[USA] Big Brother 13

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Wrz 2010, 01:19:21

Tkk_Bolly

Czyli widać, że w środę szykuję się ciekawy odcinek. Choć nie jestem spoilerowcem musiałem sprawdzić nominacje post-veto, bo bałem się o Jeffa i Jordan, bo w odcinku  7x08 sojusz weterenów przechodził kryzys zwłaszcza kiedy Jordan wybrała Kalie i Shelly do ogladania filmu., ponadto w razie wygrania takiego Lawona JJ byliby nominowani automatycznie.

Tkk_Bolly

13x09

Daniele przekombinowała. Chociaż plan mocnego sojuszu z Dominiciem, Rachel i Brendonem oraz pozbycie się Jeffa miał sens (silna drużyna w walce o hoh, a w razie porażki byłaby do odstrzelenia Rachel lub jej kochanek), ale wcale Daniele nie musiała tego robić, bo miała dobrą pozycję i tak, więc wiele ryzykowała, więc może faktycznie zaczęła czuć coś do Dominica. W każdym razie jeśli jej obiekt westchnień wyleci, to może pójdzie po rozum do głowy i nadal będzie trzymała z weteranami, bo mieć całą czwórkę przeciwko sobie + stojące za nimi murem Porsche, Shelly i Kalię  to równoznacznie z pożegnaniem się z grą, a tego bym nie chciał.

Fajnie jakby jednak poleciał Adam, wtedy gra byłaby o wiele ciekawsza. A wylot Dominica oraz weterani wygywający kolejny raz hoh i  mający na celowniku Daniele to byłby najgorszy scenariusz

Rosa

13x10
Co jest to co chcę ogladac w BB i ciesze się że nareszcie po kilku sezonach przerwy cos się dzieje.

Jedyne zastrzerzenie to mam do emisji odcinków. Odcinek niedzielny obejmuje wydarzenia które odbywaja sie pomiędzy czwartkiem wieczorem a piątkiem, niecalą dobe. Odcinek środowy obejmuje wydarzenia od nominacji do POV czyli od piątku do poniedziałku. Odcinek czwartkowy, w którym mamy najmniej czasu bo trzeba pokazac głosowanie, i wylot obejmuje czas od poniedzialku do czwartku. Tutaj brakuje jednego odcinka który pokazalby wiecej z tego co sie dzieje pomiędzy pn a czwartkiem.

PS Ta grupowa sesja której fragmenty pokazano w tym odcinku odbyła się dnia 26, godzina od 13:20 (to jak ktos ogląda pliki z live feeds)

joker

Wyczytałem w internecie, że Daniele została nowym HoH? Wreszcie szykuje się jakiś przełomowy tydzień! Już trochę nudne się stawało jak RB i JJ rozstawiali wszystkich po kątach, a nowi przychodzili do ich sojuszu na kolanach! Mam nadzieję, że uda jej się z kimś zbudować dobry sojusz, trzymam za nią kciuki!

Ktoś wie w jaki sposób zmienia się w tym tygodniu gra?

Rosa

A Brandon zdobył POV wiec pewnie uratuje Rachel i nareszcie go pozegnamy :)
Gorzej że zapewne za tydzień pożegnamy Daniele i moze zrobic się nudniej (Kalia i Lawon są tak marni że nie wierze w to aby zdobyli HoH), Rachel bedzie ryczała że musi grac w parze z Porsche, J&J bedą zadowleni że dotrwali do jury a Shelly bedzie znowu sobą czyli osoba ktorej nie potrafie rozgryźć. Czy ona jest aż takim graczem, czy tez może jest tak beznadziejna że z jednej ztrony płacze i narzeka a z drugiej jest największym oszustem i zdrajcą w tej edycji? Może kiedys sie przekonamy.

Tkk_Bolly

13x10
Całe szczęscie, że Daniele wygrała Hoh :prosi: Będziemy przynajmniej ją mieć w jury. Jej strategia w tym sezonie leży, taka ostra gra nie popłaca o czym pewnie niedługo się przekona.

I teraz mamy bardzo ciekawą sytuację, bo jeśli Pov wygra Brendon lub Rachel, Rachel będzie bezpieczna i Daniele kogoś będzie musiała nominować! Z JJ ma umowę, której zerwać raczej jej się nie opłaca, bo mieć przeciwko sobie trójkę wteranów+Shelly i Porsche stojących za nimi murem to równoznaczne z pożeganiem się z grą.

