X Factor 3

Zaczęty przez Toni, Nd, 03 Cze 2012, 09:02:50

Toni

Hm no dobra niech będzie. :) A może troszkę "światowo" w jury? Ingrid? Tak często u nas bywała.
Zna dość dobrze język. :) Lutricia McNeal (częste występy w Jaka to melodia) już gorzej ale co no mogliby tłumaczyć. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Nayma

Też myślałam nad tym, że fajnie byłoby, gdyby w końcu pojawił się u nas ktoś z zagranicy, ale taki z krwi i kości, nie jak Mozil czy Krupa - Polacy wychowani za granicą, byłoby z pewnością znacznie ciekawiej :) Na razie ważne jednak, żeby pojawiło się 4 jurorów, dwie nowe kobiety zamiast Tatiany, i żeby Węglarczyk nie wskoczył na miejsce Kuźniara... Jestem za duetem prowadzących, Heniem i Beatką lub Maciejem Stuhrem wraz z Martą lub Wiktorią Grycan.

Tak odbiegając od tematu X Factora - bardzo chętnie w jury Mam Talent zobaczyłabym kiedyś Katarzynę Pakosińską :)

Toni

O kurde. Węglarczyk na prowadzącego. Wcale by mnie to nie zdziwiło. Oczywiście, że nie chciałbym. :)
Nieodgrzewaną jakąś zagraniczną gwiazdą sprzed lat mogłaby być Oceana.
Grycanki nie nie mimo sympatii tylko do matki. Dobrym pomysłem mógłby być taki skład jurorów i taki prowadzący którzy są obecnie na topie, którzy wywołują jakieś emocje, kontrowersje. Wystarczy wejść na Pudelka i zobaczyć ile najwięcej komentarzy jest przy jakich osobach. :) Może perfekcyjnie X-Factora poprowadziłaby 34-letnia Rozenek. :)

Nayma

Chyba jednak nie zabiliby tego programu Węglarczykiem ... Mam nadzieję, chociaż zatrudnienie Kuźniara przy 2 edycji XF i Kozyry przy 5 MT po ich wcześniejszych porażkach ... Mam Talent i X Factor mają tego samego producenta i jest on według mnie najgorszym na polskim rynku.
Zobaczymy jak to będzie z jury, mam nadzieję tylko że pojawią się dwie nowe jurorki (wśród nich obowiązkowo Natalia Siwiec), a i Czesław nie ucierpi, bo Kuba to raczej pewniak.
A ja chętnie zobaczyłabym w programie jedną z Grycanek, najchętniej Wiktorię, w parze z Maciejem Stuhrem w roli prowadzących. :)

Toni

Pamiętam gdy prowadził finał 1. edycji "Top Model". Dziękuję. W telewizji śniadaniowej średnio mi się podoba stąd
w takim show jak X-Factor kompletnie go nie widzę. Wolałbym juź dalej Kuźniara.
Co do jury to szczerze? Nie spodziewam się jakichkolwiek zmian a jeśli już to nowej jednej osoby ale dwóch NIESTETY nie.

Nayma

Z dwojga złego też wolałabym już ciąg dalszy Kuźniara. Liczę jednak na duet Grycan&Stuhr :)
Też wątpię, żeby zaszły jakiekolwiek zmiany w jury, co już chyba pisałam. Natomiast do ostatniej chwili będę liczyć na 4 jurorów w tej edycji. Na rozłożenie programu na sobotę i niedzielę też nie ma co liczyć.

Toni

Jeszcze większa fantazja, że program emitowany by był w soboty i niedziele. Nie chciałbym nawet takiej opcji.

podmark

Wczoraj wieczorem wszedłem na press.pl i co widzę ? Kuźniar rezygnuje z "X Factora". Myślę: wejdę na showmag.info, bo pewnie tam już trwa zagorzała dyskusja, kto będzie jego następcą.
I przyszło wielkie rozczarowanie - zamiast konkretnych propozycji co widzę ? Zastąpienie jury (średnio dobrane) totalnymi amatorami i ludźmi znanymi tylko z pudelka, a na prowadzących jakiś Henio i Beatka.
Kiedyś to było forum, na którym można było wymienić opinie.

"X Factor" w Polsce jest już nie do odratowania, ale ten serwis i forum ?!

Toni

Moi faworyci to Wojewódzki, Najdenowicz, Orthodox. Pozostałe które chętnie bym zobaczył także nie należą także do grona gwiazd Pudelka. Wyjątek Natalia Siwiec lecz nie będzie jej i tak i płakać nie będę.
Tak jakby ktoś z nas chciał rzeczywiście Henia i Beatka na prowadzących czy też jeśli chodzi o mnie Stuhra
i Grycankę. Może jeszcze Kazimiera Szczuka? Naprawdę chętnie przeczytam Twoje konkretne propozycje i wówczas X-Factor jest do odratowania.

