[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Szkoda że nie ma już white boxa. Fajne zadania tam były. I też tam był zmutowany głos. :D

Toni

O no widzisz i taki głos mógłby mieć Wielki Brat a nie taki normalny. A w white boxie owszem fajne zadania były. Jednak wystarczy jak był w jednej edycji.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Ja do głosu WB nic nie mam, jest świetny. Budzi respekt.  :los:

Toni

A według mnie powinien mieć głos właśnie zmodyfikowany. Ciekawiej.

Damian

Nie wiem co w tym ciekawego...

Toni

Wszędzie przeważnie był i jest standardowy głos WB, a zmodyfikowany jest może nie, że ciekawszy a lepszy. Bardziej mi się podoba. Szkoda, że po sześciu edycjach go zmienili.
Zaryzykuję podać (24 dni przed) kto znajdzie się moim zdaniem w finale. Cosimo, Ingrid, Rayo, Leon, Jaquelina.
Co do zwycięzcy nie będę jeszcze typował. :)

Toni

Fajny był wczorajszy odcinek. Rano Leon udał się do kurnika, obok którego stoi ta kukła, którą już jakiś czas temu stworzyli mieszkańcy w ramach zadania od WB.
No i ta kukła przemówiła do Leona. :) Powierzyła mu zadanie. W ciągu dnia musiał wystarszyć trzy osoby.
Udało mu się. Wystraszył Steve'a, Cosima i Benny'ego.
W poniedziałkowym live show dowiemy się jaką niespodziankę przygotował dla Daggy WB za zwycięstwo w meczu dwa tygodnie temu w trakcie programu live show.
Także w trakcie poniedziałkowego live show nastąpi o godz. 22:00 oficjalne zakończenie akcji z sekretami.
Może jeszcze któryś z mieszkańców uda się do secret roomu.

Damian

Oby już nikt się nie udał. Cosimo ma mieć bilet. :D
A ten głos co przemówił to podobny do głosu BB? czy jakiś inny.

Toni

Był troszkę zmodyfikowany, lecz był to głos kobiecy bo kukła w ogrodzie jest płci żeńskiej. :)
Niespodzianka jaką otrzymała Daggy była poza domem tak więc ciekawie co tym razem przygotował WB.
Temat sekretów ostatnimi dniami między mieszkańcami gości bardzo często.
Nie sądzę, żeby ktoś buzzarował, aczkolwiek Daggy przy wszystkich wczoraj powiedziała jaki ma sekret ale nie sądzę żeby ktoś poleciał i powiedział to w secret roomie. :)

Toni

Fajny był także wczorajszy odcinek. Ingrid otrzymała zadanie od WB. Do domu wszedł w pokoju zwierzeń Ross Antony. Musiała ukryć jego obecność w domu. Udawała przed uczestnikami pozostałymi, że źle się czuje i poleży
w pokoju, podczas gdy pozostali grzali się na słońcu w ogrodzie. W ten sposób mogła z nim przebywać, pomagać mu się ukrywać gdy jacyś mieszkańcy wchodzili do domu itp.
Jednak WB powiedział o tej akcji także pozostałym mieszkańcom. :)
Najśmieszniej było na koniec gdy Ingrid się o tym dowiedziała, że oni także wiedzieli.
https://bbfun.de/uploads/1/img/datei_1313862927.jpg Cały odcinek przezabawny. :)
W sobotnim odcinku pojawił się znowu w środku nocy drill instructor.
https://bbfun.de/uploads/1/img/datei_1313850722.jpg
Ross wszedł do domu na cały dzień, stąd wczoraj opuścił już dom.

Toni

Niespodzianką w dzisiejszym programie live show będzie to, iż poza nominacjami będzie także i wylot.
W dzisiejszych nominacjach nie za duża liczba osób do wyboru. Cosimo ma bilet, Jaquelina w pokoju pokus zdobyła ochronę od najbliższych nominacji, Steve wybrany przez Jaqelinę, Benny ponosi jeszcze auomatyczną nominację,
za odgadnięcie sekretu przez Raya. Niezależnie od tego, kto poza Steve'm i Benny'm będzie nominowany
to moim zdaniem Steve moim wylatuje. Chyba, że nominowana będzie także Daggy wówczas może być różnie.
Gościem Aleks będzie dziś Benson i dawno nie widziania Jasmin tak więc będą zapewne ciekawe komentarze. :)
Zapowiadają także najspektakularniejszy mecz tej edycji jako XXL-Match. Uczestnicy będą rywalizować ze sobą
w dalszym ciągu w dwóch drużynach.
No i zobaczymy także jaka niespodzianka czekała na Daggy poza domem, oraz czy ktoś skusi się na udanie się do secret roomu by odebrać bilet Cosimowi.

