[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Kolejne produkty które muszą mieszkańcy sporządzić według dostarczonych przepisów to marmolada, cukierki karmelowe (ciekawe w jaki sposób) oraz danie główne usmażyć (tak jak wczoraj prosiaka) jagnię.
Mają na to czas do godziny 18:00. Efekty w jutrzejszym odcinku.
Jestem ciekaw co będzie w przyszłym tygodniu, fajnie jakby znowu tydzień upłynął pod specjalnym mottem.
Quotenmeter podaje, że ostatnie odcinki daily ogląda ok 0,78 miliona widzów.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

To chyba dobrze z oglądalnością?

Toni

Bywało lepiej bo w granicach 800-900 tysięcy, ale nie ma co narzekać na to co jest bo i tak jest dobrze.
Poniedziałkowe live show natomiast cały czas trzymają się bardzo dobrze. Oscyluje w granicach 1,2 miliona widzów.
Ciekawi uczestnicy zapowiadają się w programie "Berlin - Tag & Nacht" (który zajmie miejsce BB) gdyż coraz częściej pojawiają sie zapowiedzi programu. Emitowany będzie od 12. września od pon-ku do pt-ku o 19:00.

Damian

A mnie już ciekawi kiedy wystartowałaby nowa edycja. Bo oni znowu chyba na kilka lat przedłużyli licencję na program.

Toni

Kilka dni temu odbyła się konferencja na której RTLII podało plany programowe na ostatnie cztery miesiące tego roku oraz pierwszy kwartał przyszłego.
Producenci owszem biorą pod uwagę kolejną edycją (gdyż są zadowleni zainteresowaniem tejże edycji)
i to nie ulega wątpliwości, lecz narazie nic pewnego aby wystartowała z początkiem przyszłego roku jak była mowa wcześniej. Najważniejsze jednak, że BB12 będzie w przyszłym roku napewno.
Trzeba się skupić na ostatnich trzydziestu dniach tej edycji. Zapewne od poniedziałkowego live show rozpocznie się już odliczanie do finału. Powinno bynajmniej już się rozpocząć, ostatecznie za tydzień.

Toni

Heidiland dobiegł końca. Mieszkańcy wrócili do domu. To był jeden z najlepszych tygodni w tej edycji.

illumanti

Nazwy, etykiety produktów nie są zaklejane w niemieckich edycjach? Patrze na jakieś fotki ze starszych edycji, butelka z CocaColi nie jest obklejona jakimiś naklejkami, proszek do prania też..

Damian

No właśnie też tak myślałem o tym, nawet ta słynna firma "Ja" normalnie jest nieoklejona.

Toni

Zapowiada się ciekawie kolejny tydzień, gdyż dziś podczas programu live show do domu wejdzie troje celebrytów.
Pierwszą z nich jest Gina Lisa, ex uczestniczka programu "Germany Next Top Model", która od soboty będzie z kolei uczestniczką "Die Alm". :)
https://prosieben.de/tv/die-alm/stars-alle-infos-teilnehmer/gina-lisa-lohfink-1.2844352/
Drugą osobą jest Indira, ex-wokalistka zespołu Brosis, który został stworzony podczas programu "Popstars" który emitowany był w RTLII w 2002r. Brała także udział w tegorocznej edycji "Ich bin ein Star - holt mich hier raus!" Miała "romans" z jednym z uczestników, a dokładnie z Jayem Khan, ex-wokalistą zespołu US5 także wyłonionego
także w programie kastingowym.
https://noows.de/lifestyle/gallery/fernsehen/indira_jay_dapd_steffi_loos.jpg
Mówiono, że specjalnie romansowali aby działo się wokół nich.
Gina Lisa jak i Indira mają ciekawą osobowość. :) Trzecia osoba to niespodzianka póki co.
Portale piszą, że wejście celebrytów ma podnieść oglądalność, która niestety nie wygląda dobrze.
Piątkowy odcinek oglądało tylko 0,63 miliona widzów. Coraz bardziej można stwierdzić, że przedłużenie edycji chyba nie było dobrym rozwiązaniem (mimo tego,że poniedziałkowe pogramy live show mają się cały czas dobrze), aczkolwiek ja się cieszę, że przedłużyli. :)
Co do dzisiejszego exitu, mam nadzieje, że odpadnie dziś Florian.

Toni

Fajne były zadania w całym tygodniu Heidiland. Ostatnie dni to produkcja wina. W dużym wiadrze Jordan i Jaquelina udeptywały winogrona.
Szkoda że tydzień pod znakiem Heidi dobiegł już końca. Myślałem, że będzie do niedzieli włącznie (czy nawet
w poniedziałkowym live show) a tu koniec w sobotę można powiedzieć i to w ciągu dnia. I tak więcej dni w ogrodzie spędzili uczestnicy jak wtedy gdy weszła Benson, Benny, Leon i Alex więc fajnie.

