[Niemcy] Promi Big Brother

Zaczęty przez Toni, Cz, 14 Mar 2013, 22:07:47

Damian

Toni

Pierwsi ponoć pewni uczestnicy.
https://bild.de/unterhaltung/tv/big-brother/stimmen-sie-ab-wer-noch-in-den-container-soll-32317282.bild.html
A myślałem, że będzie niespodzianka podczas startu w postaci jacy będą uczestnicy.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Jeśli rzeczywiście uczestnikiem ma być Lucie z ex-No Angels, tancerka z "Let's dance", ex-uczestnik "The Voice of Germany" czy uczestnik programu "Berlin - Tag & Nacht" to dziękuje bardzo.
Nie wiem czemu ale coraz bardziej jestem nastawiony, że będzie klapa ze wszystkim.
Dom, uczestnicy i cała reszta.
Jedyny plus na razie który widzę to prowadząca Cindy.
Uczestnikami których bardzo chętnie bym zobaczył w "Promi Big Brother" jest:
1.   Olivia Jones,
2.   Harald Glööckler,
3.   Kader Loth,
4.   Bonnie Strange,
5.   Lilo Wanders,
6.   Valencia Vintage,
7.   Tatjana Gsell bądź Désirée Nick (nie przepadam za nimi ale musi ktoś wkurzać :) ),
8.   Daniel Küblböck,
9.   Lorielle London,
10. Brigitte Nielsen.
Nigdy takiego składu nie będzie stąd ktokolwiek z tej listy za wyjątkiem wówczas Pań w punkcie siódmym.
Jest szansa na obecność Kader Loth.

Toni

Niemieckie portale rozpisują się dziś, że jednym z uczestników "Promi Big Brother" który startuje jutro będzie David Hasselhoff.
https://promiflash.de/sensation-david-hasselhoff-zieht-ins-bb-haus-1309128.html

Jak na razie pewny uczestnik.
https://sat1.de/tv/promi-big-brother/news/der-erste-bewohner-steht-fest

Damian

Wejście do domu "Wielkiego Brata" od zewnątrz prezentuje się fenomenalnie! O ile dom na pierwszych zdjęciach mnie obrzydził i zniechęcił, tak samo wejście jest naprawdę nieźle przygotowane. Będzie taki sam system jak w Wielkiej Brytanii, wszystko na świeżym powietrzu. To wygląda nawet lepiej niż w UK!:
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Zdjęcia: Big Brother Unzensiert.

Toni

Po tym jak zdementowano plotki, że uczestniczką Promi BB ma być Jenny Elvers-Elbertzhagen tak dziś portale piszą, że jednak będzie uczestniczką i że wejdzie pierwsza do domu.
https://bild.de/unterhaltung/leute/jenny-elvers-elbertzhagen/zieht-in-den-container-32367878.bild.html
Jenny ma 41 lat i jest aktorką. Można było ją oglądać w dwuczęściowym niemieckim filmie katastroficznym "Wulkan" który wyemitował TVN.

Do tego uczestniczką także ma być ex-uczestniczka tegorocznej 10. edycji Deutschland sucht den Super Star.
23-letnia Sarah Joelle Jahnel. Było tyle ciekawszych uczestników.
Jestem ciekawy czy w trakcie programu na ekranie będzie widniało oko.
Nie pamiętam aby kiedykolwiek cały start niemieckiego BB był na świeżym powietrzu tak więc fantastycznie.
Prezentuje się to wszystko fajnie, owszem bardzo podobnie wręcz skopiowane z UK.

Damian

Ja mam nadzieję i liczę na to, że "oko" będzie w rogu ekranu, choćby wpół przezroczyste, ale niech będzie. To już tradycja w Niemczech, logo było w każdej edycji.

