Dion"  whaaat???
Jakim cudem została Katie czy Travis??? Chyba, że to na zasadzie, że wokół Diona nic się nie działo specjalnego.
Z drugiej strony gdy pokazano jak rozłożyły się głosy widzów ... 16%, 17%, 18%, 19% :) , 30% Cat SAVE.
No cóż, widać lepiej mieć w domu często płaczącą Cat niż zrównoważonego i ogromnie fit Diona.

Jutro drugie wyjście w tym tygodniu. Pozostali nominowani to Katie, Priya, Travis. Chciałbym, żeby był to Travis aczkolwiek wiem, że tak niestety nie będzie stąd Katie OUT!

W środę wchodzi nowy uczestnik.

Toni

Eviction Night Live.

Trzecim uczestnikiem, który musiał opuścić dom była Katie.
Nowe zadanie tygodniowe to "Yes or No" znane z poprzedniej edycji. Mimo, że zadanie już było to podoba mi się.
Stawia nie rzadko uczestników przed ciężkim wyborem. Tylko raz mogą powiedzieć No.
Jutro NOMINATIONS oraz wchodzi nowy uczestnik płci męskiej, którego pokazano w migawkach. Dobrze zbudowany, singiel więc dziewczyny się rzucą.

Wczorajszy poniedziałkowy Surprise Eviction Live obejrzało 735 tysięcy widzów.

Toni

INTRUDER SPECIAL & Nominations.

Nowym uczestnikiem jest 30-letni Leo, mieszkający w Gold Coast, pochodzący z Kanady.
Lisa miała szansę poznać go jako pierwsza w sekretnej części domu.

W tym tygodniu aż siedmioro nominowanych.

DAVID - 18
TRAVIS - 8
JAKE - 7 (zaskoczenie)
SKYE - 6
AISHA - 5
CAT - 5
LISA - 5

Mogłaby odpaść Cat ale nie sądzę, żeby była to ona. Wydaje mi się, że może trafić na Lisę.
Co do drugiej osoby mógłby to być Travis choć też przypuszczam, że nie będzie to on.
Tak jak w tym tygodniu tak i w przyszłym. Będą dwa wyjścia. Jedno w poniedziałek, drugie we wtorek.
W środę wejdzie nowy uczestnik, tym razem ma to być kobieta.
Sam, head of house miał do dyspizycji jak przed tygodniem Lawson 12 punktów.
Skorzystał z trzech możliwości wybrania i podejrzenia w którym miejscu na liście nominacyjnej znajdują się wskazani uczestnicy. Pokusił się na trzy podglądnięcia stąd miał dziewięć punktów do rozdania.

Wczorajszy Eviction Night Live obejrzało 617 tysięcy widzów.

Toni

Cat przyznała Lawsonowi, że czuje do niego coś więcej niż sypmatię przyjacielską.
Po Skye z kolei widać, że nowy uczestnik Leo wpadł jej w oko, jest w jej typie. Ciekawe czy coś się z tego rozwinie.

Wczorajszy Intruder Special & Nominations obejrzało 658 tysięcy widzów.

Toni

Nowym head of house została Cat.
Wkurza mnie jej zachowanie względem Lawsona. Wie, że ma dziewczynę to klei się do niego.
Z przywilejów head of house wybrała go do sekretnej części domu. W basenie przytulanie, w łóżku także.
Lawson też moim zdaniem niewłaściwie się zachowuje.

Jutro pierwsze z dwóch wyjść w tym tygodniu.

Toni

EVICTION NIGHT LIVE.

Kolejny exit, który jest dla mnie zaskoczeniem. Jake.
Głosy widzów znowu rozłożyły się bardzo równo. Skye trochę wysunęła się do przodu gdyż zdobyła 27 % save głosów i jest bezpieczna.
Piątka nominowanych nadal w zagrożeniu przed jutrzejszym wylotem to Aisha, Cat, David, Lisa, Travis.
Sonia ponownie wyglądała wspaniale.

Fajne nowe zadanie tygodniowe. The Hotel. Cat, głowa domu miała podzielić mieszkańców na dwie grupy.
Podzieliła tak, że nominowani to jedna grupa, nie nominowani druga. Nominowani są hotelowymi gośćmi, druga grupa obsługą do dyspozycji cało dobowej. Muszą przygotowywać im jedzenie, sprzątać itp. Mało tego są umieszczeni w bardzo obskurnym pomieszczeniu gdzie śpią i w ogóle przebywają jakby w "salonie".