Toni

https://facebook.com/alm.prosieben#!/photo.php?fbid=10150264423327444&set=a.202627877443.130948.202560057443&type=1&theater
O jak fajnie wyleciał Florian. :) https://bbfun.de/news/tn_1508_liveshow1.jpg
Ostatecznie rozegrało się między nim a Jaqeliną.
Na pisaniu skończyło się to, że do domu w trakcie programu live show wejdzie do domu trzech celebrytów.
Coprawda weszła ale tylko Gina Lisa https://bbfun.de/news/tn_1508_liveshow3.jpg w dodatku tylko jako nocny gość, tak więc dziś rano dom opuści.
Fajnie bo było tak jak chciałem. Heidiland zakończył się oficjalnie wczoraj w trakcie live show.
W sobotę coprawda mieszkańcy otrzymali list od Wielkiego Brata, że mogą wrócić do domu, lecz wiązało się to
z tym, że mogą w nim spać i przebywać natomiast otrzymywali jeszcze zadania w ogrodzie.
Fajny był także mecz w ogrodzie zatytuowany Taniec z jajkami. Brali w nim udział osoby nominowane.
Konkurowali w parach. Leon i Jaquelina, oraz Benny z Florianem. Na głowie mieli kask z przymocowaną miską
z dwudziestoma pięcioma jajkami. Musieli pokonać tor przeszkód. Ta para, która zrobiła to najszybciej i tracąc przy tym najmniej jajek zwyciężyła. I tak wygrał Benny z Florianem.
https://bbfun.de.dedi968.your-server.de/Bilder/hering/BB11/LS15082011/LexNuus/LexNuus_006.jpg
Leon z Jaqueliną z uwagi, że przegrali muszą na określony czas przebywać w strefie survivor (znów nazywanej jako karnej). Dodatkowo zwycięska para musiała wybrać jeszcze jedną osobę spośród pozostałych mieszkańców która trafi do strefy karnej. Na ochotnika zgłosił się Rayo. Nasz Święty Rayo.
Zanim Gina Lisa weszła (pod sam koniec programu do domu) mieszkańcy musieli odgadnąć kim jest osoba w studio. Mogli zadać dziesięć pytań a Aleks odpowiadała im tylko jako tak lub nie. Udało im się odgadnąć pod koniec pytań.
Następnie Jordan i David opuścili dom (nareszcie, nie dało się patrzeć już dłużej na te udawane moim zdaniem "kłótnie").
Gina Lisa wchodząc do domu otrzymała dwa klucze do skrzyń w pokoju pokus. W niej znajdowały się koperty,
w jednej nietykalność przed najbliższymi nominacjami, a w drugiej automatyczna nominacja.
Gina Lisa mogła zdecydować którym dwóm osobom podaruje klucze. Wybrała Steve'a i Jaqeline.
Jaquelina jest chroniona przed nominacjami, Steve jest automatycznie nominowany.

Toni

Po piątkowej małej liczbie osób oglądających odcinek daily wczorajszy obejrzało (tak jak to bywało wcześniej)
0,88 miliona widzów.
Z kolei spadek widzów (w porównaniu z poprzednim poniedziałkiem) zanotował program live show.
Obejrzało go 1,04 miliona widzów (podczas gdy tydzień temu było to 1,18 miliona).
Przed nami ostatnie cztery tygodnie BB11.
Coś mi się wydaje, że w finale znajdzie się Cosimo (nikt nie odbierze mu biletu), Ingrid, Rayo, Leon bądź Benny
i nie wiem właśnie też czy Daggy czy Jaquelina.

Damian

Cosimo jak najbardziej powinien być w finale. Jak dla mnie to On powinien wygrać, o czym już wspominałem wcześniej. :)

Toni

Nie powinno się coprawda sugerować wynikami głosowania różnych ankiet na stronach BB ale przeważnie ma to odzwierciedlenie w tym kto tak naprawdę w następstwie wylatuje.
Na podstawie tego Cosimo nie ma szans na wygranie programu. Szanse na wygranie ma Rayo i Ingrid.
Idą niemal łeb w łeb tak więc róznica między nimi będzie niewielka jeśli naprawdę znajdą się jako ostatni dwoje
w finale. Co do wygranej to owszem jemu pieniądze by się najbardziej należały czy też przydały
(zresztą komu by się nie przydały :)).

Damian

Ale co taki Rayo poza lizaniem wszystkim tyłków robi? jest nudny jak w flaki z olejem. Nie cierpię go od początku. Takich nudnych ludzi nie powinno wpuszczać się do domu BB.