[Ukraina] Big Brother

Zaczęty przez Toni, Pt, 24 Cze 2011, 14:41:41

Damian

Mieszkańcy będą w domu Wielkiego Brata na Święta?

Toni

Zapowiadano na samym początku i także jeszcze przed startem, że program potrwa 100 dni.
Wychodzi na to, że finał miałby być w 1. dzień Świąt Bożego Narodzenia. Nie wydaje mi się jednak aby tak było.
Wydaje mi się, że skończy się na kilka dni przed Świętami (finał byłby w środku tygodnia) chyba, że 18. grudnia w niedzielę.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Nerox

Nie zapominajmy o tym, że w związku z religią prawosławną na Ukrainie Boże Narodzenie obchodzą później niż u nas. :)

Toni

Trzeci uczestnik opuścił program dobrowolnie.
Pierwszym był Spartak po czym po czterech dniach wrócił z powrotem i po tygodniu znowu zrezygnował.
Drugim był Yuri. Wszedł do domu 35. dnia, zrezygnował po trzech tygodniach.
Trzecim był jeden z bliźniąt, Taras. Nie wiem natomiast co było powodem rezygnacji.

Nerox

Na pewno Taras wyszedł dobrowolnie? Nie śledzę już BB UA, ale wiem, że w pewnym momencie to uczestnicy mieli zdecydować, który z bliźniaków pozostanie w domu WB.

Toni

Ostatnie dni były jakoś dziwnie pokazywane stąd w końcu nie wiem czy dobrowolnie zrezygnował czy była to może decyzja mieszkańców.
Wydawało mi się, że jeśli mieszkańcy zmaskowaliby, że są bliźniakami itp to opuścić musiałby dom jeden z nich lecz od ich wejścia trochę czasu już upłynęło a nie sądzę, żeby zadanie te trwało aż maksymalnie dwa tygodnie a jest już ponad trzeci tydzień od ich wejścia.

illumanti

W domu mają pieska. Jeśli to czyjegoś uczestnika, ok. Jeśli specjalnie kupiony (albo znaleziony :ubaw:) do programu, to jestem przeciw, bo za bardzo się zwiąże  z uczestnikami, a później co? Do schroniska pewnie.

Nerox

Ok, już wiem jak to było z bliźniakami. Tak jak już wcześniej pisałem na początku mieszkańcy mieli zdecydować, ale że solidarnie nie podjęli się wyeliminowania jednego z bliźniaków, to decyzja leżała w gestii WB. Taras otrzymał od WB list, z którego wynikało, że albo wybierze osobę (siebie lub swojego brata), która pozostanie w domu i otrzyma immunitet podczas najbliższych nominacji, albo z domu wyjdą obaj bracia.

A piesek należy do jednego z uczestników - prawdopodobnie do Anatolija. Chyba że to ten pies https://big-brother.com.ua/ru/video/korotkoe-video/novaja-uchastnica-lizhet-kostyu-.htm a wtedy jego właścicielem jest Konstantin (którego już nie ma przecież w programie).

Damian

Pomysł z psem nie jest zły, zawsze to jakieś urozmaicenie. Szkoda tylko że musi się męczyć w takim małym ogródku. U nas pamiętam że pod koniec BB2 do domu wpuścili psa Marzeny.

Damian

Obejrzałem sobie filmik który był emitowany przed startem tego BB, link już tutaj dawałem:
https://youtube.com/watch?v=pzcdaEXf0qY
Rozbawił mnie tekst Ostaszkiewicza: "Dom Wielkiego Brata to fenomen"  :ubaw:

Toni

Mówiąc "dom Wielkiego Brata to fenomen" miał na myśli, że program ten jest fenomenem a nie dom jako budynek - jego wnętrze, jak wygląda itp. bo jeśli miałby na myśli dom na Ukrainie to mało powiedziane,
że wyśmiać go trzeba było.  :)
63. dnia dom decyzją widzów opuściła Marina, która weszła do programu po tygodniu od startu.
W domu pozostało dziewięcioro uczestników.

illumanti

Ciekawe gdzie te psy się załatwiają skoro tam nie ma trawnika tylko jakaś plastikowa imitacja.

Damian

To taka wykładzina jest.   :ubaw:
Zapewne na tą wykładzinę. Haha!

Toni

Chyba kolejna zmiana w emisji niedzielnego ringu. Program zniknął z godz. 17:30. Z tego co wynika z programu najbliższy ring w niedzielę dopiero o 23:50 - 01:15 albo to jakieś powtórki? gdyż tak późno byłby ring?
https://k1.ua/uk/tv/2011/12/04
17:30 jeszcze bym zrozumiał ale o północy? Nie wiem co jest grane.

Toni

Pierwszy (może i ostatni :)) ukraiński Big Brother zmierza ku końcowi. W domu pozostało już tylko pięciu uczestników z czego tylko dwóch jest od 1. dnia.