[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

illumanti

W ogóle umiejscowiene tego domu, sprawia wrażenie, że został gdzieś na siłe wciśnięty pomiędzy budynki biurowe. Obczaj gdzie on się znajduje

Toni

Edycje w studio realizowane są od 7.edycji czyli od 2007r dom znajduje się przy studiu telewizyjnym RTLII w Koln.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

Jakość domu jest koszmarna. Jak nie obskórny ogród w ostatnich edycjach, to jak patrze na to zdjęcie https://www4.bigbrother-radio.de/img/news/BB11/BB11-Umbau38.jpg to aż niedobrze się mi robi. Jak można z czegoś takiego ogród zrobić? Przecież to rozwiązanie bardzo krótkie, szybko się to rozpierniczy.

Toni

Wiesz to jest na zewnątrz. :) Owszem nie wygląda to ciekawie, ale myślisz że Czwórka miała super cacy na zewnątrz wszystko czy inne kraje? :)

illumanti

Widziałem ich budynek z zewnątrz. I ładniej to wyglądało, niż taka płyta z drewna. Zresztą, w BB na TV4 były lustra weneckie, i można powiedzieć, że gdyby nie jakość obrazu, to byłoby to lepsze niż to co oglądamy teraz w BB De. Przynajmniej nie ma tego głupiego widoku z góry.

Toni

Coś za coś. Nie ma luster, lecz lepsza jakość obrazu. U nas były lustra ale z kolei jakość obrazu pozostawiała wiele do życzenia. :) A co do tego co na zewnątrz, to czy ważne jak to wygląda? Według mnie nie, liczy się jak jest
w środku, na zewnątrz niech sobie będzie różnie dziwnie.

illumanti

A jak ściana pierdzielnie im do ogrodu?  :)

Poza tym, jednak szczerze to pod wieloma względami wolałem BB4.1 :)

Toni

Rozumie, każdy patrzy na co innego, ważne są rzeczy które dla innych są mniej ważne itp i na tej podstawie wydaje swoje zdanie czy podoba się czy nie. Ja akurat wolę zdecydowanie bb.de niż naszego z Czwórki.
Dziś zapowiada się ciekawy odcinek live show z lady Valencią :) (zresztą każdy odcinek live show jest ciekawy moim zdaniem, atrakcji nie brakuje).
Jeśli BB11 nie zostanie przedłużony wówczas dziś jesteśmy na półmetku :) i powinna być o tym mowa
w dzisiejszym live show.

illumanti

Dla mnie to przedłużanie jest bez sensu. Uczestnicy powinni jasno wiedzieć, do kiedy są w programie.
Poza tym, kwestia nagrody. Teraz jest to jakieś 100 000 Euro. Ponoć dla nich 1 Euro to jak dla nas 1 Złotówka, więc to jak na nich - naprawdę mało. Jeśli jakiś uczestnik wejdzie w trakcie trwania programu, i wygra - to nagorda jest pomniejszana,  żeby była adekwatna do ilości dni spędzonych w BB (tak było w polsce, w uk, w australii). A w Niemczech jak z tym? A jeśli program zostanie przedłużony?

Toni

10. edycja czyli poprzednia z zeszłego roku miała trwać 150 dni, ale z powodu wysokiej zadowalającej dla producentów oglądalności przedłużyli ją do 211 dni czyli o dwa miesiące. Dodatkowo była nagroda za 2. miejsce
w postaci samochodu, 3. miejsce to wycieczka full wypas. Nagroda w tej edycji to skromne 100.000 euro w porównaniu do poprzednich. Jeśli przedłużyliby to napewno główna nagorda pozostałaby bez zmian, dali by nagrodę znów za drugie i trzecie miejsce. Ponoć przedłużenia nie będzie mimo że wyniki oglądalności są zadowalające.
W 6.edycji np która trwała 1.03.2005 - 26.02.2006 zwyciężył uczestnik który wszedł do programu pod koniec września i mimo tego nic mniej nie dostał tylko wygrał normalną kwotę która była zapowiedziana czyli 250.000 euro.
W tej edycji 100tyś euro a dla porównania zwycięzca niemieckiej 9. edycji DSDS (Idola) która pojawi się w przyszłym roku oprócz nagrania płyty otrzyma także pół miliona euro! :)

Damian

Wracając do domu, chodzi mi o to, że Ktoś im przez te okna można mówić, pokazywać. Jak można dawać okna biura na ogród domu BB!

Toni

Masz racje mogłoby dojść do jakiegoś kontaktu ale nie sądzę żeby tak było. Napewno innej opcji nie było
z usytowaniem ogrodu skoro tak zrobili.

Damian

To mogli się nie przenosić po siódmej edycji. Sam nie wiem czemu to zrobili, mięli fajny kompleks,  to przenieśli się do studia.

Toni

Przenieśli się po 6.edycji. BB7 był już w miejscu w którym jest do tej pory. Miejsce fajne było w edycjach początkowych oraz BB4 & BB5. Po raz piąty znowu będzie ta sama scena podczas finału. :(

Damian

Nie Toni. Dom z BB7 nie był w studio! to był specjalny dom, budowany przed BB7, i stąd dziwię się że z takiego miejsca dobrego przenieśli się do takich warunków.