Epizod 13 - It's Human Nature

Zaczęty przez Showmag, Cz, 10 Maj 2012, 03:46:56

Showmag

ciriefan

Kolejny bardzo dobry odcinek. W końcu pokazali, kto ma jakie plany na finał i jaką ma strategię (no może poza Kryśką, która chyba żadnej strategii nie ma). Ciekawe rozmowy, rozważania, pomysły. Tarzan na sam koniec udowodnił, że myśli. Trafił jednak na silniejszego gracza w postaci Kim, która go przechytrzyła. Nie bardzo rozumiem, dlaczego Chelsea i Sabrina chcą być razem w f3 z Kim, to nielogiczne, w takim składzie każda z nich ma wyrównane szanse na wygraną. Plusem byłoby to, że Sabrina mogłaby wygrać, bo ją lubię najbardziej i chciałbym, żeby to ona wygrała. Ale jakby to miało się zakończyć wygraną Chelsea, to byłoby kiepskie zakończenie dla mnie. Alicia mimo bycia suką, której wydaje się, że ma genialną grę socjalną, to pokazuje odrobinę myślenia. Rozumiem decyzję jaką podjęła, ale to był błąd. Sądzę, że F3 z Tarzanem i Christiną to byłoby jedyne F3, w którym miałaby szansę wygrać. W tej chwili nawet jakby była w finale z Kryśką, to obie przegrają z tą trzecią osobą. Czy Kim popełniła błąd? Cóż, myślę, że mimo wszystko nie. Gdyby postawiła na f4 z Alicią, Kryśką i Tarzanem i nie wygrałaby ostatniego immunitetu, to byłoby po niej. Było to ostatnie głosowanie, w którym mogła zapobiec powstaniu tego trójkąta. Jeśli chodzi o dojście do finału, to jest teraz w sytuacji idealnej - ma dwa duety, które chcą ją tam zabrać plus HII gwarantujące jej F4. Pytanie brzmi teraz, czy posłucha emocji i przegra z kimś bardziej lubianym, czy też wybierze jedną najgłupszą i jedną najbardziej nielubianą kobietę. Zapowiada się ciekawy finał. Zadowoli mnie każdy wynik, o ile nie wygra Chelsea lub Christina.

Rosa

Gdyby tak zechciano realizowac cały program. Mielibysmy poglad na cała sytuacje i moglibysmy sami dobierac komu chcemy kibicowac a komu nie.

Ale faktem jest że Kim jak na razie rozgrywa to po prostu swietnie. Obie strony jej raczej ufają i został tylko najtrudniejszy finałowy odcinek drogi. jak to rozegrac żeby nie stracic pewnych głosow.
W finałowej piatce mamy 4 osoby które zasłużenie sie tam znalazły + przypadkową ofiarę róznych zbiegów okolicznosci Christinę :).