[UK] Big Brother 13

Zaczęty przez Damian, So, 12 Lis 2011, 13:40:41

Damian

Już ruszył CASTING do BB13. Tyle że moim zdaniem powinni zmienić w nowej edycji koncepcję.

Toni

Koncepcję to oni powinni zmienić lata temu a nie dopiero po dwunastu edycjach.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Ale po co? skoro poprzednie edycje zadowalały producentów? mimo iż ostatnie nie miały może mega oglądalności, to jednak jakiejś tragicznej też nie było. Więc nie wiem po co mieliby zmieniać koncepcję wtedy. Teraz ewidentnie muszą coś zmienić, bo będzie tylko gorzej.

Toni

Mi się nie podoba takie podejście, że nie ma żadnych zmian, że są one dopiero jak zawiewa mega znudzeniem i jak oglądalność spada na łeb na szyję w porównaniu do poprzednich edycji. Nie wiadomo czy widz chce jeszcze to oglądać mimo zmian.
Ja oglądaniem cały czas tej samej koncepcji (jak w przypadku BB UK) byłbym totalnie znudzony już dawno temu.

illumanti

Cytat: Damian w So, 12 Lis 2011, 13:40:41
Jak widać byli zadowoleni, skoro już ruszył CASTING do BB13. Tyle że moim zdaniem powinni zmienić w nowej edycji koncepcję.
A jak miał nie ruszyć skoro taką kase wpakowali w licencje?  :ubaw:

Toni

Dla niektórych nie jest oczywiste, że skoro stacja wykupiła licencję bardzo słono to nawet w przypadku niezbyt zadowalających wyników oglądalności stacja wyemituje następną edycję.

Damian

No to chyba dla Ciebie. Z resztą widzę że ty na tym forum takie pierdoły gadasz, że czasami się nie chce czytać.
Chciałem podkreślić że mimo to ruszył już casting, choć mogli się wstrzymać i dać BB13 później niż lato 2012. Ale Ty oczywiście masz swój tok rozumowania.

Toni

Później niż lato 2012 czyli wrzesień 2012? Moim zdaniem roczna przerwa nawet nie wiele by dała a każdy rok nie emisji to dla stacji strata skoro licencja została zakupiona za wielkie pieniądze na pięć lat.

illumanti

Licencja chyba jest tylko na 2 lata a nie 5.

Toni

Gdy ogłoszono, że Channel 5 przejmuje BB podane było, że kontrakt obejmuje pięć lat.

On 31 March 2011, it was revealed that Channel 5 were in fact looking for a presenter to host the next series of Big Brother. The series is said to be launching as early as 18 August 2011 as a 3 week Celebrity version, followed by another in January 2012 and then from June 2012 the normal editions of Big Brother will re-launch. This is said to be under a £200million contract over 5 years from 2012, extending the programme until 2017.

Obecnie jednak portale niektóre podają, że do 2013 roku.

Damian

Big Brother w Wielkiej Brytanii nie zakończy się w tym roku!
Channel 5 podpisał 2-letnią umowę z Endemolem.
Ponadto tego lata, oprócz standardowej edycji będą co najmniej 2 edycje z celebrytami.

Showmag

BB13 przesunięty na czerwiec.

Damian

Wiadomo dlaczego przesunięty?

Showmag

Ujawniono OKO kolejnej edycji: