[Norwegia] Big Brother

Zaczęty przez joker, Nd, 09 Maj 2010, 14:35:47

Toni

Drugi uczestnik (Amir) wyleciał z programu, tym razem karnie.
Mieszkańcy mają zadanie związane z wojskiem. Być może to zadanie tygodniowe.
https://tv2.no/bigbrother/amirs-staalkontroll-dagen-derpaa-3575681.html
Farma, na której są niektórzy uczestnicy widać po krajobrazach, że raczej przy domu nie jest.
https://tv2.no/bigbrother/bbutfordrere-melker-saa-svetten-siler-3576278.html
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Nigdzie nie ma żadnych informacji na temat tego, żeby uczestnicy obecnej edycji norweskiej (mimo bardzo podobnego domu tegorocznej edycji w Szwecji) mieszkali właśnie w Szwecji, więc wygląda na to, że mieszkają
w swoim domu, u siebie. :)

Femek

Toni

:) Pewności owszem nie mamy ale byłaby jakaś informacja o tym, że mieszkają w Szwecji.

Femek

teraz szukałem, też nic nie widzę ani, że mieszkają w Szwecji ani że u siebie ... no nic szukam dalej

Toni

Tym bardziej nie powinno się znaleźć informacji podczas gdy mieszkają w Norwegii gdyż byłoby to "oczywiste"
i dziwne aby taka informacja była podana. Prędzej powinno się natknąć na to, że tak nie jest.

Femek

"I 2011 sendes også den norske utgaven fra Stockholm, og deltagerne bodde 100 dager i samme hus som den svenske utgaven." oraz "Huset er det samme som ble brukt av den svenske utgaven, som er lokalisert i Stockholm"

to znalazłem na wikipedii, po przetłumaczeniu  z norweskiego :

W 2011 roku wysłano również norweskie wydanie do Sztokholmu, a uczestnicy będą mieszkać przez100 dni w tym samym budynku co szwedzkiej edycji. oraz Dom jest taki sam jak był używany przez szwedzkie wydanie, które było kręcone  w Sztokholmie

https://no.wikipedia.org/wiki/Big_Brother_(Norge)
ps. na samym dole stronki też piszę, że dom jest w Sztokholmie ;-)

Toni

O kurde czyli jednak mieszkają u Szwedów. Z takimi informacjami i to w takim języku jest ciężko sobie poradzić. Gratulacje. :) Także odwiedziłem m.in. wikipedie ale nie wiem czemu się nie natknąłem na to jakoś.
" (...) er lokalisert i Stockholm" ...  jak byk napisane. :)
Ciężko było uwierzyć w to, że dom baardzo podobny miałby być ich domem ale tylko tak uważałem ze względu na brak informacji na ten temat. :)
Wygląda w takim razie na to, że telewizja TV11 oraz Bliss2 współpracują razem z tym formatem gdyż użyczenie domu, logo programu.
Śledztwo zakończone. A wiesz coś na temat farmy na której przebywa już pięć uczestników?

Femek

nie wiem, nie "siedzę" w tej chwili BB w Norwegii.... szukam więcej info o Ukrainie i tez lipa

a do Norwegii i Szwecji myślę, że dom był wybudowany za wspólną kasę...

Damian

Ale on jest identyczny, czy są w domu jakieś zmiany?

Femek

identyczny ja nie widzę zmian ;]

Toni

Fajna rzecz, że dwa kraje mają wspólny dom, logo prgramu. Mogłaby Norwegia coś zmienić w domu a nie identycznie jak w Szwecji. Nie zeby mi się to nie podobało. Jest oke.
Lepiej już że mają inne zajęcia np farma, której nie było w edyci szwedzkiej. Szwedzi oglądają norweską telewizję zapewne i odwrotnie stąd nie powinno być tak samo bo byłoby nudno.

Toni

40. dzień 4. edycji norweskiego Big Brother. Z dwudziestu mieszkańców obecnie w domu znajduje się dwunastu.

Toni

4. edycja norweskiego BB minęła półmetek. Finał powinien odbyć się 5. grudnia gdyż program ma trwać 100 dni.

Toni

71. dzień 4. edycji norweskiego Big Brother'a. W domu pozostało ośmioro uczestników.
Dotąd odbyło się siedem nominacji. Za każdym razem nominowana jest Tine, która zbiera wiele głosów.
Wielki Brat pozwolił raz widzom zadecydować kogo chcą ochronić od bycia nominowanym. Wybrali właśnie Tine, która denerwuje większość mieszkańców. Jak widać widzów nie (albo i ochrona przed nominacją była decyzją producentów :)). Być może to ona wygra. Okaże się już za 29 dni.