[Niemcy] Promi Big Brother

Zaczęty przez Toni, Cz, 14 Mar 2013, 22:07:47

Pudelek

Cytat: Damian w Nd, 17 Mar 2013, 19:59:45
Ja podejrzewam że będą się w ogóle w tej nowej serii wzorować na Anglii.
Też tak myślę. Anglicy mają wprawę w edycjach z gwiazdami. Zresztą każda nowa stacja przejmująca format chce go ulepszyć (lepsza jakość, wyższy poziom zmagań, dodać coś charakterystycznego choćby jakąś zmianę w zasadach) . Oczywiście nie zawsze się udaje :P.

Tak się zastanawiam, czy RTL 2 już na zawsze pożegnał się z programem. W zasadzie nikt się nie zarzekał, że więcej edycji nie będzie i raczej wszyscy liczyli na kolejne serie w tej stacji.

Toni

Jestem także zaskoczony tym faktem. Z drugiej strony "oddali go" gdyż mają innego typu programy które są na większym topie niż nawet wcześniejsze edycje BB.
Co do odwzorowywania się na edycji brytyjskiej to mam nadzieję, że niemiecki będzie miał swoje pomysły a nie kopiowany.
Zresztą co tu kopiować? Zadania? Niemiecki BB zawsze miał ciekawe swoje (tak mi się wydaje), a że podczas ostatnich edycji były powtarane no cóż, to już inny problem.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No co do tych zadań to się nie zgodzę. Od dawna były nudne jak flaki z olejem. Już dawno temu powinni sobie darować te całe mecze. Uważam że pod względem zadań potrzebne jest coś naprawdę świeżego.

Toni

Zostawmy już lepiej tematykę zadań. Było, minęło. Komu się podobały temu się podobały, komu nie, temu nie i tyle.
Teraz czas na zapewne coś nowego. Chciałbym aby zadania były typu zadań tygodniowych z ostatniej australijskiej edycji.
Nie mogę się doczekać tej celebryckiej edycji. Nowa stacja więc wszystko powinno być inne.

Pudelek

Cytat: Toni w Pn, 18 Mar 2013, 12:28:47
Chciałbym aby zadania były typu zadań tygodniowych z ostatniej australijskiej edycji.

Myślicie,że ta edycja z gwiazdami będzie trwała aż trzy miesiące, czy może tylko miesiąc.

Damian

Toni, zadania tygodniowe w edycji "Celebrity" raczej nie mają zbytnio sensu, jest po prostu za krótka.
Ta edycja będzie trwała trzy tygodnie, maksymalnie miesiąc.

Toni

Podanie przykładu zadań tygodniowych w edycji australijskiej nie oznaczało żeby były zadaniami tygodniowymi w edycji celebrity tylko po prostu zadaniami np na dwa, trzy dni. W ciągu czterech tygodni zadań można byłoby nie mało zprezentować.

Damian

Endemol pracuje już nad nową stroną oficjalną Big Brothera: https://endemol.de/bigbrother/

Damian

Jakiś konkretów na temat "Celebrity Big Brothera" dowiemy się niestety dopiero w czerwcu...

Toni

Od paru tygodni można przeczytać o pojedynku jaki będzie między stacją Sat 1 planującą emisję "Promi Big Brother" a stacją RTL, która w tym samym czasie ma wyemitować nowe reality show z gwiazdami, coś a'la "Ich bin ein Star - Holt mich hier raus!" czyli celebryci przez szesnaście dni w australijskiej dżungli.
Program nazywać się będzie "Outback Namibia" i będzie realizowany w Afryce. Spartańskie warunki jak w Australii.
Ciekaw jestem co wybiorą widzowie, gwiazdy w zamknięciu czy hard core w Afryce. Z Australią celebrycki Big Brother nie miałby najmniejszych szans wygrać, jak będzie z Outback zobaczymy.
Producenci nawet rozważali drugą edycję dżungli w tym roku właśnie w okresie u nas letnim jednak postawili na nowy format a dżungla pojawi się tradycyjnie w styczniu jak zawsze dotąd i to już po raz ósmy.
Mówi się także o pierwszych uczestniczkach Promi Big Brother. A mianowicie  Georgina, uczestniczka jednej z edycji "Germany Next Top Model",  zeszłorocznej edycji programu "The Bachelor" (Kawaler do wzięcia), oraz tegorocznej edycji programu celebryci w dżungli.
Następną jest Micaela Schafer, uczestniczka jednej z edycji "Germany Next Top Model", BB10, była także w 2011 roku w dżungli.
Nadja abd el Farrag znana pod pseudonimem "Naddel". Przez tydzień była w BB6 podczas tygodnia celebrytów, kilka dni w BB11, w dżungli w 2004 roku w 2. edycji a tak poza tym jest prezenterką telewizyjną tzn była bo od dłuższego czasu nie ma jej na szklanym ekranie. Obecność tych trzech pań na pewno zapewniłby akcję w domu.
Najprawdopodobniej "Promi Big Brother" potrwa dwa tygodnie.

Damian

Sympatycy niemieckiego Big Brothera są zawiedzeni że program wraca na zaledwie dwa tygodnie. I wcale im się nie dziwię - widzowie niemieckiego "wielkiego brata" byli przez ostatnie lata raczeni długimi edycjami, które sięgały nawet 211 dni, więc niczym jest dla nich czternastodniowy "BB". Mnie też osobiście nie podoba się taki powrót na dwa tygodnie. Możliwe że sprawa ma też drugie sedno - producenci chcą sprawdzić oglądalność, jeśli będzie zadowalająca to puszczą dwunastą edycję z ludźmi z castingów, tak mi się wydaje. Swoją drogą ten Big Brother z gwiazdami mógłby trwać przynajmniej miesiąc. Zobaczymy co z tego wyniknie. Najgorzej będzie jeśli program wróci na tę ledwie jedną edycję i zniknie, współczuję fanom.  :P

Toni

Co innego edycje ze zwykłymi uczestnikami, co innego edycje z celebrytami które nie trwają trzy miesiące +.
Fani niemieckiego BB sadzę, że wiedzieli, iż z celebrytami będzie znacznie krócej.

Damian

Według mnie trzy tygodnie Big Brothera to takie minimum, dwa tygodnie to zdecydowanie za mało. W takim wypadku jestem prawie pewien że zbudują dom w studio, bo budowanie zupełnie nowego, wolno stojącego budynku  jest nieopłacalne, tym bardziej że nie wiadomo czy taka wersja "wielkiego brata" się przyjmie. Przyznam że jestem bardzo ciekaw jak oni to zorganizują.

Damian

Oficjalnie: "Celebrity Big Brother" ruszy jesienią.

Toni

Owszem dopiero jesienią. Powodem jest to, że ciężko zebrać uczestników w letnim czasie (m.in. wakacje czy też wysyp innych programów z celebrytami w okresie letnim w niemieckiej telewizji).
https://ok-magazin.de/entertainment/tv/18655/exklusiv-celebrity-big-brother-hat-keinen-promi-mangel