[UK] Big Brother 12

Zaczęty przez Showmag, Wt, 08 Lut 2011, 19:16:21

illumanti

Panowie gdzie oglądacie tego Big Brothera? Kanał na YT zablokowany, na dailymotion także nie widzę.

Damian

Są inne konta na YT, na których pokazywane są nowe odcinki. :)

Toni

Finał BB12 w piątek 11. listopada tak więc za niecałe trzy tygodnie. W domu obecnie przebywa ośmioro uczestników.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Ale to przeleciało! Jeśli mają w planach BB13, to niech poważnie przemyślą koncepcję. Jest tyle urozmaiceń, chociażby Bitwa. A oni jedno i to samo ciągną.

Toni

I tak już od baaardzo dawna. Standardowe edycje bez jakichkolwiek zmian. Jak może się nie nudzić coś takiego.

Damian

Ja jestem  ciekaw jaka jest oglądalność tej edycji...

Toni

Uśredniając oglądalność do połowy października to wynosiła ona ok 1,5 miliona widzów.
A co do tego, że 12. edycja przeleciała (zbliża się ku końcowi) to nie ma się co dziwić. W końcu ta edycja jest tylko dwumiesięczna.
Wikipedia podaje, że BB13 odbędzie się lato/jesień 2012. :)

Damian

No tak, BB13 będzie na pewno bo Oni wykupili na kilka edycji format. Tylko jak widać widzów nudzi ta stara formuła programu. Myślę że najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie zasad z BB USA.

Toni

Powinni obowiązkowo zmienić zasady programu. To i tak że przez dwanaście niezmiennych edycji oglądalność jeszcze jest taka sobie aczkolwiek nie jakaś beznadziejna ale leci w dół z edycji na edycję i to znacznie.
Nie wiem jak uczestnicy tej edycji, czy są jacyś ciekawi bo nie dość że żadnych zmian i jeszcze jakby mieli uczestnicy być byle jacy to nie wróży niczego dobrego bo co ma widza zainteresować.

Rosa

Dla mnie to nawet nie tyle zasady a właśnie beznadziejni uczestnicy psuja tą edycję. Widac tez że producenci boją się graczy. Chyba jeszcze nie bylo przypadku aby w zadaniu tygodniowym nie wygrano pieniędzy. Żarcie cały czas jest, zadania takie że i tak wiadomo że sie je zaliczy, nie ma emocji.
Odcinki ogladam tak jednym okiem i tylko jako przygrywke do BB On The Side, gdzie Emmę Willis wraz z ciekawymi starymi uczestnikami ogladam z prawdziwa przyjemnością.

Toni

Oglądając parę ostatnich odcinków także stwierdzam, że nie dość że nie zmiennie standardowa edycja to uczestnicy strasznie bezbarwni.

Toni

Już za tydzień finał BB12. W domu pozostało sześcioro mieszkańców. Być może to już jest finałowy skład albo
i będzie jeszcze jeden wylot przed finałem. Najmniej będzie ich napewno pięciu.

Rosa

No i zostało ich piecioro.
Jay - czym można scharakteryzowac tego człowieka. Np tym ze dla zabawy załatwil sie do wspólnej zamrazarki. W zasadzie to mówi o nim wszystko. Mój pies ma wiecej manier od niego i jesem zszokowany że ta kreatura ma wciaż poparcie publiczności.
Tom - równiez wzbudza moja niechęc ale z zupełnie odmiennych powodów niz Jay. Jest po prostu zbyt nachalnie pedziowaty. I nie chodzi tu o to że jest gejem. Brian Dowling tez jest gejem ale jest w tym normalny a Tom sprawia wrażenie takiego gejowatego chlopca na noc.
Alex- osoba o IQ tak gdzies tak na poziomie 70. Jest w stanie ukonczyć podstawówkę ale nic wiecej.
Louise - No cóz, podoba jej się Jay. Dziękuję nic więcej nie trzeba dodawac.
No i droga eliminacji program powinien wygrac Aaron. Niby nic wielkiego nie pokazał ale grał lepiej od innych (bo w ogóle GRAŁ) i w sumie nie ma się do czego u niego doczepic.

Nie wiem czy nie najgorsza edycja BBUK głównie ze wzgledu na uczestników, zadania i ogólnie jakąś taką niechec produkcji do podjecia ryzyka i sprzeciwstawienia uczestnikom na których tak naprawde nie mieli żadnego bata.

Toni

Można było przewidzieć, że Alex zajdzie daleko. :) Co do wygranej to zwycięzca otrzyma 100 tyś. funtów
a nie jak pisano pół miliona.
Gdyby zwycięzca tej, jakże nudnej (być może właśnie najnudniejszej pod względem uczestników) edycji otrzymałby tyle kasy za dwa miesiące siedzenia w domu to byłaby jakaś masakra. :)

Damian

Dla mnie totalnie nudna edycja, nie sądziłem że tak się zawiodę. Jeśli taki ma być BB13 to lepiej żeby w ogóle go nie było. A tyle było zapowiedzi, nowe twisty, zadania. Publiczność miała mieć wkład w zadania, mięli wybierać co mieszkańcy mają robić w danym tygodniu, a tu klapa.  :sciana: Na zapowiedziach się skończyło...