Toni

A jednak. Oficjalne potwierdzenie.
Jenny Elvers - Elbertzhagen w Promi BB. Przyznam, że jestem zaskoczony.
https://sat1.de/tv/promi-big-brother/news/jenny-elvers-zieht-ins-promi-big-brother-haus
No właśnie. Fajnie jakby oko było w lewym dolnym rogu albo w górnym lewym.
Zresztą gdzie by nie było będzie fajnie. :)

Damian

Trochę irytuje fakt, że nie pokażą oficjalnych zdjęć domu. Za kadencji "RTL2", na kilka dni przed premierą edycji można było obejrzeć zdjęcia nowego domu. Kiepsko też z oglądaniem. O ile właśnie wcześniej wymienioną stację mam w swojej ofercie, tak "SAT1" nie mam... :obrazony: Nie ma pewnie też co liczyć na odcinki w necie, bo zaraz je zablokują.

Toni

To prawda. RTL2 był bardziej wylewny przed startem ale z drugiej strony podoba mi się jak jest z Promi BB gdyż dziś już ciekawość siega zenitu by zobaczyć jakie będą gwiazdy i dom. Nie mogę się już doczekać startu.
O obejrzeniu odcinków w sieci nie ma mowy. Sat 1 i Pro 7 ma wszystkie filmy do obejrzenia dla tych spoza kraju zablokowane.
Nawet trailerów nie można zobaczyć. Nic.
Sat 1 odlicza już na ekranie godziny do startu.
Co do uczestników to wydaje mi się, że będą Ci o których pisałem parę dni temu czyli m.in. ex-No Angels Lucie, tancerka z Tańca z gwiazdami, ex-uczestnik The Voice of Germany.
Mówi się także o 58-letniej urodzonej w Holandii Marijce Amado która brała udział w tegorocznej edycji "Let's dance".
W latach 90-tych prowadząca bardzo popularny program w Niemczech "Mini Playback Show".
David Hasselhoff jest już w Berlinie. Będzie to największa gwiazda w pierwszej i miejmy nadzieję nie ostatniej edycji Promi BB.
Mam nadzieję, że Kader będzie!

Damian

To z Davidem Hasselhoffem to prawda? No to nieźle, takie gwiazdy to jest coś. Jak on się dogada tam z innymi? Będzie mówił po niemiecku? Ciekawe. Że też nie wolał iść do brytyjskiego "CBB".

Toni

Hasselhoff ma korzenie niemieckie. Zna ten język. W niejednych wywiadach dla niemieckich mediów wypowiadał się po niemiecku. Pisze się o nim ale oficjalnie SAT 1 nie potwierdził jego obecności w programie. Na razie oficjalnie tylko Jenny Elvers.
Odliczanie do startu w lewym górnym rogu bez oka tylko napis PROMI BIG BROTHER.

Alida, zwyciężczyni 2. edycji niemieckiego Big Brothera z 2000 roku mówi, że po raz drugi nie wzięłaby udziału w programie.
https://promiflash.de/alida-kurras-stellt-klar-nie-wieder-big-brother-13091360.html

Damian

Za wiele nie jest mi dane zobaczyć, bo znalazłem jedyny kanał SAT1 w necie, który tnie i nie ma dźwięku. Tyle co zobaczyłem, to że jest logo w rogu ekranu. Świetnie, tylko niepotrzebny jeszcze ten napis pod nim "promi big brother", świetna oprawa. Przyznam też że dom teraz wygląda naprawdę nieźle! Najbardziej podoba mi się ogródek. Jestem też ciekaw pokoju zwierzeń. Eh, szkoda że nie można w necie spokojnie obejrzeć tego "BB". :nie!:

Toni

No i wystartował pierwszy niemiecki PROMI BIG BROTHER.
Pierwsze co mnie zaskoczyło tooo głos Wielkiego Brata, to Ten Wielki Brat z edycji 7-11 tak więc beznadzieja.
Byłem ciekaw gwiazd, domu, całej oprawy a nie pomyślałem o tym jaki będzie miał głos Brat.
Bynajmniej nie spodziewałem się tego dotychczasowego.
Logo w lewym dolnym rogu. Dosyć duże te oko tak więc fajnie. Owszem napis moim zdaniem niepotrzebny ale nie czepiam się.
Wspaniała Cindy. Najpierw na różowo z fajną czapą na głowie. Jednak później bez szaleństw, sandardowe włosy i jakby czerwono-różowy strój.
Co do uczestników to większość o których pisano, że będą w Promi Big Brother to są i tak są to:
1. Marijke Amado, weszła jako pierwsza ... ze swoim psem. Od razu Brat ulokował ją w karnym pomieszczeniu gdzie mogła podsłuchiwać i podglądać wchodzących do domu uczestników, słuchać o czym rozmawiają. Przebywała tam aż wszedł ostatni uczestnik. Odkąd znam Marijke z "Mini Playback Show" podoba mi się jej holendersko-amerykański akcent mówiąc po niemiecku.
2. Percival Duke, ex-uczestnik "The Voice od Germany".
3. Natalia Osada, ex-uczestniczka programu Pro7 "Catch the Millionaire".
4. Martin Semmelrogge, aktor.
5. Sarah Joëlle Jahnel, ex-uczestniczka tegorocznej 10. edycji "Deutschland sucht den Super Star".
Po jej wejściu w domu rozległ się alarm sygnalizujący mecz. Swoją drogą alarm be-zna-dziejny!.
Widzowie decydowali kto przystąpi do wykonania zadania. Matchfield znajdował się we wielkiej hali. Zadanie konkret. Z ogniem :) czyli mecz w starym dobrym stylu jeśli chodzi o mecze w niemieckim BB.
6. Fancy - zaskoczenie! Fancy czyli gwiazda muzyczna lat 80-tych.
7. Jenny Elvers, aktorka, przyznam szczerze, że zaskoczony jestem jej obecnością w Promi Big Brother. Uważałem, że jest to osoba która nigdy nie weźmie udziału w żadnym celebrity reality show.
8. Manuell Charr, bokser.
9. Lucy Diakovska, ex-No Angels piosenkarka. Już na wstępie Brat dał jej zadanie, misję. W uchu ma głośnik do której będzie mówił Brat, będzie zlecał jej różne dziwne zadania. Pierwsze było takie, że musiała trzykrotnie uściskać się z jednym uczestnikiem mówiąc "jestem Twoją fanką". Kolejne zadanie to wybór widzów. Pierwsze - zaproszenie jednego uczestnika do sauny bądź drugie - za każdym razem mówiąc do Manuella musi błędnia wymawiać jego imię albo po prostu "omyłkowo" wymawiać inne. :) Widzowie wybrali opcję drugą.
10. Simon Desue, internet star, ma więcej "lajków" na facebooku niż chociażby prowadzący Oliver Pocher.
I to nie koniec uczestników. Miało być dziesięć a ... jest dwanaścioro!
11. Jan Lyke , ex-uczestnik programu "Berlin - Tag & Nacht".
12. creme de la creme, największa gwiazda wśród wszystkich, David Hasselhoff. Ku zdziwieniu mówił po angielsku. :)

Co do oprawy na zewnątrz. Super. Było dwa tysiące ludzi. Dwa występy muzyczne.
Jeśli chodzi o dom na zdjęciach wyglądał beznadziejnie, live prezentuje się całkiem całkiem.
Nie przypomina on domu z niemieckiego BB gdyż przyzwyczajony jestem jeszcze do domów z poprzednich edycji.
Kompletnie nowy układ pomieszczeń itp. Fajnie.
Prowadzący fantastyczni. Start trwał trzy i pół godziny. Na ten czas były TYLKO dwie reklamy i to wcale nie jakieś bardzo długie. Super!

Oglądalność moim zdaniem fantastyczna. 3,21 miliona widzów!
[Nielsen Audience Measurement]

Damian

Toni, narobiłeś mi ochoty na tego "Big Brothera", niestety nie mam gdzie oglądać. :( Na YT odcinków brak, jedyny kanał online SAT1 w necie tnie co sekundę i nie ma dźwięku. To niesprawiedliwe że my oglądać nie możemy. :(
Tu jest start: https://sat1.de/tv/promi-big-brother/video/auftaktshow-der-einzug-teil-1-ganze-folge
ale co z tego, jak my oczywiście oglądać nie możemy. Inne kraje mogą, ale my oczywiście nie! Porażka. Oglądalność rzeczywiście bardzo dobra.