Epizod 05 - A Bunch of Idiots

Zaczęty przez Showmag, Cz, 15 Mar 2012, 03:12:59

Showmag

ciriefan

Wow. Odcinek nieco mnie zawiódł. Przede wszystkim jestem zaskoczony tym, że rozdzielili ich na 2 plaże. To bez sensu. Po co nazywać cały sezon One World, skoro po kilku odcinkach koniec tego twistu. Odcinek ogólnie nie najgorszy, jednak finał rozczarowujący. Odpadła jedyna sympatyczna osoba w całym plemieniu. Mam nadzieję, że Salani zdobędzie przewagę i będą finałową siódemką. Co jest bardzo możliwe biorąc pod uwagę rozkład sił w nowych plemionach. Manono wydają się być niezdolni do zwycięstwa, zwłaszcza jeśli sami w to nie wierzą.

Salani

Praktycznie wszystkich lubię w tym plemieniu. No może oprócz Kat. Przekonałem się nawet do Jay'a. Najbardziej kibicuję trójce Kim, Sabrina i Troyzan. Kim znalazła drugie HII, także miejmy nadzieję, że dobrze je wykorzysta 

Manono

Colton dobrze ich określił - banda idiotów. Tarzan i jego zapamiętywanie imion i totalna głupota. Jonas jako suczka Colton'a. Alicia i Leif kolejni słudzy Colton'a. Christina i Monica wierzące na ślepo Colton'owi. Widać, że Colton ma władzę i niestety jak na razie to jest jego sezon. Całe to plemię jak dla mnie mogłoby zniknąć, bo tak naprawdę oprócz nienawiści do Colton'a nikt nic innego nie wnosi.

Confessionals w tym odcinku (w nawiasie z całego sezonu):

Colton - 8 (24)
Sabrina - 2 (22)
Alicia - 4 (13)
Chelsea - 0 (12)
Kim - 4 (11)
Jonas - 4 (10)
Troyzan - 1 (9)
Michael - 0 (8 )
Jay - 1 (7)
Christina - 1 (4)
Kat - 0 (4)
Greg - 0 (3)
Leif - 0 (2)

Monica - 2 (6)

Matt - 8
Bill - 7
Nina - 6
Kourtney - 2

sloneczko107

Z przemieszania się cieszę, z tego że nie są na jednej plaży już nie, ale chyba o to chodziło w tym wszystkim. Żeby starzy sojusznicy nie mieli kontaktu ze sobą.

Salani to obecnie najlepszy skład jaki mogłam sobie wymarzyć, są tam wszyscy których lubię, poza Monicą niestety. Nawet Kat mi nie przeszkadza. To że Kim znalazła HII jakoś specjalnie mnie nie cieszy, bo z dwójki Chealsy Kim, bardziej lubię Chealsy, ale dobrze że kim podzieliła się z nią swoim znaleziskiem.

Manono to jakaś pomyłka. To tak jakby zrobić w plemionach konkurs na 'najsilniejszych' i dać ich do jednego plemienia, a resztę do drugiego. Tylko z Monicą im się udało, ale co z tego... Strategicznie dobry ruch, ale dla plemienia to fatalna decyzja.

Ogólnie wcale mnie nie dziwi że Salani wygrywa, wystarczy na nich spojrzeć, wysportowani, świetne warunki w obozie. A Manono banda idiotów którą rządzi najbardziej irytująca osoba w grze...

Rosa

Skoro w dzisiejszym odcinku Manono wyrzuciło ze swojego plemienia jedyna osobe którą w nim lubilem to w takim razie mam teraz nadzieje że całe Salani stanie sie teraz finałowa siódemką a finał będzie pomiedzy Kim, Troyzanem a Chelsie :)
Podobał mi się odcinek, podoba mi się sezon, oby tak dalej  :yeah:

Sylvia2307

Odcinek słabszy od poprzednich, ale mimo wszystko coś w sobie miał Wink Przemieszanie ;d Salani kobiety z sojuszu razem, faceci różni, jednak jak widać w tym plemieniu sojusze pewne być nie muszą ;d więc może być ciekawie jeśli udadzą się na radę Wink Ogólnie fajny skład mają, nie to co drugie plemię... które jest słabe i mało inicjatywy tam będzie. Wszyscy podporządkowali się Coltonowi... ;| Szkoda Monici, która była tam najlepszą i najmilszą osobą. Ze względu na nią chciałam aby to oni wygrali immunitet. Co do zadania o nagrodę i nowej plaży. Myślę, że dwie oddzielne plaże są zamysłem tego, aby rozdzielić wcześniej utworzone sojusze, tak aby ludzie nie mogli się porozumiewać i wzajemnie kontrolować. W ten sposób są większe szanse na utworzenie się nowych sojuszy.

Ciekawa kim okaże się osoba z zapowiedzi..