[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

:) Masz rację. Także nie przepadam za takimi, ale wiesz wszyscy nie mogą być tacy sami bo wtedy to dopiero byłoby nudno. A tak jeden liże tyłki (a może taki naprawdę jest :)), jeden cały czas obgaduje, jest fałszywy, jeszcze inny się kłóci itpitd.
Ostatnimi dniami śmię powątpiewać czy zachowanie Daggy jest szczerze, czy jest taka także miła żeby wygrać.
Jeszcze jakieś dwa miesiące temu czy może miesiąc myślałem, że ma spore szanse na wygranie tak teraz jestem pewien, że nie wygra. Ba nawet nie jestem pewien czy znajdzie się w finale.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Mnie od od początku Rayo dał się poznać jako nudny i sztuczny. Żeby tylko nie wygrał!

Toni

Też bym nie chciał żeby wygrał. Szanse bynamniej na wygranie ma i to niestety duże. Ale czy ja wiem czy Niemcy dadzą wygrać chorwatowi. Chyba ma jakieś korzenie chorwackie gdyż podczas startu była flaga Chorwacji z jego zdjęciem. Z drugiej strony Niemcy jednak dali wygrać nie swojemu w ubiegłym roku w 7. edycj DSDS. Wygrał Merzhad, który jest pochodzenia tureckiego. Zobaczymy jak będzie w przypadku Raya.
Moją faworytką do zwycięstwa jest Ingrid.

Damian

Ja też już wolę Ingrid, niżeli jego...

Toni

Wcześniej chciałem, zeby wygrała Daggy, bo jest Polką, ale i nie tylko. Tak jak pisałem wcześniej nie jestem pewien czy jej zachowanie jest prawdziwe stąd kibicuję Ingrid. :) Daggy jest na drugim miejscu (wiem, że nie będzie :)).

Toni

Sprostowanie do tego co wczoraj napisałem jeśli chodzi o klucz do skrzyni w pokoju pokus z którym weszła do domu Gina Lisa.
Kto chciał otrzymać klucz mógł się zgłosić. Pierwszy powiedział "ja chcę" Steve, a zaraz za nim Jaquelina.
Po zastanowieniu się Steve jednak klucz dał Jaqelinie. No i co się okazało. W liście było napisane, że osoba która ten list czyta jest chroniona przy najbliższej nominacji ALE musi wybrać osobę, która automatycznie zostanie nominowana. Jaqelina wybrała Steve'a a ten dowiedziawszy się o tym oj wściekł się i na początku widać było nawet, że się załamał. Złości się na nią, że to właśnie jego wybrała. Każdy mu tłumaczył, że w ostatnich dwóch nominacjach ją nominował no to halo to wybrała jego. Gdyby on był na jej miejscu napewno wybrałby także ją
po raz trzeci więc haloo. A on, że wbiła mu nóż w serce gdyż dobrze wie każdy tutaj, że jego marzeniem jest dostać się do finału i wygrać. :)
Moim zdaniem gadając takie rzeczy i zachowując się tak a nie inaczej w 80% uważam, że Steve niezależnie od tego z kim będzie poza Bennym nominowany wylatuje!
Na samym początku nie przepadałem za Stevem (a nawet dość bardzo). Zgrywał się bardzo coś a'la macho, identycznie jak Rene. Nie wiem może nie chciał być gorszy. Jak Rene wyleciał wówczas Steve stał się przyjaźniejszym, bardzo się zmienił i polubiłem go (rozmawiał choćby nawet z Valencią, Florianem, podczas gdy był Rene to cały czas ich obgadywał z nim, Rene ich nie lubiał no to Steve też nie). Po wczorajszym zachowaniu jest spalony.
Wracając do Rene'go portal bbfun.de zadaje dziś pytanie czy Rene wróci do domu? Już wcześniej pisano o tym
w czerwcu, że Rene chciałby wrócić do domu no a że Wielki Brat spełnia zachcianki ex-uczestników jeśli chodzi
o powrót do domu... :) Osobiście nie chciałbym aby wrócił. Bardzo specyficzna ta edycja jest.