ciriefan

Zgodzę się z Podmarkiem. Fajnie byłoby podyskutować, ale jak przeczytałem propozycje, to mi się odechciało. Gosia Andrzejewicz najlepszą polską piosenkarką? Eeee no nie mam nic przeciwko niej, to kwestia gustu i z tym się nie dyskutuje, ale wokalistką wybitną bym jej nie nazwał. Ilona Felicjańska, Jolanta Rutowicz, Miriami - serio? Porównanie seksualnej niebiezpiecznej do I Will Always Love You - w sumie jak to czytam, to nie wiem sam, czy to było na poważnie, czy żart. Co do Siwiec, to czy ona jest jakimkolwiek autorytetem w kwestii śpiewania i bycia na scenie? Wiem, że wydaje jakiś singiel, ale raczej nie porównałbym tego z wieloletnim doświadczeniem scenicznym innych polskich wokalistów. I w sumie sam nie wiem, czym ona się wybiła - jest chyba tylko znana z tego, że jest znana i z jakiegoś powodu piszą o niej pudelki. Jakbym był początkującym artystą, na pewno nie dałbym się ocenić takiej Rutowicz, która kompletnie się na tym nie zna. Sam udział w takiej żenadzie byłby dla mnie kompromitacją. Jeszcze wystarczy dodać do tego fakt, że potem juror stałby się mentorem i decydowałby o tym, co śpiewam... Program stałby się totalnym pośmiewiskiem ;) Jest tylu doświadczonych wokalistów z sukcesami, można chociaż spojrzeć na ostatnią edycję BNG (Piasek, Kozidrak, Farna, no wszyscy poza Julą). Ale niech to będą ludzie, którzy po pierwsze umieją śpiewać, po drugie mają obycie ze sceną, doświadczenie i osiągnęli jakiś sukces w tej dziedzinie i po trzecie tacy, którzy przyciągną widzów.

Toni

No właśnie by byli to fachowcy i żeby przyciągneli także widzów. Ciężko. Zgadzam się, żeby nie była to np Kożuchowska o którą ponoć TVN zabiegał by była jurorką. Po jaką cholerę. Czego miałaby ich uczyć w np domach jurorskich. Chyba, że takiego nieprofesjonalnego jurora miała by "wspierać" gwiazda która w owym domu się pojawia. Także uważam aby była to osoba z branży muzycznej a nie np Bachleda Curuś o której owszem pisze się na drugim miejscu piosenkarka. Nie będę tego komentował.
Sam chciałbym aby w jury pojawiła się Natalia S. jednak zdaję sobie sprawę z tego, że problem pojawiłby się po kastingach. Co do jurorów fachowych i przyciągających widzów nikt nie przychodzi mi bynajmniej narazie do głowy. Uważam, że osoby przeze mnie wymienione jako jurorzy są fachowcami ale widzów by raczej nie porwali.
Jestem ciekaw waszych propozycji pomijając tych którzy gdzieś już zasiadali w fotelach...JURORSKICH.

Showmag

Cytat: Toni w Cz, 22 Lis 2012, 15:52:44
Jestem ciekaw waszych propozycji pomijając tych którzy gdzieś już zasiadali w fotelach.
No masz ci los i znow stracilem prawo głosu przez fakt zasiadania w fotelu ;-]

Cytat: podmark
Kiedyś to było forum, na którym można było wymienić opinie.
A pozniej zabraklo podmarka i wszystkim się odechcialo. Czyz nie?

Nayma

Także nie chciałam, żeby program emitowany był dwa razy w tygodniu, dopóki nie zaczęłam oglądać brytyjskiej wersji. Tam głosowanie trwa cały dzień po występach (a od bieżącej edycji zaczyna się już na początku odcinka sobotniego - z występami, i żeby wszyscy mieli równe szanse na początku programu i po każdej przerwie pokazuje się pasek z numerami wszystkich uczestników, pod które można dzwonić, nawet tych, którzy jeszcze nie występowali) i kończy się dopiero w około połowie niedzielnych odcinków wyniki. To są emocje. Możliwe, że przez cały dzień podczas reklam na stacji ITV1 emitowane są skróty wszystkich występów, a może także podczas filmów i innych pozycji telewizyjnych na dole wyświetlany jest sam pasek z numerami uczestników. Jeżeli nie odcinki live, to chociaż Bootcamp i Domy jurorskie powinni poszerzyć o dwa odcinki, w porywach do trzech.

Podmark, toteż masz problem, że ktoś rzucił akurat takie propozycje ... A czy widziałeś zdjęcia zabitych i rannych dzieci w krajach, w których toczy się wojna?
Sama mam wyrzuty sumienia zajmując się tutaj takimi pierdołami, że w sumie, jest mi dane to robić w tym momencie, a niewinni ludzie na świecie cierpią.

