[Niemcy] Promi Big Brother

Zaczęty przez Toni, Cz, 14 Mar 2013, 22:07:47

Toni

Wczorajszy daily obejrzało 1,63 miliona widzów.
[Nielsen Audiecne Measurement]
Z uwagi na w dalszym ciągu spadek narazie wskazuje wszystko na to, że zwykłej edycji nie będzie a druga z celebrytami też pod znakiem zapytania.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Może się mylę, ale wydaje mi się że oglądalność nie spadałaby tak raptownie, gdyby były normalne odcinki dzienne, bez programu "live" i rozmów prowadzących.

Toni

Moim zdaniem to nie jest absolutnie powód dla którego program ma taką a nie inną oglądalność. W domu nuda ale i tez uważam, że osoby w domu nie wzbudzają zainteresowania. To jest powód.

Damian

To by było na tyle z wielkiej gwiazdy tej edycji, Davida Hasselhoffa. W dzisiejszym odcinku pokazano, jak opuszcza dom Wielkiego Brata. Podejrzewałem że wyjdzie najszybciej. W efekcie zostały same "gwiazdeczki". Po raz czwarty Natalia została wybrana do kolejnego "meczu", haha!

Toni

Powiedzmy, że zaczyna się coś dziać w domu. Co do gwiazd to w brytyjskim BB (którego nie oglądam) są same gwiazdy zawsze? Też pewnie jedna, dwie, reszta gwiazdeczki. Standardowo tak jest i tutaj.
Większą gwiazdą międzynarodową jest jeszcze Fancy, lokalną ale też nie gwiazdeczką Marijke, Jenny, Lucie, Martin.
Co do wczorajszego zadania noo to w końcu jakieś lepsze. Szkoda tylko, że tak szybko dobiegło końca.
Widzowie w programach reality z celebrytami lubią sobie upatrywać czarną owcę, która jest wskazywana do wykonania zadania każdego dnia.
Spodziewałem się zadań (coprawda na razie było dopiero pięć) w stylu programu "Ich bin ein Star - Holt mich hier raus!" czy też z jedenastej edycji BB z programów live show. Były naprawdę dobre.
W najbliższe dwie soboty o godz. 19:00 odcinek Inside.

Wczorajszy daily obejrzało 1,77 miliona widzów.
[Nielsen Audience Measurement]

Damian

Co to za odcinek "inside"? Bez rozmów prowadzących?

Toni

Nie znalazłem żadnych informacji na temat tego programu. Może będzie to odcinek the best of całego tygodnia?

Damian

Z tą oglądalnością wcale nie jest źle, jakby się tak utrzymała na tym poziomie to jest sukces! Jest to o wiele wyższa oglądalność, niż miała 11 edycja. No i super też, że wczoraj podskoczyła do góry. Nareszcie.

Toni

No właśnie. Jak się utrzyma to będzie dobrze. Moim zdaniem całościowo będzie to wynik niezbyt dobry.
W dzisiejszym daily szykuje się więcej informacji na temat wyjścia Davida, bynajmniej tak wczoraj zapowiadali prowadzący.

Damian

O jaką całość ci chodzi, Toni? Nawet jeśli oglądalność jeszcze spadnie, to i tak będzie super, to jest o wiele większa oglądalność od edycji w "RTL2". Myślę że ludzie z "SAT1" będą zadowoleni.

Toni

Po odejściu Baywatch Star Davida Hasselhoffa odeszło też znowu nie mało widzów.
Wczorajszy daily obejrzało 1,34 miliona widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
W ciągu pięciu dotąd odcinków daily program stracił 900 tysięcy widzów.
Zastanawiam się co oni chcą pokazywać w piątek gdy live show będzie trzy godzinny i czy ludzi będzie tyle co podczas startu czy tak jak podczas daily. Będzie pierwszy exit.

Damian

Jak na razie mnie osobiście ta edycja bardzo się podoba. Przekonałem się do tych "meczy", bo w tej serii mają jakiś większy sens. Publika wybiera osobę, która następnego dnia bierze udział w "meczu". Ciągle jest to Natalia. :D Zauważyli że tylko ją wybierają, to teraz dwie osoby biorą udział w konkurencji. Zabawne jest też to, jak uczestnicy przedrzeźniają się z Wielkiego Brata, udają jego głos. Wczoraj jak Jan udawał Wielkiego Brata, to przez chwilę miałem wrażenie że to rzeczywiście mówi głos "BB". ;)

Toni

A jednak! W zamian za Davida Hasselhoffa do domu dziś wejdzie Georgina Fleur!
No to zapowiada się akcja!
Georgina zabłysnęła w show bizzie w ubiegłym roku w programie "Der Bachelor" w stacji RTL.
W tym roku była uczestniczką siódmej edycji "Ich bin ein Star - Holt mich hier raus!".
Kontrowersyjna osoba o niewyparzonym języku.

https://bild.de/unterhaltung/tv/georgina/zieht-ins-promi-big-brother-haus-32461880.bild.html

Damian

Trzeba przyznać, że w dzisiejszym odcinku akcji nie brakowało. Najpierw "cytrynowy" mecz w którym udział wzięli Natalia i Jan, potem ich kara, za niezaliczenie tejże konkurencji. Na ich głowy spłynęły pomyje! Wielki Brat kazał im iść do ogrodu, w którym czekała platforma, do której musieli wejść. Potem Marijke musiała z polecenia Wielkiego Brata pociągnąć za specjalny sznur, dzięki któremu owe pomyje wylądowały na ich ciałach. Natalii i tak się upiekło, bo tak stanęła, że prawie wszystko poleciało na Jana. Poza tym oczywiście nowa uczestniczka! Myślę że może być ciekawie w domu dzięki niej. W końcu też podczas dzisiejszego odcinka usłyszałem ten codzienny, nieoficjalny głos Wielkiego Brata. :)

Toni

No to już wiemy. Wczoraj Oliver powiedział, że jutrzejszy tj dzisiejszy live show będzie z dwustysięczną widownią czyli szykuje się wielkie show jak podczas startu.
Ci, którzy znają temperament Georginy wiedzą, że nie powinno być z nią nudno.
Ja oceniam dostatecznie ogólnie program. Daily nie należą do jakichś ciekawych. Jak już uczestnicy nic konkretnego nie robią to chociaż mogliby rozmawiać na ciekawe tematy.
Mi się podobało we wczorajszym odcinku zadanie aby ignorować Natalię.
Zadanie cytrynowe nie należało do ciekawych. Było śmieszne. Dziś live match który zapowiada się ciekawie.
Ciężko typować kto dziś jako pierwszy odpadnie. Powinna to być Natalia z uwagi na to, że widzowie codziennie typują ją do wykonywania zadań ale nie będzie to ona. Doświadczony po siedmiu edycjach "IBES - HMHR".

Georgina przyciągnęła widzów. Oglądalność wyniosła 1,73 miliona widzów.
[Nielsen Audience Measurmeent]
Dzisiejszy live show wydaje mi się będzie miał trochę więcej niż dwa miliony.