Wczorajszy daily obejrzało jak na niedzielę sporo widzów. 867 tysięcy widzów.

Toni

EVICTION NIGHT LIVE.

Dzisiejszy exit mnie nie zaskoczył. Lisa. Po pyskówce parę dni temu z Davidem nie dziwię się, że zdobyła najmniej głosów (12%).
Tuż za nią bo 15% miała Cat. Jak widać stopniała znacznie sympatia widzów do niej. Nie dziwię się.
Travis 16%, Aisha 27% (moim zdaniem za dużo), David 30%.
Będzie brakowało Lisy gdyż nie była bezbarwna.

Jutro Nominations.

Wczorajszy Eviction Night Live obejrzało 673 tysięcy widzów.

Toni

NOMINATIONS.

Cat jako head of house miała jak przystało na głowę domu miała dwanaście punktów do przyznania z możliwością kilkukrotnego podejrzenia gdzie kto znajduje się na liście. Poprzestała na czterech odsłonach stąd miała osiem punktów do przyznania.
W tym tygodniu nominowanych jest sześcioro uczestników. Aż czworo po raz pierwszy.

LAWSON - 12
SANDRA - 10
JASON - 9
PRIYA - 7
SAM - 6
TRAVIS - 6

Zaskoczony jestem nominacjami niektórych. Aż pięcioro to obsługa hotelu, która w większości przypadków nominowana była przez ... obsługę hotelu.

Jutro rozwiązany będzie sekret Lawsona i Cat, który miał miejsce w wannie w sekretnej części domu.

Big Brother: TOMORROW after The Block on Channel 9!

Wczorajszy Eviction Night Live obejrzało 677 tysięcy widzów.

Toni

Cat's & Lawson's Secret.

Cat ma dobę na podjęcie decyzji, który sekret wyjdzie na jaw.
Pierwszy to Big Brother's Secret. Mieszkańcy zobaczyliby wizytę Cat w diary room podczas nominacji.
Drugi to Cat's Secret. Uczestnicy zobaczyliby to co widzowie widzieli w daily a mianowicie co działo się podczas gdy razem z Lawsonem przebywała w sekretnej części domu.
Zadanie The Hotel zaliczone. Obsługa hotelu odetchnęła z ulgą, że to już koniec. Nie dziwię się gdyż nie było to dla nich łatwe zadanie. Wczesnym rankiem pobudka, prysznic w zimnej wodzie na zewnątrz, obskurne warunki w pomieszczeniu w którym spali jednak zobaczyłbym w całości taką edycję w Australii z podziałem na dwie części domu gdzie jedną z nich byłby dom a'la taki jaki miała obsługa jednak nie żeby uczestnicy cały czas byli w niezmiennej konfiguracji.

Wczorajszy daily połączony z nominacjami obejrzało 688 tysięcy widzów.

Rosa

Cytat: Toni w Cz, 09 Paź 2014, 23:52:09
Zadanie The Hotel zaliczone. Obsługa hotelu odetchnęła z ulgą, że to już koniec. Nie dziwię się gdyż nie było to dla nich łatwe zadanie.
He?
Zadanie zostało NIEZALICZONE, głównie zresztą przez to jak Sam potraktował Aishę. WB powiedział mieszkańcom że zamiast 5 gwiazdkowego hotelu czasami przypominało to 1 gwiazdkowy B&B.

Toni

W przyszłym tygodniu odpadną nie dwie a standardowo tylko jedna osoba.
We wtorek do domu wejdzie Ben z poprzedniej edycji.

Czwartkowy daily obejrzało 739 tysięcy widzów.
Ps co do zaliczenia zadania The Hotel, miałem poprawić ten błąd po napisaniu całości (gdyż rozgalopowałem się i zaliczone to nie to samo co odbębnione, jednak nie zawsze z pozytywnym skutkiem).
Wracając do Aishy to moim zdaniem jej zachowanie przesadzone. Żadna krzywda się jej nie działa ale no cóż.

W niedzielę wypada z programu daily. Ciekaw jestem czy tylko w tą niedzielę czy już w ogóle nie będzie.