Dziś do sieci trafił fragment piosenki Natalii Siwiec, zapowiada się genialnie. Wszystkie wymienione przeze mnie wczoraj osoby na stanowisko jurorów i prowadzących są moim zdaniem kompetentne i nie ulegnie to w mojej opinii jakiejkolwiek zmianie. Moi aktualni faworyci do jury to Natalia Siwiec i Fiolka Najdenowicz, chociaż jeżeli zostanie Tatiana nic wielkiego się nie stanie, no i bez zmian panowie. Za to pomyślałam sobie, że ciekawym rozwiązaniem i chyba niespotykanym nigdzie indziej byłyby dwa duety prowadzących! Episodes Auditions, Bootcamp and Judges' houses in USA poradziły sobie świetnie bez udziału prowadzących, bo umówmy się, oni częściej tam przeszkadzają niż pomagają, jak np. u nas Kuźniar, za to jeżeli doszłoby (w co bardzo, bardzo, bardzo wątpię) do rozdzielenia odcinków live na soboty i niedzielę, mogłyby być dwa duety męsko-żeńskie prowadzących, występujące dzień po dniu. Proponuję Karol Strasburger & Weronika Grycan oraz Henio & Beatka. Przynajmniej byłoby śmiesznie i ciekawie. :) No i na oglądalność stacja też nie miałaby chyba co narzekać.

Wypowiedzi Cirefana nie skomentuję, bo to byłaby ciągnąca się dyskusja bez końca na temat gustów, a o nich się przecież nie rozmawia. Ktoś uważa, że Gosia Andrzejewicz jest wybitną wokalistką, ktoś inny że nie, ktoś uważa że Jolanta Rutowicz byłaby świetna jako mentorka, ktoś inny że fatalna, ktoś uważa że "Sexualna Niezbezpieczna" to klasyk, ktoś kompletnie się z tym nie zgadza i tak już po prostu było, jest i będzie ...

podmark

Cytat: Toni w Cz, 22 Lis 2012, 15:52:44
No właśnie by byli to fachowcy i żeby przyciągneli także widzów. Ciężko. Zgadzam się, żeby nie była to np Kożuchowska o którą ponoć TVN zabiegał by była jurorką. Po jaką cholerę.
No to trzeba rozmawiać o fachowcach, którzy wniosą do programu swoje doświadczenie. Taki program ma kreować gwiazdki, ale gwiazdki nie mogą oceniać, tylko autorytety. Poza tym - zacząłem dyskusję o następcy Kuźniara a nie zabrałem glosu w sprawie jury.
Btw. o udziale Kożuchowskiej pisały tylko brukowce, nikt z TVN nie potwierdził zainteresowania producentów zaangażowaniem tej "wybitnej" aktorki.

Cytat: Nayma w Cz, 22 Lis 2012, 16:44:44
Ktoś uważa, że Gosia Andrzejewicz jest wybitną wokalistką, ktoś inny że nie, ktoś uważa że Jolanta Rutowicz byłaby świetna jako mentorka, ktoś inny że fatalna, ktoś uważa że "Sexualna Niezbezpieczna" to klasyk, ktoś kompletnie się z tym nie zgadza i tak już po prostu było, jest i będzie ...
Problem w tym, że tym "ktoś" jesteś Ty, a piszesz w taki sposób, jakbyś dopiero zabrała głos w dyskusji i OBIEKTYWNIE oceniała wpisy pozostałych.

Cytat: Nayma w Cz, 22 Lis 2012, 16:44:44
Podmark, toteż masz problem, że ktoś rzucił akurat takie propozycje ... A czy widziałeś zdjęcia zabitych i rannych dzieci w krajach, w których toczy się wojna?
Znowu tajemniczy "ktoś" :devil:
Może argumenty o głodnych dzieciach i próby odwrócenia kota ogonem skutkują na forum dla nastolatków. Dorosłych ludzi trudno raczej na to nabrać.

Cytat: Leon Zawodowiec w Cz, 22 Lis 2012, 16:28:39
A pozniej zabraklo podmarka i wszystkim się odechcialo. Czyz nie?
Czyż nie - bo nie tylko podmark tutaj był. Odeszło stąd mnóstwo ludzi, bo to co kilka lat temu było fajnym forum, dzisiaj przypomina forum pudelka...

Nie sądziłem, że pudelek.pl tak szybko odchowa swoje pokolenie...

Nayma

CytatProblem w tym, że tym "ktoś" jesteś Ty, a piszesz w taki sposób, jakbyś dopiero zabrała głos w dyskusji i OBIEKTYWNIE oceniała wpisy pozostałych.
Problem? Ale jaki problem? Ja obiektywnie oceniłam to co się wydarzyło i napisałam w sposób ogólny. Naprawdę nie sądziłam, że ktoś może nie zrozumieć moich intencji i sposobu działania.

CytatZnowu tajemniczy "ktoś" 
Tak! Między innymi ja dawałam propozycje, kto mógłby zasiadać w jury i kto mógłby zostać nowym prowadzącym!

CytatMoże argumenty o głodnych dzieciach i próby odwrócenia kota ogonem skutkują na forum dla nastolatków. Dorosłych ludzi trudno raczej na to nabrać.
Bez urazy, Podmark, ale nie mierz wszystkich swoją miarą. Osiągnięcie pełnoletności nie oznacza w przypadku wszystkich osób nagłej znieczulicy. Czasem warto pomyśleć, jakie problemy mają inni na tym świecie, zanim wyskoczymy z jakimikolwiek swoimi "pretensjami" i "problemami".