Jaki reality show chcielibyście zobaczyć w Polsce?

Zaczęty przez joker, Pn, 29 Mar 2010, 18:30:16

joker

Pytanie jak w temacie, chodzi o programy, które jeszcze nie miały polskiej edycji :)
Ja najbardziej czekam chyba na The X Factor, coś co byłoby godnym następcą Idola.

Toni

I'M CELEBRITY- GET OUT ME OF HERE! i to baardzo chciałbym zobaczyć go w Polsce,
jeśli zdecydowałaby się na to któraś ze stacji sądzę,że byłby to TVN.
Oglądalność byłaby bardzo wysoka.Jestem tego pewien.
W Niemczech np. sięga 8mln widzów, w Wielkiej Brytanii podobnie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

W Niemczech cieszy się ten program wielkim zainteresowaniem.
Stacja PRO7 emituje go co roku.Dotąd odbyło się już 9.edycji,z czego dwie pierwsze były na RTL II.
Programem tym jest POPSTARS.
Program na bazie Idola,czyli dla ludzi potrafiących śpiewać.
Każda edycja to powstanie nowego zespołu,żeńskiego,mieszanego...
W ten sposób powstał z najbardziej znanych także poza terenem niemieckim zespół 1.edycji-No Angels,5.edycja to Monrose.Stacja tak naprawdę dopiero zarabia po zakończeniu programu,
gdyż dochody zespołu (koncerty,sprzedaż płyt itp) trafiają w pewnej części do kieszeni stacji. :)
Ciekawe jak byłoby z tym programem u nas,czy byłby popyt na niego.

Kardines

A ja bym chciał zobaczyc Solitary :P
Na pewno znaleźli by się chetni do udziału, a ciekaw jestem jak silni potrafiliby być Polacy w takim czyms ;)

Toni

Chciałbym zobaczyć program "My name is" którego premiera odbyła się w ubiegłym roku w Holandii.
15. czerwca rusza w Niemczech na kanale RTLII.
Tematyka tego programu w dziale Reality TV - świat - Talent search show - My name is.

Toni

Poza programem "My Name Is" który bardzo chciałbym zobaczyć u nas o którym pisałem wcześniej jest także program Secret story. Koncepcja bardzo mi się podoba, lecz z zasadami jakie były w Holandii czyli m.in. to, że mieszkańcy nie mogą mówić o swoich sekretach innym mieszkańcom.
100 dni programu bez spolszczania tytułu programu, identyczne logo, podczas programu umieszczone także na ekranie. :) Codzienne odcinki każdego dnia trwające łącznie z reklamami godzinę, ringi w inny dzień niż niedziela (aczkolwiek to byłoby już wówczas najmniej ważne).
Z zaznaczeniem, że to polska wersja (tak jak Big Brother  - Wielki Brat) mogłoby być Secret Story - Dom tajemnic bądź Tajemniczy dom, tak jak w Holandii było (huis der geheimen).

Phil

A ja chciałbym zobaczyć polską edycję "Survivor". Pomarzyć zawsze można... :D

Toni

Pewnie że można pomarzyć. :) Ja też mogę sobie pomarzyć o tym, żeby Secret Story pojawił się u nas. :)

Toni

Poza programem "Secret Story", "My Name Is", oraz "I'm Celebrity - Get Out Me Of Here" zobaczyłbym także
"Die Alm" czyli maksymalnie dziesięć celebrytów (maksymalnie cztery tygodnie, minimum dwa tygodnie) żyje wysoko w górach, bez kontaktu ze światem zewnętrznym w warunkach jakich żyli tam ludzie sto lat temu (takie są koncepcje tego programu) czyli m.in. wc na zewnątrz domu, brak ciepłej wody (chyba, że się ją zgrzeje na piecu).
Oprócz tego widzowie decydują za pomocą głosowania który celebryta wykona zadanie, które jest każdego dnia.
Ponadto także codzienne wspólne zadania za które można otrzymać towary de lux czyli np papierosy, alkohol, tudzież czekolada. :)
Program moim zdaniem miałby wzięcie. Byłby to pierwszy taki celeb reality show w Polsce, a nie tylko taniec
i śpiewanie.
Program idealny na okres wakacyjny (ale niestety nie u nas) ale może udałoby się chociaż w czerwcu bądź pod koniec sierpnia. Chętnych gwiazdeczek by nie brakowało, :) stąd sporo edycji by było.
Na prowadzących proponuję Karolinę Korwin Piotrowską i Tomasza Kina. :) Ale by było kolorowo.
Już słyszę ich komentarze. :)

Tonev

Cytat: Toni w Pt, 25 Mar 2011, 14:42:11
W Niemczech cieszy się ten program wielkim zainteresowaniem.
Stacja PRO7 emituje go co roku.Dotąd odbyło się już 9.edycji,z czego dwie pierwsze były na RTL II.

O to jest bardzo dobry pomysł obejrzałem kilka odcinków tego programu (choć mój niemiecki nie jest jakiś sehr gut) i całkiem ciekawie to wygląda.
Tylko która stacja by się na coś takiego zdecydowała? W tej chwili chyba tylko Polsat

Toni

Dużego wyboru nie ma. TVN, Polsat ewentualnie TVP2.
U nas chyba taki program zakończyłby się na jednej edycji a zespół wypuściłby jeden singiel i koniec.
Nie ma parcia na jakiś popowy zespół u nas. Już dawno.
Program ten z jakimś może sukcesem widziałbym z dziesięć-dwanaście  lat temu kiedy również w Niemczech cieszył się wielkim zainteresowaniem.