Dwa Światy

Zaczęty przez Luxis, Nd, 15 Maj 2005, 00:50:10

Damian

Kompleks po Big Brother. Szkoda że w domu WB jest taki mały ogródek, ale zawsze można go powiększyć.

Toni

Bardzo mały, bo skoro w tv on był mały to co dopiero w rzeczywistości poza telewizorem.
Jaki ogród był w edycjach TVN a pamiętam że któryś z gości gwiazd powiedział że ale macie mały ten deptak, :)
a w telewizji wydaje się być dość duży no to co dopiero ten ogród z Czwórki. Do głowy bym dostał mając takie mało miejsca na zewnątrz.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Cytat: Toni w Wt, 21 Cze 2011, 15:55:21
Do głowy bym dostał mając takie mało miejsca na zewnątrz.
Może to było zamierzone, taki mały ogródek jak w BB Uk kiedyś.
A co do " Dwóch Światów " to wielki był ogród. Teraz przynajmniej się przyda.

illumanti

Nie sądze, że zamierzone. Pewnie kasy nie mieli. W innych edycjach są baseny, jaccuzzi, a w naszym bb4/5 tylko sauna.

podmark

Tyle się rozpisujecie o wielkości Domu BB za czasów emisji w TV4, a nikt z Was nie pomyślał, że kamery stosowane do realizacji edycji 4.1 i 5 były zupełnie inne niż te w TVN. Wystarczą inne obiektywy, żeby zmniejszyć lub powiększyć optycznie dane pomieszczenie. Gulczas w edycji "BB VIP" wyraźnie powiedział, że dom jest znacznie większy niż za czasów TVN. Więc ogród na pewno był mniejszy od TVN-owskiego, ale wcale nie musiał być taki malutki, jak wszystkim nam się wydawało.

Podobnie z kompleksem "Dwa Światy" - Mirka, zwyciężczyni czwartego "Baru" wchodząc do domu stwierdziła, że "w telewizji to wygląda na ogromne, a w rzeczywistości to kozę by się upasać nie dało".

Damian

No bo rzeczywiście w TV kompleks Dwóch Światów wydawał się ogromny. Podmark masz zapewne rację, może w rzeczywistości ogród w BB jest większy o wiele.

illumanti

Na zdjęciach satelitarnych nie wygląda na bardzo duży, choć nie też na jakiś malutki. W BB3  :boks: miałem wrażenie, że ogród jest dość duży, np. wtedy jak frytka biegała w kółko :)

Damian

W BB3 ogród wydawał się być duży, bo był pusty praktycznie. Nie było krzeseł, nic co by zajmowało miejsce. A w Dwóch Światach był bardzo duży, do tego jakby podwójny, bo dwa domy były.

Toni

Z tym się zgodzę, że dom BB Czwórki był większy lecz plusem dla mnie to nie było gdyż pustka biła po oczach, a co do ogrodu nie sądzę żeby był większy niż TVN-u.

Damian

Ale z pewnością ogród z " Dwóch Światów " był większy od ogrodu w BB z TVN i TV4.

Toni

Ogród "Dwóch światów" owszem większy był od ogrodu BB TVN.

Damian

A jeszcze tak wrócę do programu, czy pamięta Ktoś czy było coś w rodzaju pokoju zwierzeń? że uczestnicy mówili jak się czują, itd?

Toni

Tego nie pamiętam. Za daleka historia :) a poza tym nie skupiałem na tym programie większej uwagi, więc może ktoś inny nam przypomni.

Damian

Gdyby teraz była druga edycja, to dom za pewne byłby całkiem inny.

Toni

A mi się wydaje że byłaby w tym samym domu. Miejsce było bardzo dobre. Gdyby była, ale nie będzie. :)