[Włochy] Grande Fratello

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:47:55

Showmag

Włochy: trwa jubileuszowa edycja "Big Brothera"
W poniedziałek, 26 października we Włoszech rozpoczęła się emisja 10. edycji reality show "Grande Fratello".

Więcej: https://showmag.info/2009/11/03/wlochy-trwa-jubileuszowa-edycja-big-brothera/

Femek

Gran Hermano 12 zaczyna się 14.10.2010 i finał jest zaplanowany na grudzien/stydzien

Toni

W najbliższy poniedziałek 18.kwietnia po 183 dniach odbędzie się finał już 11.edycji Grande Fratello.
Zwycięzca otrzyma 250.000 euro tak jak w poprzedniej edycji. We wcześniejszych było to 300 a w edycji ósmej
500.000 euro! za 92 dni trwania programu.
Start obecnej edycji odbył się 18.października.
Obecnie trwająca edycja, jest najdłuższą do tej pory.
Poprzednia 10.edycja trwała 134 dni, wcześniejsze  92-99 dni w większości, jedna edycja 106 dni,
a najkrócej 5.edycja bo tylko 71 dni.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

18. kwietnia zakończyła się 11.edycja Grande Fratello.
Zwycięzcą został 32-letni Andrea Cocco, model z Hong Kongu.
https://worldofbigbrother.com/BB/Ita/11/Andrea.shtml

W tej edycji wzięło udział 34 uczestników.
W 2012r pojawi się 12.edycja Grande Fratello.

Damian

Tam to dopiero mają chatę!  :buzz: U nich już będzie 12 edycja , fajnie mają. Aż taką dobrą oglądalność mają?

Toni

Co do oglądalności to nie wiem, ale skoro z roku na rok (i tak już od 11 lat jest) oglądalność musi w jakimś stopniu zadowalać producentów.

Damian

Im to dobrze. Szkoda że my nie mamy tego szczęścia. :(

Toni

Nie mamy takiego szczęścia ze względu m.in. na to że Polaków przestało to szybko interesować.
Nawet gdyby nie było nudno to i tak nic by to raczej nie dało.

Toni

Kolejna 12.edycja Grande Fratello miała pojawić się w przyszłym roku, jednak pojawi się jeszcze w tym roku
i będzie tak jak poprzednia edycja oraz 10.edycja odbywać się na przełomie roku.
Można więc liczyć na to że będzie to druga edycja która trwać będzie ok połowy roku albo i dłużej.
Włochy są drugim państwem po Niemczech w których Wielki Brat był emitowany najdłużej
(11.edycja Grande Fratello - 183 dni), ale sądzę że żaden z krajów nie wyemituje edycji rocznej jak piąta oraz szósta edycja niemiecka.
Planowany start 12.edycji to 12.października.

Toni

Zmiana dnia startu 12.edycji Grande Fratello. Wcześniej podane było że 12. października, teraz jednak podano że będzie to 24. października. Finał wstępnie zapowiedziany jest na koniec pierwszego bądź początek drugiego kwartału 2012r. Widać że Włochy na dobre wydłużyli czas trwania programu, jednak nie sądzę że i tak jakikolwiek kraj przebije piątą i szóstą edycję w Niemczech, czy nawet BB9 oraz BB10, które trwała siedem miesięcy, aczkolwiek Włosi mają blisko.

Damian

Ja nie lubię takich długich edycji. Trochę przesada.

Toni

Ja też już nie przepadam za takimi długimi edycjami, aczkolwiek pomysł z roczną edycją był bardzo fajny.
Były dwie i wystarczą. Najdłużej jak dla mnie to pół roku, tak jak właśnie ostatnimi czasy mają Włosi.

Toni

Za piętnaście dni, w poniedziałek 24. października wystartuje 12. edycja Grande Fratello. Jak narazie nie wiadomo ile potrwa. Zapewne nie potrwa krócej niż jakieś pięć miesięcy. Dla przypomnienia, zakończona w tym roku
11. edycja trwała pół roku. Wiadomo, że zwycięzca otrzyma ponownie 300. tysięcy euro.

Toni

Pojutrze start 12. edycji Grande Fratello. Ciekawe czy potrwa tym razem także pół roku czy może dłużej bo krócej niż pół roku nie wydaje mi się.
https://grandefratello.mediaset.it/