[Ukraina] Big Brother

Zaczęty przez Toni, Pt, 24 Cze 2011, 14:41:41

Toni

Big Brother zawita także do Ukrainy. Emitowany będzie na kanale ICTV. Ciekawe czy będą mieć logo tradycyjne czy a'la UK, Serbia itp. Ciężko się doszukać z ich pisownią czegokolwiek więcej na ten temat.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Big Brother na Ukrainie ma pojawić się jesienią tego roku. Bedzie to osiemdziesiąty drugi kraj na świecie, do którego zawita Wielki Brat. Informacje podaje bbfun.de. Wspomniane jest także o Velkym Bratrze w Czechach. :)

Damian

A więc i tam dotrze Wielki Brat. Latka lecą, a BB wciąż jest oglądany. :)

Toni

Trochę mnie dziwi, że do niektórych krajów (np Ukraina) dociera on gdy w innych krajach raczej zakończył już swoje istnienie. :) W większości krajów pojawił się 10 lat temu, w krótkim czasie po tym jak pojawił się w Holandii.
Drugie były Niemcy (pół roku po NL).

Femek

W połowie września Big Brother startuje w Ukrainie, a co najdziwniejsze producentem ma być : Endemol Poland.

https://realscreen.com/2011/06/23/endemols-big-brother-moving-into-ukraine/

illumanti

No i ciekawe kto będzie producentem (jako osoba) na tamten kraj. Ostaszkiewicz przecież pracuje w Endemolu, i w wielu produkcjach tej firmy jest jako: "Producent z ramienia Endemol Polska"

Ciekawe czy zna ukraiński :) Muszę obejrzeć chociaż jeden odcinek :)

A cóż, nie spodziewam się żadnych rewelacji, chyba, że stacja chce zainwestować w ten format poważną kasę.

Co innego Big Brother w Korei Północnej, tam to by się działo!

Damian

O kurde! jestem bardzo, bardzo ciekaw. Polski Endemol! Zobaczymy jak im to wyjdzie bez ATM!

illumanti

Kto wie, może będzie jakiś podwykonawca. Endemol dysponuje takim sprzętem? A Ukraina też bogata nie jest, więc może jakaś lokalna firma?

Toni

Zobaczymy jak im ją zrealizuje. :) Nigdy się nie spotkałem jeszcze żeby kraj innemu krajowi wyprodukował jakiś program. Narazie ciekaw jestem jakie logo będą mieli.
Femek, nie wiem dlaczego (pewnie nie zauważyłeś) że temat Big Brother Ukraina został już rozpoczęty jakiś czas temu.

illumanti

Rany dziś spacerowałem z psem, i w sumie ot tak pomyślałem, że Ukraina biedny kraj, i Endemol mógłby u nas w domu BB robić tą edycje, razem z ATM dalej, bo przecież oni mają całe zaplecze techniczne do tego. Holandia przecież robi edycje poza granicą kraju. Tragedia  :sciana:

Damian

Też o tym myślałem, ale raczej tak nie będzie. To jednak Endemol i aż tak nisko by nie spadli. Pewnie będzie nowy dom.

Pudelek

Dom w obcym kraju wiązałby się z tym, że w trakcie wyjść nikt nie witałby wyeliminowanych uczestników. Ani przy drzwiach (jak u nas i w Anglii) ani w studio, które przylega zwykle do domu (jak w Niemczech i USA). Nie zatrudnialiby przecież statystów z obcego kraju, którzy nic nie rozumieją. Program widowiskowy bez udziału widzów nie jest przekonywujący.

Toni

Dokładnie. Tak było np w Secret Story w tym roku w Holandii. Finaliści dom opuścili dzień przed finałem,
a na werdykt widzów czekali w specjalnym miejscu w studio.
Z drugiej strony w Niemczech od poprzedniej edycji uczestnik który wylatuje jest obecny w studio dopiero
w następnym tygodniu a na zewnatrz nic nie pokazują. Wychodzi i koniec. W SS było identycznie.

illumanti

W Holandii fajnie finał był zrealizowany, mimo że dom był gdzie indziej. Jedynie długo musieli stać przed budynkiem, ale fajnie, że pokazali droge uczestnika do studio, to nie było nudno w oczekiwaniu na niego. Ogólnie ciekawie to zrealizowali.