[Czechy] Big Brother

Zaczęty przez podmark, Śr, 03 Sie 2005, 22:29:16

Toni

Fajnie by było gdyby na jesień czeska Nova i słowacka Markiza wyemitowały czesko słowackiego Big Brother'a.
Mieliby ku temu okazję gdyż konkurencji ze strony Primy by nie było gdyż we wrześniu ze słowacką stacją Joj wyemitują czesko słowacką edycję "Ćesko slovenska ma talent". Kastingi już ruszyły.
Mogliby pomyśleć nad Velkim bratrem. Ostatni kontenerowy reality show w Czechach miał miejsce w 2007r więc cztery lata temu. Oglądalność BB niebyłaby zapewne super ale może na poziomie podobnym do obecnego czesko słowackiego Idola więc nie byłoby źle. Logo na zasadzie niemieckiego BB. Trzy kolory niebieski, biały, czerwony. Kolory flag Czech i Słowacji. Fajnie jest pomarzyć sobie. :)

Nie wiem czy widzieliście na YT nowy filmik jingle czeskiego BB.
https://youtube.com/watch?v=1CN0_xBpdVY&feature=related
Te fragmenty można było oglądać podczas reklam,ta pierwsza w sam dzień startu, pozostałe prezentujące uczestników przez kilka dni po starcie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Świetne te jingle! ogólnie bardzo mi się podoba cała oprawa czeskiego BB. Świetny był.

Toni

:) Świetny był świetny to prawda i właśnie dlatego obejrzałbym po tak długiej przerwie kolejną edycję.
Jeśli nie byłaby to czeska edycja nie mam nic przeciwko żeby byłaby wersja czesko słowacka. :)

Toni

O bardzo fajnych edycjach BB powinno się pamiętać i tak oto dziś mija już sześć lat od finału mało powiedziane bardzo fajnej 113-dniowej jedynej czeskiej edycji Big Brother'a w 2005 roku. Wielka szkoda, że tak mało śladów po niej w postaci filmików.
Nie ma edycji jak ta, którą bym zobaczył z ogromną chęcią nie tylko raz jeszcze.

Damian

Co w tej edycji było też fajne (ogólnie ona ma prawie same plusy) to to, że jak były np. nominacje to w logo w rogu ekranu, na tym czerwonym pasku (co zawsze pisze Wielki Brat) pisało Nominacje. Świetny pomysł.

Toni

Owszem, w jedynej czeskiej edycji nie znalazłem nic negatywnego. A podtytuły w logo zamiast Velky bratr, który był tylko podczas odcinków daily były także super. W środowych nominacjach było Nominace, w niedzielnych ringach było Rozhodnuti co oznacza rozstrzygnięcie (identyczna nazwa programu ring w niemieckim BB-
Die Entscheidung), podczas nocnych odcinków było Bez cenzury.

Toni

Znalazłem nowy fragment. Może niektórzy widzieli.
Big Brother cz Renata hádka.avi

To było już kilkanaście dni przed finałem.
Na foto z lewej Eva, uczestniczka, która zajęła 2. miejsce, w programie od początku.
Z prawej Renata, która weszła dopiero 78. dnia, odpadła 99 ego.

Jest też znowu dostępna piosenka, którą nakręcono w domu.

Michal David a Big Brother Nonstop