[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Moim zdaniem nie tak do końca wyciskają go do końca. BB10 mogli śmiało przedłużyć o dłużej niż dwa miesiące gdyż oglądalność wysoka była do samego końca a mimo tego zdecydowali się na wydłużenie o 63 dni.
W przypadku BB11 wydłużają o miesiąc a to nie jest dużo. 9. edycja od samego początku miała niską oglądalność,
a tu po raz drugi z rzędu oglądalność jest bardzo zadowalająca mimo tego, że super wow się nie dzieje, jest tylko troszkę lepiej niż przeciętnie. Edycji dwunastej także wróżę dobre wyniki, które mają szansę się utrzymać przez rok.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

To co wpłynęło na tak wysokie wyniki oglądalności? Czyżby Niemcom znudziły się podziały domów i dlatego BB9 był tak słabo oglądany?

Toni

Na te pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć, gdyż nie mam kompletnie zielonego pojęcia co spowodowało tak nagle po trzech edycjach z niskimi wynikami oglądalności (BB7-BB9) że znów Big Brother cieszy się popularnością.
:)
Moim zdaniem podział uatrakcyjnia program więc nie wiem dlaczego oglądalność była niska.
Fajnie, że WB zamienił karny room na survivor room. :) Obecnie decyzją Wielkiego Brata trafił do niego Rayo, Cosimo i Ingrid. Cosimo wkurza mnie, oj wkurza i to bardzo. Coraz częściej prowokuje do kłótni a potem przeprasza. Coraz więcej mieszkańcom zachodzi za skórę. Wczorajszy odcinek to jedna wielka kłótnia, nawet Barry ma już go dość i trzyma stronę Floriana.

Damian

A czy oprócz nazwy na: survivor room, coś się zmieniło? No bo po co nazwę zmienili?

Toni

Po zdjęciach widzę tam jakieś zmiany, ale są to kosmetyczne sprawy, :) ale liczy się pomysł zmiany koncepcji, :) oraz że w końcu będą tam częściej przebywać mieszkańcy.
Jeden z portali podaje, że BB11 ma potrwać 130 dni, dziwnie bo finał przypadłby na czwartek
(a dokładnie czwartek 8. września).
https://news.myvideo.de/big-brother-11-verlaengert-ein-monat-mehr_17711

Damian

Jakie zmiany? nic nie zauważyłem.

Toni

Wydaje mi się, że jest bardziej odsłonięty i że została zmieniona posadzka. Jest jakś taki inny trochę, zobaczymy
w dzisiejszym odcinku.
https://bigbrother.de/cms/front_content.php?idcatart=1335&start=14
https://bigbrother.de/cms/front_content.php?idcatart=1335&start=15

Damian

Ja tam większej różnicy nie widzę. Jedynie hamak jest w innym miejscu. Skoro przedłużyli, to do domu wejdą nowe osoby?

Toni

Być może ktoś wejdzie w poniedziałek. Wszystkie informacje na temat przedłużenia edycji przedstawi Aleks
w poniedziałkowym live show. Szczerze mówiąc nie chciałbym żeby weszły nowe osoby. Mogłoby zostać tak jak jest
czyli co dwa tygodnie exit. Jeśli weszłyby nowe osoby, wyjścia musiałyby być co tydzień badź w ostatnich tygodniach co tydzień wylatywałyby dwie osoby.

Damian

Szkoda że program nie wystartował w lipcu. Może byłaby szansa że mieszkańcy byliby w domu podczas Świąt Bożego Narodzenia. :D

Toni

Szansy raczej by nie było, gdyż jeśli także miałaby trwać trzy miesiące i później o miesiąc zostać wydłużona to zakończyłaby się na początku listopada więc nie bardzo.
Wyniki poprzedniej i obecnej edycji sprawią że będzie roczna edycja czyli pewne prawdziwe Święta po trzech latach. :)
Ciekawe czy w tej edycji także w ostatnich tygodniach do domu wejdą niektórzy ex-uczestnicy (Ci najbardziej kolorowi oczywiście, Valencia, David, Jasmin, Hedia) żeby podkręcić atmosferę :).
Wychodzi na to, że Ci najbardziej kolorowi są wszyscy poza domem. (wyjątek Cosimo).

Damian

Jak to Święta po 7 latach? w 9 edycji w 2008 roku były Święta Bożego Narodzenia oraz Sylwester.

Toni

Upps! Ale palnąłem. :) Święta Bożego Narodzenia po trzech latach. :)
Co do ex-mieszkańców to mogliby wejść na tydzień a nie na dwa dni jak w poprzedniej edycji, albo każdy na
trzy dni, a nie że wszyscy na tak krótko (w BB8 weszli na cały tydzień). Nawet był specjalny odcinek LIVE jak wchodzili do domu znów. :)

Damian

Oby tylko jakieś ciekawe zadania mięli, w co już teraz nie wierzę zbytnio. Mogli jednak normalnie w sierpniu zrobić finał. Widzowie znowu odpoczęliby od BB, i wróciłby w styczniu. A tak jeśli BB12 wystartuje w styczniu 2012, to będzie to zaledwie 4 miesiące po finale BB11.

Toni

Sądzę że wydłużenie programu o miesiąc nie wpłynie na to że fani będą syci :) i z wielką chęcią przyjmą BB12
w styczniu (o ile w styczniu wystartuje, bo początek roku nie wiem co oznacza dla producentów). :) 
W tym roku też zapowiadali BB11 z początkiem roku i wyszedł maj...czyli przed nami jeszcze dwa miesiące
11. edycji! Yuhuu!
Żaden program w Niemczech nie doczekał się aż jedenastu edycji jak BB, podobnie za nim z dziewięcioma edycjami jest Popstars (10. edycja we wrześniu) z ośmioma edycjami jest DSDS (Idol) 9. edycja już w przyszłym roku.
Można ewidentnie stwierdzić że BB w Niemczech przeżywa swoją drugą młodość, w zeszłym roku zaczęła się jego nowa era.