Toni

Przed mieszkańcami nowe zadanie tygodniowe. Zostaje wprowadzona nowość. Otóż uczestnicy zostali podzieleni na dwie drużyny. Tylko ta drużyna która zwycięży będzie mogła cieszyć się luksusowym jedzeniem, przegrani będą jeść dozowane konserwy z puszki.
W ogrodzie umieszczone zostały dwa grube pnie drzew. Przy każdym pniu pracują dwie osoby, jedna na jednym końcu pnia, druga na drugim końcu. Zadanie polega na tym która drużyna szybciej potnie drzewo do specjalnego pojemnika, która ma każda pracująca wówczas osoba. Ile czasu dziennie poświęcą w ciągu dnia na zadanie zależy tylko i wyłącznie od drużyny.
https://bbfun.de/uploads/1/img/datei_1313520878.jpg

Toni

Nowe zadanie tygodniowe rozzłościło niektórych mieszkańców jak np Ingrid czy Leon.
Pierwsza drużyna to Ingrid, Daggy, Benny i Rayo. W drugiej znaleźli się Jaqelina, Steve, Cosimo i Leon.
Szanse na wygranie ma drużyna druga stąd drużyna pierwsza zabiega o to, żeby nie rywalizować między sobą
o zwycięstwo, żeby było to fair czyli, że np zaczynają i kończą o tej samej godzinie, a nie że np drużyna druga śpi
a drużyna pierwsza całą noc piłuje. To nie spodobało się z kolei m.in. Leonowi, który odbiera to, że boją się przegrać
i jeść w najbliższym tygodniu tylko dozowane konserwy z puszki. A to zrodziło rózne przepychanki słowne.
Wracając do zadania to pień drzewa jest podzielony na połowę, tak więc każda drużyna ma za zadanie spiłować swoją połowę.
Oglądalność odcinków daily ostatnimi dniami się ustabilizowała. Wtorkowy oglądało 0,75 miliona widzów.

Damian

Przed reklamami już reklamują finał programu, ciekawe jak będzie wyglądał tym razem, bardzo ciekawe. Oby znowu pokazali jak w domu gasną światła. :)

Toni

No wczoraj po raz pierwszy była zapowiedź, finał coraz bliżej.
Zapewne tak już będzie do końca programu (tzn to nie do końca jest zapowiedź finału gdyż podają numer hot line pod którym można zamówić sobie bilety wstępu a przy tym pokazane są fragmenty finałów z poprzednich edycji (standardowo Sascha z BB5 :), Michael z BB7, Alida z BB2, oraz Isi z BB8).
Wydaje mi się, że finał będzie taki sam jaki jest od 7. edycji, ta sama scena itp.
Najważniejsze jednak, że za każdym razem jest to wielkie show. Gasnące światła są fajne na samym końcu. :)
Najlepiej było na sam koniec finału w BB7 i BB8 jak oprawą muzyczną była piosenka "You raise me up" zespołu Westlife i właśnie te gasnące światła oraz fragmenty z programu.
Nie podobała mi się końcowa oprawa muzyczna w BB9 a w BB10 to już wogóle.

Damian

No ta piosenka jest fajna, pamiętam ją w BB8.

Toni

No więc właśnie, szkoda że przestali. Z drugiej strony ktoś by powiedział co finał taka sama oprawa, nudą powiewa.
Mi akurat się podobało i mogłaby się wpisać w zakończenie finału. Ciekawe co tym razem będzie.
Nie tylko w tym tygodniu mieszkańcy wykonują zadanie tygodniowe w drużynach, ale także inne zadania jak
np która para z drużyny ułoży w najkrótszym czasie puzzle. Zwycięska para została nagrodzona.

Toni

Ingrid ostatnio ma nie najlepsze dni, jest przygaszona, niemal wszystko ją wkurza. Portal bbfun. podaje, że przez takie zachowanie straciła dość spore poparcie wśród widzów stwierdzając, że to być może jej prawdziwa twarz.
Ja tam uważam, że jest szczera od samego początku, każdy ma prawo mieć gorsze dni.

Damian

Dla mnie Ingrid może wygrać, jest okej. Byle tylko nie Rayo.

Toni

Patrząc w głosowaniach na poparcie Jaqueliny i Leona jestem pewien, że Leon będzie w finale i może zajść dość wysoko (obstawiam 3. miejsce, najniżej czwarte).
Nie wiem czym on urzekł widzów, że tak go lubią. Dla mnie jest on zbędny. On nie przepada za Ingrid co już nie raz powiedział i wydaje mi się, że prowokuje ją ostatnimi dniami właśnie żeby widzowie zobaczyli jej jakby drugie oblicze (te gorsze, gdy jest zła itp a nie tylko jako uśmiechnięta).
W ubiegłym tygodniu w twarz jej powiedział, że nie chciałby aby to ona wygrała, gdyż te pieniądze bardziej przydałyby się innym aniżeli jej (że ona przewaliłaby to na jakieś bezsensowne cele, ciuchy itp.) Każdy ma prawo
zrobić z pieniędzmi to co chce. Od kiedy to zwycięzcą BB zostaje najbiejdniejszy z uczestników? Takie głupie gadanie. Oj ale mnie zagrzało to wtedy. Każdemu zastrzyk gotówki się przyda.