[Australia] Big Brother 10

Zaczęty przez Toni, Pn, 29 Paź 2012, 10:58:43

Toni

Nowi bardzo charakterystyczni. O ile podczas ich wejścia we wtorek podchodziłem do nich sceptycznie tak już w środę w daily patrzę na nich pozytywnie, w szczególności na Justynna na którego patrzyłem całkowicie negatywnie.
Oboje przyznali, że najbardziej fajni są Ben i Tim.
To internauci zdecydują który z nowych pozostanie w domu i będzie miał szanse na wygranie ćwierć miliona dolarów.
Fajne jak nowi wchodzą w trakcie programu jednak na niecałe pięć tygodni przed finałem?
Oczywiście, że żaden z nich nie wygra. Obstawiam, że w finale będzie Ben, Tahan, Tim.
Late Night Feast - Back to school.

Live Intruders Special obejrzało 923 tysięcy widzów.
Day. 58 - 818 tysięcy widzów.
Confidential - 723 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

W Showdown zwyciężyła Tahan. Mogła wybrać dwie osoby które ocali przed poniedziałkowym evicton.
Wybrała siebie i Bena. Tak więc zagrożeni są: Drew, Ed, Jade, Katie & Lucy, Mikkayla, Tim.
Mógłby w końcu już odpaść Ed. New Intruders nie przepadają za nim. W ogóle to bardzo szybko się zadomowili.
Mikkayla np. zazdrosna jest o to, że Mr Clooney polubił bardzo Justynna i że spędza z nim za dużo czasu.
New week task. LOL task. :) Uczestnicy muszą po usłyszeniu charakterystycznego sygnału śmiać się jak najgłośniej aż do momentu ponownego usłyszenia owego sygnału.

Day. 59 obejrzało 817 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measuremnet]

Toni

W poniedziałkowym Eviction Night Live szykują się dwa wyjście.
Jedne regularne spośród sześciorga nominowanych. Drugie wyjście jednego z Intruders.
Mógłby to być Justynn. Wkurza mnie podobnie jak Tim. Z kolei z regularnych wyjść liczę na to, że out będzie Ed bądź Jade.

Day. 60 obejrzało 662 tysięcy widzów.

Toni

We wczorajszym Eviction Night Live exit był tylko jednego z intruders. Justynn out.
Znacznie sympatyczniejsze są nowe Girls Intruders, które weszły wczoraj do domu.
23-letnia Boog z Melbourne oraz 24-letnia Madaline z Sydney. Także jedna z nich tylko pozostanie w domu.

Eviction Night Live obejrzało 970 tysięcy widzów.

Toni

Mieszkańcy myśleli, że to oni tylko decydowali o tym który z male intruders opuści dom a tak naprawdę decyzja należała do internautów portalu jump-in.
Aż 73% głosów zdobył Nathan by zostać, 23% dla Justynna.
Exit nie był live a pokazany jakby w daily. Drew wcielił się w rolę Sonii i ogłosił werdykt kto opuszcza dom. :)
Uczestnicy dopiero w trakcie wczorajszego Eviction Night Intruders Special dowiedzieli się, że regularne wyjście będzie w tym tygodniu w środę.
Do ostatniej chwili myśleli, że wyjście będzie normalnie aż gdy Sonia chcąc powiedzieć kto opuszcza dom mówi, że dziś nikt.:)
Podobał mi się sygnał alarmu Intruder Alert. Tak samo było tydzień temu na kilka chwil przed wejściem Nathana i Justynna.
Co do nowych female intruder to Boog jest taka śmieszna, głos taki cienutki, 157 cm wzrostu, personal trainer.
Z kolei prawniczka Madaline też fajna. Obie ładne. Szkoda, że w przyszłym tygodniu jedna z nich będzie musiała odpaść.

Toni

We wczorajszym Eviction Night Live gościła Tully. Odpowiadała na pytania które zadawali jej fani programu na Twitterze.
Sugar Sister OUT! Wyniki głosowania widzów były niezbyt wyrównane.
12,3 % Katie & Lucy, 14,4 % Mikkayla, 14,4 % Ed, 17,1 % Drew, 17,7 % Jade, 24,2 % Tim.
Dziś Nomination Night.

Wczorajszy Eviction Night Live obejrzało 818 tysięcy widzów.

Toni

Nominations Night.
Jade otrzymała Nomination Super power od Sugar Sister.
Mogła anulować nominacje od jednego uczestnika i tak anulowała od Tima, który 3 punkty przyznał Edowi i co jest zaskoczeniem 2 punkty dla Drewa.
Mimo anulowania jego nominacji i tak Ed i Drew są nominowani a oprócz nich jeszcze Ben, Tahan i Tim.
Wyniki nominacji są już ostateczne.
Tim nie wyleci a wielka szkoda stąd obstawiam, że out będzie Ed bądź niestety Drew.
Natahn, Boog, Madaline nie nominowali i naturalnie nie mogły też być nominowane.

Nomination Night obejrzało 732 tysięcy widzów.

W poniedziałek Intruder Eviction.

Toni

Dziś 71. dzień. Nie sądzę, aby za dwa tygodnie był finał stąd cieszę się, że może dobije ta edycja do stu dni.
W tym tygodniu także w środę będzie regularny exit. Dziś wyjście Boog bądź Madaline. Obie bardzo sympatyczne.

