Epizod 08 - Just Annihilate Them

Zaczęty przez Showmag, Cz, 05 Kwi 2012, 06:37:01

Showmag

ciriefan

Haha no jeśli Michael był "major playerem", którego odejście reklamowano, to śmiech na sali. W ogóle odcinek świetny i ciekawy, ale wiele mu brakowało do idealności. Zacznijmy od tego, że nie wytłumaczono dwóch głosów na Tarzana Alicii i Christiny (o ironio, że akurat one dwie oddały te głosy). Po drugie nie wytłumaczono, dlaczego Leif i Jay zagłosowali na Michael'a, zwłaszcza że Jay był przeciwny. Jeśli on to uzgodnił z Troyem a bał się przejęcia władzy przez kobiety, to nie rozumiem ich ruchu. Chociaż możliwe, że Troy powiedział Jay'owi o HII, ale nie chciał ratować nim Michael'a, bo go nie lubi, więc planują dalej udawać, że wierzą kobietom, a na następnej radzie dać odpowiedniej osobie HII (ale to nie przyniesie im już większości w liczbach). Cóż, to są tylko gdybania. Jestem ciekaw, co przyniesie kolejny odcinek. Z ciekawych rzeczy kontynuuje się wątek kłótni Chelsea vs Tarzan. Oby zakończenie było inne niż Phillip vs Ashley. No i szok, Alicia przechodząca do drugiej rundy i radząca sobie w tak trudnych puzzlach.

Confessionals w odcinku (w nawiasie z całości gry):

Sabrina - 1 (27)
Alicia - 0 (21)
Kim - 6 (20)
Troyzan - 3 (19)
Chelsea - 3 (19)
Jay - 4 (13)
Christina - 1 (9)
Tarzan - 1 (8 )
Kat - 0 (6)
Leif - 1 (4)

Michael - 2 (12)

Colton - 29
Jonas - 18
Matt - 8
Bill - 7
Nina - 6
Monica - 6
Kourtney - 2

Rosa

No dobra, połowa gry za nami, musze w koncu ocenic uczestników.
Alicia - Najbardziej jestem ciekawy czy spelni się sen Kat i Alicia ją "zabije"
Chelsea - biedactwo nie umie za bardzo grac, zły duch ja podkusil do zeszpecenia sie za pomocą "boob job" ale i tak ja lubię (a te jej rajstopki są fantastyczne)
Christina - bez znaczenia, pewnie odpadnie w odcinku z double elimination
Jay - nic dziwnego że chłopak spanikował, po odpadnięciu Michaela nie jest tajemnica że nastepny na celowniku jest wlasnie on, pytanie czy zdola się jakos za tydzień uratować, moim zdaniem nie.
Kat - uu, za mało jej ogladamy, więcej jej komentarzy, wiecej min a bedą lepsze odcinki
Kim - czyzby Kim miala zdetronizowac krolową Parvatti? Na razie jest na najlepszej drodze, ciekawe jak i czy wykorzysta swojego idolka.
Leif - bez znaczenia dla gry, nie umie grac, inni nie informuja go o swoich planach, czy odpadnie w final 5 czy dojdzie do trójki to tak jakby go nie bylo
Sabrina - niby w ścisłym sojuszu który kontroluje grę ale nie sądze aby dotrwała do finału, chyba gdzies po drodze odpadnie
Tarzan - jak dla mnie zagadka, czy naprawde lekarz moze byc aż tak głupi, czy tez tak potrafi dobrze grać i walczy o miejsce w finałowej trojce w stylu Philipa
Troyzan - myslalem że to kandydat do wygranej ale po dzisiejszym odcinku juz tak nie sądzę, gdyby mial wygrac to nie przedstawiono by go jako tego co dał sie w tak prosty sposób podpuścic.

Cały czas sezon mi sie podoba bo wciaz nie jestem pewien tego co sie będzie dzialo w najblizszych odcinkach  :zdrowko:

kokosanka

Od początku kibicuje Kim,mam nadzieję ,że wygra  :devil:

mia

bobaas

Rosa zanosi się na to, że double elimination nie będzie, bo nie ma takiej potrzeby. Do końca gry zostało 17 dni a jest 10 osób. Zważywszy, że finałowy odcinek zacznie się standardowo przy 5 osobach i ma być emitowany 13 maja to zostało jeszcze równo 5 epizodów normalnych, czyli 1 osoba na odcinek odpada. W grę wchodzi recap ewentualnie, choć sprawdzałem wczoraj to i te edycje wiosenne zawsze są 15 odcinkowe, licząc z reunion i nie ma w nich recap'u. Jesienne liczą 16 epizodów i wtedy jest recap.

chatiflatt

Wygra albo Troyzan albo Tarzan.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Rosa

Cytat: chatiflatt w Pt, 06 Kwi 2012, 12:31:42
Wygra ..... Tarzan.
Rozumiem że to taki żarcik ;)

Podoba mi sie podejscie Michaela. Po odpadnięciu od razu powiedział że lepiej jest odpasc nie wiedząc wcześniej że sie wylatuje. Nie sądzę aby był rozgoryczonym jurorem, to po prostu gracz. Wyglada tez na to że nigdy tak naprawde nie byl w sojuszu z Troyzanem i Jayem, myslal że jego sojusz to Kim, Sabrina, Kat i Chelsea.