Bitwa o dom

Zaczęty przez Showmag, Śr, 30 Mar 2013, 11:14:10

chatiflatt

Dzwoniłem do TVN w sprawie tego programu. Pojawi się on w ramówce TTV, a nie TVN jak podały Wirtualne Media. Dziewczyna z infolinii nie znała szczegółów, nie wiedziała jakich uczestników poszukują, jak można się zgłaszać. Dlatego skontaktowałem się z Goldenem. Program będzie na pewno produkowany, ale jeszcze nie szukają uczestników.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Gdziekolwiek by on nie był emitowany, to oryginalności w sobie zbyt wiele nie ma. "Kamienica"  - jesień 2006 - TV4  :obrazony:

chatiflatt

Info z Goldena: casting do programu "Bitwa o Dom" zostanie oficjalnie ogłoszony na stronie TVN.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Czyli w TVN czy w TTV?

chatiflatt

TVN twierdzi, że program pojawi się w ramówce TTV, a Golden twierdzi, że informacje o castingach pojawią się na stronie TVN.

TTV należy do TVN, więc info Goldena może być nieprecyzyjne. Na pewno natomiast nieprecyzyjne są informacje Wirtualnych Mediów.
Barbara Weston

podmark

Dziwne... https://mmkrakow.pl/425906/2012/9/18/bitwa-o-dom-wez-udzial-w-castingu-i-wygraj-mieszkanie?category=news - czyli program miał być emitowany w Dwójce już jesienią.
Do tego nabór trwał w najlepsze - m.in. na Facebooku: https://facebook.com/Bitwaodom

chatiflatt

W TVN nic nie wiedzą. Sprawdzam w Goldenie. Dzięki Podmark.
Barbara Weston

chatiflatt

Program rusza na pewno. Jest dla niego miejsce w ramówce.

Profil, który podał Podmark nie jest fejkiem, ale zgłaszanie się przez niego nic nie da, bo castingi ruszają w przyszłym tygodniu. Golden jeszcze nie przyjmuje zgłoszeń.
Barbara Weston

Toni

Program pojawi się od kwietnia w niedziele w TVN. O godzinie emisji jednak nic narazie nie wiadomo.
Miejsca dużego nie ma. Wychodzi na to, że może 17:00 przed Ugotowanymi.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

chatiflatt

Najprawdopodobniej. Szkoda, że nie TTV. Na głównej stacji "Bitwę o Dom" czeka los taki jak "Pan & Pani House".
Barbara Weston

podmark

Skąd taki pomysł ? Czym innym jest "Dekoratornia" na bis pod obcobrzmiącym tytułem, a czym innym reality, w którym obserwowana jest rywalizacja o cenną nagrodę.
Jeśli zrealizują to w konwencji zagranicznych reality o podobnych założeniach, to może być całkiem przyjemne widowisko.

chatiflatt

Bardzo lubię programy wnętrzarskie, "Dekoratornię" oglądam co tydzień. Ale to inny format jak słusznie zauważyłeś. Tam zgłaszasz się, wykładasz kasę, i jak masz szczęście, że produkcja przydzieli Ci Macieja, a nie Dominika to będziesz mieć mieszkanie luks wykończone. W "Dekoratorni" nie poznajemy życia inwestorów, mamy za to lokowanie produktu przez 2/3 odcinka. Program utrzymuje się dzięki temu, że ma stałą widownię, m.in. mnie, od wielu lat. Był nowością, kiedy go wprowadzono i nadal jest ciekawy, bo projektanci wciąż zaskakują. Czasem negatywnie :)

Tu będzie inaczej. Tu poznajemy uczestników, ich życie, ich pomysły. Skąd pomysł że program się nie utrzyma? Przede wszystkim czas emisji - niedzielne popołudnia, co może przełożyć się na oglądalność jak w przypadku "Pan & Pani House". Nieciekawe pomysły uczestników. No i do tego nieciekawa jurorka - Natalia Nguyen. Ale oczywiście życzę formatowi jak najlepiej. Mam nadzieję, że kończy się era śpiewu i tańca w tv.
Barbara Weston

chatiflatt

Materiał z DDTVN o "BoD": https://dziendobry.tvn.pl/video/bitwa-o-dom-juz-wiosna-w-tvn-wygraj-mieszkanie,1,newest,75984.html

Ciekawostka:

Mołek: A liczy się zawodostwo?
Nguyen: Niee, ja myślę, że nie.
Mołek: Jeśli ktoś jest architektem wnętrz to może wziąć udział w tym programie?
Nguyen: Nie liczy się to, czy ktoś się zajmuje tym na co dzień czy nie, tylko liczy się sama chęć, tak? Pomysłowość, styl swój, chęć brania udziału w takim programie i wygrania mieszkania.

Istotnie, w regulaminie nie ma mowy o wyłączeniu z Konkursu osób zawodowo zajmujących się architekturą wnętrz. Będzie więc tak samo jak w "Mam Talent" lub "X Factor", castingi przejdą zawodowcy, a widzom będzie się wmawiać, że to debiutanci....
Barbara Weston