Dwa Światy

Zaczęty przez Luxis, Nd, 15 Maj 2005, 00:50:10

Damian

Dokładnie tak. Teraz to już nie ma szans na drugą edycję Dwóch Światów. (Chociaż wiem, że nawet jakby domki stały to nie powstałaby druga seria). Trochę szkoda.  :los:

Toni

Szczerze mówiąc Dwa światy oglądałem bardzo pobieżnie. Nie podobał mi się zbytnio zrealizowany ten program. Dwa światy realizowany był też w BB jako bitwa :) przegrani (a'la biedni), wygrani (a'la bogaci), w innych krajach to już ewidentnie biedni - bogaci i to nie raz, lez wiadomo nie tak w znaczny sposób ukazany jak w dwóch światach w postaci dwóch osobno stojących domów.
Kiedyś były jakieś informacje o drugiej edycji, ale czy ja wiem czy ktoś wtedy by to oglądał w większej ilości? teraz to wiadomo że zdecydowanie nie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No ja nie wiem czy nie. Program znowu byłby świeży, fajnie by było. Ale domków nie ma...

Toni

Ja uważam że program wzięcia by nie miał bo jeśli miałoby oglądać go tyle co BB5 no to co to za wzięcie.

Damian

A skąd Ty możesz wiedzieć ile miały by Dwa Światy 2? nie porównuj tego do BBV na TV4. Jak dla mnie na pewno sporo by ludzi oglądało. Od pierwszej edycji minęło 10 lat!

Toni

Nie wiem ile by miał ale nie miałby dużo. To że 10 lat minęło od pierwszej edycji nie znaczy że ludzie by się rzucili na kolejną edycję i byłaby super oglądalność. Temat kontenerowych show jest już u nas wyczerpany. Mogłyby się sprzedać takie których jeszcze u nas nie było. Może, ale te które już były hm to nie sądzę.

Damian

A ja myślę że ludzie byliby ciekawi, większość już w ogóle nie pamięta tego programu. Ale to takie gdybanie, wiadomo że ten program nigdy nie wróci.

Toni

Też tak sądzę że nie wróci a co do oglądalności, Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje i jest oke. :)

podmark

Cytat: Toni w Wt, 21 Cze 2011, 08:50:14
Niszczało tyle lat bo przecież to już chyba 9 lat bo pamiętam że program był emitowany w tym samym czasie co
BB Bitwa czyli rok 2002.
Ostatni raz ten kompleks był wykorzystany w 2005 roku - do produkcji "Baru Europa". Czyli żadne 9 lat, a 5,5.

Toni

W artykule media2 nie doczytałem się żeby odbywał się tam Bar Europa, tak więc nic na ten temat nie wiedziałem.

podmark

Nie można wiedzy opierać tylko na tym, co napisze jakiś serwis medialny...
Na Bielanach mieszkali uczestnicy pięciu edycji "Baru". Wyjątkiem była druga edycja - wtedy było to mieszkanie na Świdnickiej we Wrocławiu (vis-a-vis Baru)

Toni

Jeśli tego nie wiem jak Ty to skąd mam czerpać tą wiedzę jak tylko z jakichś serwisów medialnych.
O tym że uczestnicy mieszkali na Bielanach to wiem, lecz o Barze Europa w domu po dwóch światach to nie wiedziałem że mieszkali.

illumanti

Na szczęście nie mam dzieci, ale czy te ceny są normalne, czy wysokie? (bo kompletnie się nie orientuje, a 750zł to sporo)

"Wpisowe - 500 zł, kontynuacja w kolejnych latach - 200 zł,

Czesne miesięczne - 750 zł,
Czesne nie obejmuje opłaty za całodzienne wyżywienie w kwocie 15 zł/dzień."

Toni

Wydaje mi się że w miarę normalne. Czesne w niektórych przedszkolach to koszt tysiąca zotych i nie żeby w jakiejś Warszawie, tylko w mniejszych miastach.

illumanti

Wow. Nie zdawałem sobie sprawy, że aż tyle kosztuje utrzymanie dziecka.

Ciekawe ile będą mieli chętnych, pracownicy powinni dostać jakieś zniżki :) Ale to też wygoda, mieć dziecko obok swojego miejsca pracy, i odbierać je po robocie