[USA] Big Brother 13

Zaczęty przez Showmag, Cz, 16 Wrz 2010, 01:19:21

Damian

No tak, ale my tego nie słyszymy, prawda?

Pudelek

Słyszymy w prawie każdym odcinku na przykład: Please X, go to the dining room lub przykazanie by uczestnicy stawili się na dworze na kolejną konkurencję.

Damian

:kreci: Jak to, nie słyszałem tego. Ale to wtedy, kiedy uczestnicy w pokoju zwierzeń mówią kto ma odejść, czy kiedy?

Pudelek

Nie, podczas zwykłych odcinków by na przykład przekazać jakąś instrukcję lub zrobić wywiad z mieszkańcem. Podczas nominacji to chyba Julie wskazuje pierwsze osoby na nominacje, a potem to już jakaś kolejka idzie.

Tkk_Bolly

Nie ma co się rozwodzic nad studiem czy Wielkim Bratem. Liczą się przede wszystkim : uczestnicy i strategia, na dalszym planie są konkurencje.

A co do spoilerów. Osobiście będe starał się ich unikac i mam nadzieję, że nikt spoilerował tu nie bedzie. Osobne tematy są jakąs alternatywą

Showmag

13x02
Trzeba przyznać, że po kilku latach wreszcie zaserwowano twist, który gwarantuje ciekawy rozwój akcji i strategie od samego początku. Póki co jest interesująco i kolejne odcinki też dobrze się zapowiadają.
W końcu coś się producentom udało, choć po ostatnich badziewnych twistach (zwlaszcza po zeszłorocznym pomyśle z agentem) i tak mam wrażenie, że jeżeli coś się w "BB" udaje, to i tak jest to tylko i wyłącznie dzieło przypadku (albo raczej wypadku przy pracy), a nie wzmożonego wysiłku mózgów pracujących nad tym show.

Czekam na oficjalną wypowiedź w sprawie odejścia jednego z uczestników (bez spoilerów).

Damian

13x02
Akcja zaczyna się rozwijać. Trzeba przyznać, że w tym sezonie jest bardzo dużo ciekawych osobowości. Uczestnicy zaczynają knuć. Ciekawie się zapowiada, podoba mi się. Kolejna oryginalna konkurencja, świetnie to wymyślają i nie oszczędzają.

Tkk_Bolly

13x02

Odcinek mi się podobał, jednak nominacja Porche jest niedorzeczna.Nowi mają przewagę głosów, więc z pewnością ją wyrzucą. Dodatkowo all-starsi rezygnują z jednego dodatkowego zawodnika do grania o hoh dla nich

Pudelek

13x02
Myślę, że All Starsi za wcześniej proponują układ nowym. Powinni się wstrzymać do momentu, w którym któryś z nowych wygra HoH. A nadejdzie to wcześniej niż póżniej w związku z dobrowolnym wyjściem...
Po raz kolejny okazuje się, że nie warto wychylać się w pierwszym tygodniu. Nominacja Porsche nie była głupia przy założeniu, że nowi nie wiedzieliby, że współpracuje ona z gwiazdami poprzednich edycji. Teoretycznie pokazała podczas pierwszej konkurencji, że ma większe możliwości niż reszta. Tak więc albo dobrze mieć ją w swojej grupie albo się jej szybko pozbyć. Raczej nie jest wierna nowym więc powinni zagłosować przeciw niej. Keith dobrze rozegrał tę sytuację, tak jak dobrze rozgrywał  konkurencję Have, have not :D
Ten cały Adam jest tak nadęty! To go zgubi i będzie wstyd ja w przypadku Ronniego z 11 edycji.

Rosa

Ja tez myslę że Dick nie chciał występowac w BB ale mial w koncu dług wobec Danielle więc wszedł z nia do programu, a potem przy pierwszej nadarzającej się okazji, po 1 odcinku kiedy producenci już nic nie mogli poradzic się wycofał.

Co do spoilerów to Porche gra bardzo niebezpieczną gre. Owszem ma za soba atut jakim jest jej partner którego wszyscy chwilowo nienawidzą ale wystawianie sie na odstrzał w nadziei że sie zyska golden key jest bardzo ryzykowne, do czwartku może się duuuzo zmienić.

Tkk_Bolly

Keith podobno jakoś skomentował odejście Dicka, co nie spodobało się mieszkańcom i to nie zmienia faktu, że Porche trzyma z all-starsami, więc do czwartku nowi pewnie zmienią zdanie i zdecydują się ją wyrzucić.

Cóż Dick nie był moim faworytem, ale jego odejście (oprócz golden key dla Daniele) zawaliło grę all-starsów i są w fatalnej sytuacji. W najbliższym Hoh będą walczyli jedynie Jordan (fatalna w konkurencjach), Brendon i Jeff, którzy są średni. Najmocniejsza trójka.... Daniele i Rachel na ławce, a Dick poza programem. 

Rosa

Tyle że nikt się na razie nie będzie chciał wychylac i wygrywać HoH :)
Zresztą to że na razie starzy sa przeciw nowym nic nie znaczy, to dopiero połowa pierwszego tygodnia i naprawdew WSZYSTKO sie pewnie jeszcze zmieni.
Przed sezonem byłem podekscytowany tym że w programie będzie Dick ale szczerze mowiąc teraz juz mi go nie brakuje, wydaje mi sie ze ludzie sa w miarę ciekawi (minus Kalia)i będzie się działo. Zreszta nawet w najgorszym przypadku i tak w 10 bedziemy mieli Danielle, Jordan i pewnie Brandona.

Rosa

13x02
Jest OK, wkurza mnie Adam ktory próbuje byc za bardzo Rupertowaty. Ciekawi mnie gra Danielle, wierzę w to ze naprawde potrafi grac, ma wolna droge do final10 ciekawe co bedzie potrafiła wykombinowac.
A co do tego że Rachel nominowała Porche :) Toz to oczywiste, przypominam że w poprzednim sezonie gdy zdobyłała HoH to nominowała za pierwszym razem Britney i Monet a za drugim Kristen. Ona po prostu pozbywa sie ładniejszej konkurencji.

Tkk_Bolly

Danielle i Jordan w dziesiątce to żadne pocieszenie, skoro pozostaną bardzo szybko bez "tarczy"(Dicka, Rachel, Jeffa). W poprzednim układzie miały szanse dojść na prawdę wysoko. Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć, ale teraz im będzie o wiele trudniej. Niemniej bardzo im kibicuję

Tkk_Bolly

W sumie na razie wszystko dobrze się układa. Powstał dosyć silny większościowy sojusz Brendon/Rachel/Jordan/Danielle/Jeff/Porsche/ Kalia/Shelly. Więc Porsche jest bezpieczna, do jutra pewnie już nic się nie zmieni, zwłaszcza, że Keith myśli mylnie, że ma głosy aby zostać, więc nie prowadzi kampanii, a my zobaczymy pierwszy blindside. A więc po pierwszym tygodniu Danielle i Porche z golden keys + z powodu odejścia Dicka pewnie  brak double eviction night no i nie zdominuje całego sezonu swoją osobą. Teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że ktoś z głównego sojuszu(najlepiej Brendan ewentualnie Jeff) wygra Hoh