Riket

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:54:05

podmark

Holenderska stacja telewizyjna TROS TV, w której 14 pażdziernika ruszy emisja programu "Oberon" podarowała jednej z polskich miejscowosci aż 30 tysięcy euro !!! Wbrew pozorom wcale nie był to Grodziec, w którym realizowano reality drama w sredniowiecznej konwencji. Obdarowana została mazurska wioska ... Tros. Zbieżnosć nazw tak się spodobała władzom stacji, że postanowili wspomóc tę miejscowosć za reklamę, jaką robi dla ich stacji.

joker

:?!:  czy oni nie mają na co pieniędzy wydawać?? no ale co tam... cieszmy się, że to trafiło do Polski a nie za granicę  :devil:

podmark

Cytat: joker:?!:  czy oni nie mają na co pieniędzy wydawać?? no ale co tam... cieszmy się, że to trafiło do Polski a nie za granicę  :devil:

Oni zrobią zdjęcia, dają wielką kampanię. Na znaku drogowym informującym o nazwie miejscowosci są jeszcze dwa inne znaki: teren zabudowany i co ważniejsze dla Holendrów - ograniczenie prędkosci do 40 km/h. Idealnie sie składa, bo TROS TV w tym roku obchodzi swoje 40 urodziny.

Luxis

hehe, dziwne to i smieszne, ale dobrze, że własnie do Polski trafiły pieniadze  :)

Mau

Cytat: podmarkOni zrobią zdjęcia, dają wielką kampanię. Na znaku drogowym informującym o nazwie miejscowosci są jeszcze dwa inne znaki: teren zabudowany i co ważniejsze dla Holendrów - ograniczenie prędkosci do 40 km/h. Idealnie sie składa, bo TROS TV w tym roku obchodzi swoje 40 urodziny.

no to ma wioska szczescie :D
radioactive. dalej zła

podmark

Własnie przeczytałem na forum tvnfakty.pl, jak jakis koles napisał, że oglądał kilka odcinków dwóch edycji zagranicznych "Riketu" i że nawet ten program mu się podobał. Ciekawe, bo "Riket" był emitowany do tej pory jedynie w Szwecji, ale koles ma wielkie szczęscie - oglądał edycje, które nawet nie powstały :hahaha:  :hahaha:

Cytat z forum tvnfakty.pl
Cytat: Igor19Bardzo cieszę się z realizacji programu.
Oglądałem już kilka odcinków dwóch zagranicznych edycji , niewiele rozumiałem, ale program wydwał się bardzo,bardzo interesujący.

Beczka smiechu dosłownie  :hahaha:  :hahaha:  :hahaha:

alexander

gdzie można zajrzec na stronke Imperium?

podmark

Cytat: alexandergdzie można zajrzec na stronke Imperium?

Strony "Imperia VIP 2005" jeszcze nie ma, na razie trwa realizacja, a strona ruszy pewnie równoczesnie z emisją - jesienią.

joker

hehehe, to my wiemy lepiej co się dzieje w tym ich "imperium" niż sami rosjanie  :ubaw:

podmark

Cytat: jokerhehehe, to my wiemy lepiej co się dzieje w tym ich "imperium" niż sami rosjanie  :ubaw:

Bo tak jest najczęsciej. Francuzi nadal ukrywają program "Le Royaume", bo sądzą, że będzie to wielki hit i nie chcą, by konkurencja w jakikolwiek sposób skopiowała ich program.

podmark

Kilka fotek z "Imperia VIP 2005" znajduje się na stronie https://grodziec.com/imperia02.html , gdzie na jednym zdjęciu widać, że Żyrinowski jest władcą - ma naszyjnik. Swoją drogą bardziej podobała mi arena do walk w szwedzkiej wersji. Te piedesły z tyłu były czarne, a teraz jakies kolorowe.Łee  :vomit:  :vomit:

arwena

Cytat: alexandergdzie można zajrzec na stronke Imperium?
alexander, linki do wszystkich stronek oficjalnych (jesli są) znajdziesz na stronie glownej bb.. po lewej jest taki dzial "reality shows na swiecie" i tam są nazwy programow i linki

podmark

Oto auterntyczna wypowiedż polskiego dżwiękowca pracującego przy belgijskim "Oberonie":

"Gdybym wiedział, że tak po dupie za przeproszeniem dostanę, to bym nigdy się na ten wyjazd nie zgodził. Kolega poprosił mnie o podmiankę za niego na nowopowstałym wozie realizacyjnym. Obecnie na karcie hotelowej obok mojego nazwiska jest napisane O.B.Van assistant (O.B. = outside broadcast), a znaczy to mniej więcej tyle, że muszę dymać z kablami kamerowymi 6 x 500 metrów pod górę. Robimy jakis projekt dla belgów, cos podobnego do reality show, ale więcej w tym wszystkim ingerencji reżyserskiej. Po za tym uczestnicy nie są filmowani 24h ukrytymi kamerami, tylko między nimi poruszają się operatorzy ENG.
Dzisiaj mam pierwszy wolny dzień od tygodnia. jutro bladym switem tam wracamy, by walczyć do końca lipca. Mamy tam trzy wojny:
1) kambodża - czyli zamek gdzie wóz stoi u podnóży wzgórza a my musimy dymać pod górę z kablami, przebijając się przez lesne gąszcza
2) pustynna burza - kamieniołom gdzie jest piękny widok i niemożliwy do wytrzymania pył, a jesli wczesniej padało to błoto do pasa
3) grunwald - tam my jestesmy krzyżakami. Dookoła las, a my na wielkiej patelni.
Ale dajemy radę. No bo kto jak nie my?"

podmark

Oto kilka fotek przedstawiających arenę do pojedynków w belgijsko/holenderskim "Oberonie".

Zdjęcia są autorstwa Mańka Młodszego - polskiego dżwiękowca, pracującego dla Belgów.

Na tym drugim zdjęciu można zauważyć, iż Belgowie wynajmowali wóz realizacyjny od ATM-u. No,no - Polacy sobie wreszcie zarobią...

alexander

wydaje mi się ze bedzie to swiertny reality show a zreszata napewno bedzie HIT to bedzie cacko