Toni

Zaraz po rozpoczęciu programu na kanapie w studio pojawił się Florian, a chwilę później Jasmin i Benson, którzy komentowali ostatnie wydarzenia w domu oraz podsumowywali akcję z sekretami.
Nie było nominacji (odbędą sie dzisiaj w codziennym odcinku, nie wiem czy na żywo czy nie). Voting rozegrał się między Steve'm a Benny'm lecz najpierw przez 45 minut od rozpoczęcia było ostatnie odliczanie (na ekranie telewizora jak i w domu u mieszkańców pojawił się zegar odmierzający ostatnie 45 minut) na to by móc jeszcze buzzarować. A mogła to zrobić Daggy, Ingrid, badź Rayo (nie wiedziałem, że nominowana osoba nie może buzzarować, tak więc Steve nie mógł).
W czasie tych 45 minut wszystko kręciło się właśnie koło sekretów. Aleks na specjalnej tablicy podsumowała kto buzzarował, komu się udało odgadnąć sekret, komu nie itp. Podczas ostatnich pięciu minut podczas odliczania mieszkańcy na prośbę WB udali się do secret roomu. Koniec. Cosimo jest pierwszym finalistą BB11.
Następnie rozpoczęło się głosowanie Steve vs Benny. Zaskoczyło mnie to, że nie będzie nominacji.
Pokazano jaką niespodziankę otrzymała Daggy za wygrany dwa tygodnie temu mecz podczas live show.
Miała możliwość jeżdżenia na nartach wodnych. Na końcu rzeki czekała na nią siostra. Rozmawiali na kocu podczas gdy podszedł do nich mężczyzna od stóp do głów zamaskowany. Okazał się nim ojciec Daggy. Póżniej mogła jeszcze zobaczyć swojego psa.
Przyszedł czas na mecz. Odbył się on poza domem, zaraz przy studiu, tam gdzie zawsze odbywa się finał. W meczu wzięły udział dwie drużyny - pomarańczowa: Leon, Rayo, Daggy, Jaqelina oraz drużyna zielona: Leon, Cosimo, Steve i Ingrid. Mecz polegał na kilku zadaniach (warto go obejrzeć). Do meczu wezwani zostali przez drill instructora, który ich poganiał w trakcie meczu a komentował go znany komentator, który także komentował mecze w BB10 - Ulli Potofski. https://bbfun.de/news/tn_2208_3.jpg
Z czasem niecałych pięciu minut zwycieżyła drużyna pomarańczowa, podczas gdy drużynie zielonej zajęło to ponad osiem minut. No i przyszedł czas na werdykt widzów. 75% głosów na wylot otrzymał Steve.
https://bbfun.de/news/tn_2208_1-2.jpg
Był bardzo zaskoczony, siedząc na kanapie został bez ruchu z głową opuszczoną w dół. WB co chwilę mówił Steve pożegnaj sie z mieszkańcami, Steve musisz opuścić dom Wielkiego Brata, Steve wyjdź z domu, natychmiast! Podobają mi się te komendy WB. :) Natychmiast. :)

Toni

Wczorajszy live show zanotował najgorszy w tej edycji wynik oglądalności - 0,91 miliona widzów.
Słaby wynik jest najprawdopodobniej spowodowany tym, iż w godzinach 22:15-23:15 stacja Pro7
emitowała Die Alm.
W dzisiejszym odcinku daily oprócz frgamentów z dnia wczorajszego odbędą się także nominacje (w najbliższy poniedziałek ktoś znowu wyleci, nominowani mogą być Daggy, Rayo, Ingrid, Leon bądź Benny).
Może nominacje (po raz pierwszy na żywo w odcinku daily) mają na celu podnieść oglądalność :).

W dzień finału (12. września) tak samo jak rok temu, ostatni odcinek daily zostanie wyemitowany
o godz. 20:15, a zaraz po nim o godz. 21:15 FINAŁ. Tym razem w programie tv podane, że do 0:30 :)
(zawsze podawali, że do 0:15, a i tak kończył się ok. 0:30).

https://facebook.com/media/albums/?id=202560057443#!/photo.php?fbid=10150270386387444&set=a.202627877443.130948.202560057443&type=1&theater

https://facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150270476697444&set=a.202627877443.130948.202560057443&type=1&theater

Damian

Haha! Steve nie chciał opuścić domu. Dobrze że nie było akcji jak u nas w BB1 z Gulczasem. :D

Toni

Oto jak przebiegły wczorajsze nominacje.
Rayo nominował Ingrid, która zaskoczona była jego nominacją , co zresztą mu powiedziała (mnie także zaskoczył). Jak on wygra to... :wsciekly:
Jaqelina nominowała Benny'ego. Benny nominował Leona. Daggy nominowała Leona.
Leon nominował Ingrid. Ingrid nominowała Leona. Cosimo nominował także Leona.
W ten oto sposób Leon zdobył 4 głosy, Ingrid 2 głosy. Coś czuje, że wyleci Ingrid. :(
Jeszcze jakieś trzy tygodnie temu byłem pewien, że Ingrid będzie w finale, że ma szansę jak nie wygrać
to zająć 2. miejsce. Teraz nie jestem tego pewien absolutnie. Ostatnimi czasy się zmieniła, za dużo marudzi.
Tak jak już kiedyś pisałem. Wydaje mi się, że spięcie z Leonem które trwa do dziś było z jego strony prowokacją. Nie potrafię słuchać, patrzeć na Leona. Zajdzie daleko w finale.  :wsciekly:
Nominacje odbyły się w ogrodzie. Uczestnik który nominował osobę musiał przy jego stanowisku wbić w ziemię tabliczkę EXIT i powiedzieć mu dlaczego nominuje a następnie na tablicy magnesowej pod jego zdjęciem także przyłożyć napis EXIT i pokazać na tabliczce, że napisało się właśnie jego imię.
W dzisiejszym odcinku wczorjaszy mecz w ogrodzie Touch the car. Wygrał (NIESTETY) Rayo.

https://bbfun.de/news/tn_2308_0.jpg