[Holandia] Big Brother

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:36:03

Showmag

Temat poświęcony programowi "Big Brother" w Holandii.

Showmag

...Rosjanie mieli w "BB" pierwszą uczestniczkę będącą w ciąży, a za ich sladem idą Holendrzy, którzy do kolejnej edycji programu poszukują kobiety w ciąży, której termin porodu miałby miejsce... podczas trwania reality show. Byłby to pierwszy na swiecie poród w programie rs

podmark

O kobiecie w ciąży myslano przed "Barem bez granic". Moja pokopana znajoma będąca w 5 miesiącu zgłosiła się i chyba nawet oddzwonili i zaprosili na casting,ale jej mąż się ostatecznie nie zgodził na jej udział w programie.

alexander

Czego się nie robi dla oglądalnosci, gdyby ktos usłyszał PORóD W BARZE, napewno włączyłby z ciekawosci :P Ja bym tak zrobił, ale nie sądze ,żeby rozsądna kobieta dawała się pokazać rodząca !!??

TO MóJ 100 POSCIK :d sto lat sto lat, kolejnych 100 postów sobie życze :P[/list][/list]

joker

oł men!! ci ludzie juz całkiem powariowali!! jestem ciekaw co następne bedzie :los:
a tak swoją drogą to słyszałem że BB jest wymyslony na podstawie jakiejs ksiązki... może ktos z was zna tytuł??

podmark

George Orwel - "Rok 1984". Taki jest tytuł tej książki. Tam nad mieszkańcami, ale nie jednego domu, tylko chyba całego swiata lub pewnego miasta władze sprawuje Wielki Brat wydający polecenia.

alexander

Swietna książka polecam... Mam ją w swojej bibliotece i naprawde spodobała mi się. Serdecznie zachęcam do przeczytania :)

podmark

W Holandii już rozpoczęła się piata edycja programu "Big Brother". Ta edycja przypomina tegoroczną edycję australijską. Uczestnicy już zamieszkali w bardzo luksusowym domu i już można obserować ich życie w internecie - www.big-brother.nl . Pierwsza emisja telewizyjna nastąpi w niedzielę.

Luxis

Tak, faktycznie przypomina edycję angielską i australijską. Logo takie samo, stronka TROCHE podobna, dom bardzo luksusowy...

Showmag

Ruszył "Big Brother 5" w Holandii
Sobota, 27.08.2005, 23:50

Po trzech latach przerwy, w Holandii ruszyła kolejna, piąta już edycja "Big Brother". Program rozpoczął się 24 sierpnia i potrwa do 15 grudnia. W pierwszym dniu do luksusowego Domu Wielkiego Brata weszło 12 mieszkańców. Wsród uczestników znajduje się kobieta w ciąży, której termin porodu przewidziany jest w okresie trwania reality show. "Big Brother 2005" emitowany jest przez kanał telewizyjny Talpa TV, należący do Johna de Mola. Główna wygrana wynosi 400 tysięcy euro.

[showmag.info]

podmark

Cytat: AdminZwycięzca widowiska zdobędzie 400 tysięcy euro.

Maksymalnie 400 000 euro ... Odejmowane im będą pieniądze za każde przewinienie, jak w edycji australijskiej. To nie jest nagroda główna, a pula, z której odejmuje się kolejne kwoty :terefere:

Luxis

A z tym odejmowaniem pieniędzy, myslę sobie tak, że to już będzie standard w Big Brother na swiecie wszedzie. Bo to bardzo trafne i tez tv aż tyle niewyda, jak niebedą słuchać Wielkiego Brata...  :P  :zabek:
a ciekawy jestem czy bedzie tak gdzies, że skończą się pieniądze na wygrana za przewinienie  :hahaha:  bo u nas w Barze, by napewno mieli po kilku tygodnich STAN KONTA = 0 zł  :buzz:  :P

Mau

Cytat: Łuki(..) :hahaha:  bo u nas w Barze, by napewno mieli po kilku tygodnich STAN KONTA = 0 zł  :buzz:  :P

albo minus iles :hahaha: :hahaha:
radioactive. dalej zła

Showmag

Talpa nie pokaże narodzin dziecka w "BB"
Wtorek, 13.09.2005, 01:19

Holenderska telewizja Tapla nie pokaże porodu 27-letniej Tanji, bohaterki piątej edycji "Big Brother'a", będącej w siódmym miesiącu ciąży. Plany twórców "Big Brother'a" wzburzyły polityków współrządzącej w Holandii chadecji. Publicznie potępili oni pomysł porodu przed kamerami. Sprawą zajęło się ministerstwo spraw społecznych, które nie zgodziło się na emisję narodzin w programie telewizyjnym, ale zezwoliło na poród w Domu Wielkiego Brata. Ponadto postanowiono, że noworodek będzie musiał zostać umieszczony w pokoju pozbawionym kamer, a na wizji będzie mógł być pokazywany tylko raz na osiem dni. Zanim Tanja dowiedziała się jaka jest płeć dziecka, najpierw poznali ją realizatorzy programu. Choć Holandia słynie z obyczajowego liberalizmu, ma bardzo rygorystyczne przepisy dotyczące występowania dzieci w programach TV.

[showmag.info / Gazeta.pl]

podmark

A tak wygląda pokój dla dziecka Tanji - uczestniczki holenderskiego "Big Brothera".