Toni

W poniedziałek miało być Intruder Eviction jednak tak nie było.
Mieszkańcy o niczym nie wiedzieli co planuje Wielki Brat.
Odbyło się głosowanie "starych" uczestników na jedną z Intruder która ma pozostać w domu.
Mikkayla wcieliła się w Sonię i ogłosiła decyzję internatów portalu jump-in.
Oni wybrali Boog 55% podczas gdy uczestnicy wybrali Madaline.
Nathan zgłosił Bratu propozycję, że jest w stanie opuścić dom by obie Intruder zostały. Zostało to zaakceptowane.
W ten sposób Boog i Madaline zostały. Bardzo się cieszę z tego powodu.
Bardzo wrażliwi uczestnicy w tej edycji. W ciągu tygodnia bardzo związali się z Boog i Madaline i odwrotnie.

Poniedziałkowy odcinek obejrzało 950 tysięcy widzów.

Toni

Mieszkańcy nie zaliczyli week task "Rock Paper Scissors".
W trzech różnych konfiguracjach uczestnicy byli związani ze sobą. Musieli razem przebywać w odosobnieniu od innych. Gdy np. Rock byli w kuchni, a Paper chcieli do niej wejść, Rock musieli wyjść. :) Tak samo w łazience jak i innych pomieszczeniach.
Zwycięzcą Showdown została po raz drugi Mikkayla. W nagrodę otrzymała Nominations Super power.
Szczerze mówiąc nie sądziłem, że Mikkayla będzie jeszcze siedemdziesiątego dnia w domu. Myślałem, że odpadnie szybko a tu proszę. Nie żeby mi przeszkadzała.
Fajna była też randka Jade & Ed w ogrodzie Eden. Fajne było to, że to o czym ma rozmawiać Ed oraz jak się zachowywać z Jade podpowiadał mu w łazience Presidental suit Surly. :) I tak np. musiał zlizać talerz po zjedzeniu czy powiedzieć Jade, że poprosił już jakiś czas temu Brata, żeby kupił mu na zewnątrz jakiś prezent dla Jade. Dopiero gdy Jade wyjęła prezent z opakowania Ed widział co to jest. Okazało się, że był to kamień. Musiał szybko coś wymyśleć dlaczego właśnie to. Było śmiesznie. Jeszcze śmiejszniej było gdy Jade dowiedziała się już w domu od samego Brata, że Ed nie był sobą podczas randki. :)

Day. 71 obejrzało 870 tysięcy widzów.

Toni

Jestem w szoku. Mój faworyt za którego trzymałem kciuki by zwyciężył is out!!! BEN.
Podczas każdych nominacji od widzów zdobywał największą liczbę save głosów aż tu nagle najmniejszą.
Coprawda wyniki widzów były bardzo wyrównane.
16,2 % Ben, 16,9 % Ed, 17 % Drew, zaskoczenie, że Tim zdobył 17,8 % a Tahan najwięcej 32,1 %.
Tahan wygra? W gtym tygodniu nie nominowani nie mają dużego poparcia zawsze przy głosowaniu stąd Tahan wydaje mi się ma duże szanse. Lepiej jak miałaby wygrać ona niż Tim.

Eviction Night Live obejrzało 827 tysięcy widzów.

Toni

Kolejne nominacje w pokoju zwierzeń. Imiona dwóch osób z punktami uczestnicy pisali przy biurku na kartkach.
Mikkayla mimo Nomination Super Power jest nominowana. Zdobyła 8 punktów.
Ponadto nominowana jest Boog która zdobyła najwięcej, 11 punktów no i obowiązkowo Tahan 5 punktów.
Mikkayla mogła wybrać dwoje uczestników, którzy będą nominować w jej obecności w pokoju zwierzeń.
Wybrała Boog i Tahan które nominowała. Boog i Tahan nominowały oczywiście osobno ALE mogły wskazać tylko jednego uczestnika przyznając trzy punkty. Pozostałe dwa przyznawała Mikkayla. Dwa razy nominowała Drewa.
Wyniki nominacji są ostateczne.
Biorąc pod uwagę poparcie Tahan, obstawiam, że odpadnie Boog.
Eviction Night Live wraca w poniedziałek.

Nomination Night obejrzało 801 tysięcy widzów.

Toni

Final Showdown.
Zaczęto odliczanie do finału BB10. Final weeks.
We wczorajszym dniu wyemitowanu normalny odcinek daily. Eviction Night Live będzie w środę.
Nowe zadanie tygodniowe. BB FM czyli uczestnicy prowadzą audycje radiowe. Takie samo zadanie było w poprzedniej edycji jednak mimo to fajnie, że pojawiło się także i tym razem.

Wczorajszy daily obejrzało 856 tysięcy widzów.

Toni

We wczorajszym finałowym Showdown zwycięzca znowu miał szanse na wygranie pięciu tysięcy dolarów. Został nim Tim.
Z kolei nie było do zdobycia Nominations Super power no i już nie będzie. Był to ostatni Showdown.

Day. 78 obejrzało 863 tysięcy widzów.

Toni

Po osiemdziesięciu dniach Mikkayla OUT! Jedna z bardziej charakterystycznych postaci tej edycji.
Różnica głosów widzów między nią a Boog nie była duża. Mikkayla 25,0 %, Boog 26,7 %, Tahan 48,3 %.
Dziś Nomination face to face.

Eviction Night Live obejrzało 853 tysięcy widzów.