X Factor 3

Zaczęty przez Toni, Nd, 03 Cze 2012, 09:02:50

Toni

Liczę na nowości w zasadach oraz zmianę chociaż jednego z jurorów. Już niech zostanie Tatiana ale zamiast Czesława obowiązkowo kto inny.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Toni

Jak narazie pewnymi zmianami w 3. edycji jest to, że poszerzono "wokal" o śpiewających beatboxerów oraz grupy wokalne z beatboxem.

Ediss

Po plotkach nt. rezygnacji z Pani Sablewskiej TVN wypowiadał się podobnie ; ). Chociaż wg. mnie Tatiana w 2 edycji sprawdziła się rewelacyjnie i tak naprawdę głównie dla niej oglądałem ten program.

Toni

Owszem także uważam, że Tatiana się bardziej sprawdziła niż Maja ale i tak bym widział kogo innego na jej miejscu a jeszcze lepiej gdyby usunęli Czesława lecz szczerze mówiąc jakichś ciekawych osób na jej/jego (ich) miejsce brak.

Toni

Czy ktoś z Was chciałby by w jury zasiadła Natalia Siwiec? (o udziale której ostanio piszą pewne portlae) :) Powiem szczerze, że ja tak. Wolałbym już ją niż Czesława czy Tatianę.
Fakt, że w programie gdzie szuka się talentów muzycznych wypadałoby aby zasiadała osoba która się zna na tym ale cóż.
Wojewódzki muzykiem nie jest a był w Idolu czy teraz w X-Factorze i nikt tego nie wypomina.
Owszem nie można porównywać Kuby i Natalii Siwiec. :)
Brakuje mi w programach talent krytyki jurorów. Jak ostro bywało chociażby w Idolu. A teraz łagodne nie.
Może to i dobre dla uczestnika by się nie załamał jakąś obelgą. Jednak dla mnie widza negatywna "słodycz" mi się nie podoba.

Nayma

Ja bardzo bym chciała, by Natalia została czwartką jurorką.
CytatOwszem nie można porównywać Kuby i Natalii Siwiec.
A co takiego osiągnął Jakub W., że jest półkę lub kilka półek wyżej od Natalii? :) Według mnie jest nudny i to jego pozbyłabym się w pierwszej kolejności. Powtarzanie ciągle tych samych tekstów wzbudza moje politowanie. Podobnie jak kompromitujący się tam co tydzień Jarosław Kuźniar. Według mnie Tatiana i Czesław sprawdzili się jako mentorzy i nie chciałabym, by TVN zrezygnował z któregoś z nich.
Kuba sprawdził się za to Mam Talent i powinien moim zdaniem tam wrócić. Robert Kozyra za to jako dyrektor radia mógłby pomóc uczestnikom X Factora po zakończeniu programu. Byłaby to ciekawa wymiana jurorów w programach.

Toni

Ma wiele rzeczy do powiedzenia w porównaniu do niej. Jest już w show bizzie nie mały okres czasu, ma doświadczenie. Owszem może to i nie jest jakieś osiągnięcie. Sprawa indywidualna. W programach talent tak naprawdę uczestnicy muszą mieć to coś, żeby przyciągać widzów jednak jurorzy także (bynajmniej mnie).
Gdyby było czworo jurorów byłoby super. Jestem nawet w stanie skreślić Kubę aby go nie było w zamian za to, że razem z nim nie ma Czesława i Tatiany a także Jarosława. Chociaż fajnie jakby ktoś jeden z jurorów został. :)
W poprzedniej edycji oficjalne ogłoszenie jurorów było na początku stycznia. Zapewne w tej edycji będzie podobnie.
Może Kuba, Czesław i Doda z Natalią. :) Śmieje się, nie chciałbym kolejnej przepychanki jak w jednym z show TVP między Dodą a Justysią oraz Dodą a Jolą. Tam one grały główną rolę.

Nayma

Szanuję Twoje zdanie i rzecz jasna masz prawo do niego, ale też ze swojej strony nie bardzo rozumiem, co takiego wnosi Kuba względem merytorycznym do składu jurorskiego, ani też co takiego ma do powiedzenia. W 2 edycji zajął się raczej wyśmiewaniem trądziku Dawida i wraz ze swoimi kolegami z jury zmarnowaniem wybitnego talentu Magdy Adamiak umieszczając ją w zespole. Jedynie Czesław był temu przeciwny.
Zgadzam się na pewno z tym, że jurorzy w tym programie mają przyciągnąć uwagę, ale polski show biznes i rynek muzyczny gromadzi wiele, wiele, wieeeeleeeee ciekawszych osobistości od Jakuba Władysława Wojewódzkiego, i z całą pewnością mających więcej do powiedzenia.
Czwarty juror jest potrzebny, ale nie wiem już czy jest na co liczyć. Programy talent show TVN-u są na najniższym poziomie (mam na myśli dwa główne - Mam Talent! oraz X Factor, pozostałe trzymają dość wysoki poziom), choć są to najciekawsze formaty w polskiej telewizji.
Dody nie interesuje muzyka, wiec nie interesowałaby się raczej też drogą artystyczną swoich uczestników. Kuba do tego programu naprawdę już nic nowego nie wniesie, więc jestem zdecydowanie na "nie".
W Polsce jest tylu zdolnych muzyków i osób związanych z nią, między innymi Leszek Możdżer, Jacek Cygan, Gosia Andrzejewicz, Maria Peszek, Basia Trzetrzelewska, Patrycja Markowska czy też Natalia Siwiec, a w jury siedzi niejaki pan Jakub.... Z jakiej przyczyny? Chyba nikt nie ma pojęcia. Jego dowcip skończył się jakieś 3-2 lata temu.

Damian

Nayma, wydaje mi się że Twój komentarz o przykrości jest zbędny. Ten program to dno, co zauważyli też Widzowie, ostatnią edycję oglądało naprawdę mało osób, myślę że trzecia edycja będzie ostatnią. Niech ten cyrk zniknie na zawsze.

Nayma

Także uważam, że polska adaptacja tego programu jest dnem, ale sam format programu jest jednym z najciekawszych jakie powstały. Bardzo podoba mi się realizacja w USA i Wielkiej Brytanii.

Damian

Oczywiście że tamte wersje są bez porównania lepsze, nasza to straszna szmira, nie wiem, naprawdę nie wiem jak można to oglądać. Jeszcze podstarzały Kuba który już dawno się wypalił.

Nayma

Gdyby nie było Kuby w jury, a realizacją zajmowałby się Golden Media lub Rochstar polska wersja mogłaby być całkiem udana. Oglądam to głównie ze względu na format, który jest świetny, ale polska edycja jest straszna i to muszę przyznać.

Toni

Ci co chcą oglądać ten program w Polsce niech go oglądają, Ci co nie chcą niech nie oglądają a nie wypisują, żeby zniknął. Proste.
Jestem ciekaw z jakich osób miałoby się składac nowe jury. Ci co nie przepadają za Kubą logiczne, że pisać będą, mówić, że jest on zbędny, w wielu talent show był już w jury, że za dużo go w tych programach itp. ale chętnie przeczytam kto mógłby zająć jego miejsce i mieć taką osobowość jak on.