X Factor 3

Zaczęty przez Toni, Nd, 03 Cze 2012, 09:02:50

Showmag

Cytat: podmark
Czyż nie - bo nie tylko podmark tutaj był. Odeszło stąd mnóstwo ludzi, bo to co kilka lat temu było fajnym forum, dzisiaj przypomina forum pudelka...

Podmarku, w tym co piszesz jest ziarno prawdy, aczkolwiek zbytnio upraszczasz sprawę. Forum istnieje ponad 8 lat i:

1) Niemożliwe by bylo, aby przez tyle lat nie zmienili się uzytkownicy. Ja, jak i kilkoro "protoplastów" tego forum, wywodzę się z Twoj.netu i sklad tamtego forum przez ostatnią dekadę temu nieco (to bardzo delikatnie powiedziane) się skurczył. To jest naturalna kolej rzeczy, że ludzie przychodzą i odchodzą i nie ma tutaj co dopisywać sobie przyczyn.
2) Część tych (wspomnianych przez Ciebie) prowadzących burzliwe dyskusje (byłych już) nastolatków obecnie nie tylko skonczyla studia, ale rownież pracuje i nie tyle, co nie ma czasu na jakieś forum o programach rozrywkowych, co przede wszystkim juz z tego typu programow dawno wyrosła. Przyszli za to nowi użytkownicy - naturalna kolej.
3) Poziom dawnego serwisu i forum oceniasz przez pryzmat czasow, kiedy sam byles jeszcze uczniem gimnazjum. Teraz wracasz jako student czy też przyszły pan magister i piszesz o wychowankach Pudelka (swoją drogą nie wiedzialem, ze nasz Pudelek doczekał się już pociech ;)) i pudelkowym poziomie (gwoli ścisłości od bardzo długiego czasu nie ma tutaj żadnych przedruków z Pudelka, a co najwyżej z "SE" i "Faktu", co nie jest niczym odmiennym od stanu sprzed dekady, kiedy wieści z "Superaka" były na porządku dziennym). To dość przykre dla obecnych uzytkowników, bo człowiek w każdym wieku ma swoje prawa i trudno oczekiwać, by ludzie, których dzieli 10 lat różnicy, mieli wypowiadać się na takim samym poziomie, gdy dzielą ich przede wszystkim lata doświaczeń. Jakiś wiek już osiągnałęś, wiec pamiętaj, by nie wyciągać armaty na wróbla.
Dawne rozmowy starej gwardii pamiętam jak przez mgłę, ale gdybyś przypomnial sobie niektóre dialogi prowadzone przez Ciebie z innymi userami, pewnie i u siebie dostrzegłbyś niekiedy spadek formy - czyt. przejaw braku doświadczenia.
4) Każdy program ma swój target. Dlatego inaczej rozmawia się w róznych częściach forum - powinieneś to dostrzec. Inaczej w tematach o "Big Brotherze", inaczej w tematach o "Survivor". Może pora porzucić target, w którym już się nie mieścisz i uderzyć w inny?
5) O poziomie forum sam po częsci zdecydowałeś odchodząc i jeśli nie podoba Ci się obecny stan, to pamiętaj, że sam swoim odejściem nie zrobileś nic, aby ten stan zmienić.
Nie możesz być więc zdziwiony, że gdy wracasz i od razu uderzasz w poziom użytkowników, podczas kiedy od lat sam nic do forum nie wniosłeś, to budzi to ich oburzenie. To jest dla nich najzwyczajniej niesprawiedliwe i krzywdzące.

chatiflatt

Podmark ma trochę racji, Leon. Takie bajdurzenie post w post bywa męczące i sprawia, że ja na przykład omijam je i czytam dalej. No ale - wiadomo, nie zmusimy mlodzieży do pisania z sensem, zwłaszcza na forum internetowym :)

Poza tym, myślę, że z formatów typu reality show się nie wyrasta. Można nie mieć dostatecznie dużo czasu aby je oglądać, a potem komentować na forach takich jak to. Sam - kiedy mam czas - oglądam powtórki BB4.1, ale nie dla rozrywki tylko pod kątem manipulacji, które tam stosowano. Jestem 5 lat starszy i 5 lat mądrzejszy. To oczywiscie tylko przykład, bo nadal interesuję się "kontenerowcami".
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Cytat: chatiflatt w So, 24 Lis 2012, 13:55:58
Podmark ma trochę racji, Leon

Cytat: Leon Zawodowiec w Cz, 22 Lis 2012, 23:26:56
Podmarku, w tym co piszesz jest ziarno prawdy

Cieszę się zatem, że wyciągnęliśmy podobne wnioski :)

Nerox

Kwestię nowego prowadzącego (prowadzących?) możemy już chyba zamknąć. Najprawdopodobniej nowym prowadzącym będzie Marcin Prokop (może razem z bratem?). Przed chwilą podczas finału MT miał miejsce dialog w tym stylu:
Hołownia: Będzie mi Ciebie brakowało.
Prokop: Chyba że przejdziesz do X Factora.

:)

Nayma

Jeżeli tak się stanie, to mam nadzieję, że Marcin nie poprowadzi tego widowiska wraz z bratem, lecz z Dorotą Wellman. :) No i moje marzenia o Heniu i Beatce oraz Grycance i Strasburgerze prysły jak bańka mydlana.

Nayma

W piątkowym wydaniu "Dzień Dobry TVN" Czesław Mozil potwierdził swój udział w III edycji programu.

Nayma

Z tych trzech osób moją wymarzoną kandydatką jest Patricia. To, jaki kontakt łapała z uczestnikami YCD jest doprawdy niesamowity. Byłaby to miła nagroda po udręce z Jarosławem Dystansem-Kuźniarem przez dwie edycje. W dodatku jako jedynej z obecnych prowadzących programów talent-show nie udało się chlapnąć czegoś głupiego na wizji (no, może jeszcze Maciejowi Rockowi). Ciekawe tylko co byłoby, gdyby YCD wrócił jesienią, bo wiosną '13 to go raczej nie będzie, skoro machina promocyjna Top Model i X Factor ruszyła pełną parą.

Toni

Szymon Majewski napewno nie zostanie prowadzącym X-Factor 3. Rozstał się z TVN. Tym samym na podstawie informacji zamieszczonych w jednym z pism o gwiazdach można przeczytać, że póki co nie jest planowane aby Tatianę w jury miałby zastąpić kto inny.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Nayma

Trzecią polską edycję programu X Factor poprowadzi Patricia Kazadi.

Jak dla mnie bomba, post wyżej pisałam o niej, jako o swojej wymarzonej prowadzącej. :) Nie ma obaw, Patricia poradzi sobie znakomicie.
A jak Wasze wrażenia po tej decyzji?

Damian

Jedyny plus z całego tego nieudanego programu to właśnie Patricia.

Toni

Jedyny minus z tego całego programu to Patricia jako prowadząca.

ciriefan

Świetna wiadomość :) Jak dla mnie Patricia świetnie się sprawdziła jako prowadząca w YCD. Wprowadzi do programu trochę świeżości i energii w przeciwieństwie do sztywnego Kuźniara.

Toni

Nie mówię, że nie nadaje się ona na prowadzącą takiego formatu jakim jest X-Factor jednak nie przepadam za nią stąd wiadomość, że będzie prowadzącą nie satysfakcjonuje mnie. Doświadczenie w You can dance sprawi, że da radę także w X-Factorze.