Rosa

Cytat: Tkk_Bolly w Wt, 02 Sie 2011, 14:36:24
13x10
Całe szczęscie, że Daniele wygrała Hoh :prosi: Będziemy przynajmniej ją mieć w jury. Jej strategia w tym sezonie leży, taka ostra gra nie popłaca o czym pewnie niedługo się przekona.
No właśnie nie do konca wiadomo, jesli przywróca kogos do gry to jeszcze ma miejsca w jury.
A co do strategii to zobaczymy czy J&J zechcą dotrzymać słowa. Paradoksalnie B&R gdyby przyjeli propozycje Daniell to mieliby kolejny tydzień z głowy a tak musza walczyc o utrzymanie ze swoja była sojuszniczką.
Ważne jest to że jest ciekawie, a jak Daniele wyleci i zrobi sie mniej ciekawie to będziemy juz pewnie mieli BBUK :)

Tkk_Bolly

Sprawdziłem sobie spoilery aby upewnić się, że Jordan zostaje i na szczęscie na to wygląda.
Ale co jest ciekawe, tak jak przewidywaliśmy będziemy mieli powrót jednego uczestnika.Od jutra ruszą głosowanie na to, który uczestnik z czwórki jak do tej pory wyeliminowanych ma wrócić i zmierzyć się w bezpośredniej walce z osobą, która zostanie wyeliminowana za tydzień, czyli ponownie zostawiona furtka, gdyby w tym tygodniu noga się powinęła Daniele, Rachel lub Jeffowi

illumanti

Wg. ich tablo na fejsie, Rachel and Brendon się pobrali w domu Wielkiego Brata.

Showmag

Jakim cudem?
Slub mial miec miejsce we wrzesniu i w zwiazku z wejsciem do Domu BB zostal przesuniety na nieokreslony termin.

Rosa

Zrobili sobie niby ceremonie ślubną, taką zabawe dla wszystkich uczestnikow. Lawon udzielał slubu, Jeff był drużbą, Daniele puszczala banki mydlane itp. Do obejrzenia w After Dark S13E27 day 32
To nie był prawdziwy ślub bo przecież R&B robią wszystko aby udalo im się namówic CBS do jakiejś formy finasowania/pokazywania oryginału.

Rosa

Wyglada na to że Kalia potrafiła wprost koncertowo spieprzyc swoje HoH. Tak sie przeraziła tym że ten kto wylatuje jednak wroci że zamiast zagwarantowac sobie wylot Rachel postanowiła posadzić swojego sojusznika Lawona ktory zapewne wyleci z gry głosami Jeffa, Jordan, Sheili i Adama.
Z jednej strony ciesze się że wyleci pan NIKT, z drugiej strony uwazam że bardzo źle by sie stało gdyby okazało się że do programu wróci Brandon i ponownie będziemy musieli ogladać parę R&B. Mam nadzieję ze publicznośc zagłosuje prawidłowo i o powrót walczyl będzie Dominic a nie Brandon.

Rosa

13x16
No po prostu szlag mnie trafił po dzisiejszym odcinku. Najpierw Kalia powtarza "wyczyn" Howiego z BBUS6 i zamiast przeciwnika to wywala zaupełnie bez powodu swojogo sojusznika. Potem mamy szopke z głosowaniem ameryki dzięki któremu do gry wraca BRANDON. Czy oni sa naprawde tacy tępi, nie chca ciekawej gry tylko wolą zamiast tego ten fałszywy oblesny niby romans? No i na koniec podobno uczciwa konkurencja gdzie byłemu nauczycielowo WFu dają konkurencje z wrzucaniem piłek do kosza. Żal, rozczarowanie, tym jednym odcinkiem cały sezon spadł w mojej ocenie z piątki na trójke i ciesze się że zaczyna się BBUK bo obawiam się że o ile szybko nie zacznie sie wojna między J&J a R&B to tego ostatniego miesiąca nie da się ogladać.
Nie pamietam kiedy pojedyńczy odcinek BB tak mnie rozczarował.

Rosa

Jedynym plusem jest to że Daniele znowu wygrała HoH i wracamy teraz do sytuacji sprzed 2 tygodni. Będzie powtórka i wywalenie Brandona czy tez spróbuje stworzyć jakiś sojusz?
Dni Daniele są oczywiście policzone ale mam nadzieje ze przed swoim odejsciem jeszcze nieco trząsnie tym towarzystwem i wywali parę osób.