[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Nowe zadanie tygodniowe. Mieszkańcy przez najbliższe 50 godzin muszą chodzić wokół oznaczonego terenu
w ogrodzie non stop tzn zawsze ktoś musi chodzić. Zadanie może i nudne ale żmudne tak jak z tym przelewaniem. Widać już od kilku edycji Niemcy stawiają właśnie na takie.

Co do wydłużenia czasu trwania BB11 to z tego co podaje RTLII oficjalnie to jednak wydłużenia nie będzie mimo że są zadowoleni z wyników oglądalności. Ponadto wczoraj w live show Aleks powiedziała że coraz bliżej do finału
o którym mieszkańcy myślą tzn kto się w nim znajdzie. Mogliby wydłużyć do 29 sierpnia więc tylko trzy tygodnie. :(
RTLII już wcześniej w planach miał po zakończeniu tej edycji na początku sierpnia wprowadzenie na miejsce BB programu z gatunku script reality-show pt "Berlin - Tag & Nacht" który emitowany będzie także codziennie.
Każdy odcinek będzie także przedstawiał jednego z siedmiu uczestników którzy będą wygląda na to żyć w jakimś domu. Wcześniej podano że będzie to ukazanie codziennego życia tych ludzi, więc nie będą oni zamknięci.
Program zapowiada się ciekawie.
Mało tego, planowana jest już 12. edycja BB na początku przyszłego roku.
Trwać ma znowu cały rok jak edycja piąta oraz szósta. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

12 edycja na początku roku?!  :szok: Skąd wiesz? i skąd wiesz że taka długa?!

Toni

:) Też zaskoczyła mnie ta informacja że znowu planują roczną edycję. Można przeczytać o tym na portalu bbfun.de. BB5 miał oglądalność bo byli ciekawi uczestnicy, działo się, nie było nudno. Z BB6 było tak samo lecz
w listopadzie zaczęły spadać wyniki stąd decyzja o finale pod koniec lutego (a przypomnę 6. edycja miała być edycją forever, z finałem nie wiadomo kiedy :)).
Więc zależy co planowaliby w BB12 i jacy byliby mieszkańcy żeby przez cały rok ciekawiła widzów.
Narazie roczna edycja to plany, więc zobaczymy.

O tym, że producenci nie planują raczej przedłużać BB11 można także przeczytać m.in. tutaj.
https://promiflash.de/big-brother-keine-verlaengerung-der-11-staffel-11061373.html

illumanti

Zadanie nudne tak samo jak z tym pilnowaniem ognia. Niedługo będą musieli stale się kąpać... Nic sensownego to nie wnosi, bo to nudzi się po chwili.

Valencia głupia, ma chłopaka w programie (pomoc jak cholera, każdy uczestnik by tak chciał), szanse na wygraną, a odeszła.

Wejdzie ktoś za nią? Jak będzie z czołówką?

Damian

Pewnie wejdzie i zamiast niej w czołówce będzie nowa osoba.

Phil

Cytat: Toni w Wt, 14 Cze 2011, 10:51:19
We wczorajszym głosowaniu fanów na facebooku zwycięzcą "My name is" w BB został Cosimo. :)
Podobało mi się że jury takie jak właśnie w programie "My name is". Pierwszy odcinek już jutro 20:15 - 22:35.

<lol2> jego występ był genialny i jeszcze adaptacja słów z angielskiego na niemiecki ;)

Cytat: Toni w Wt, 14 Cze 2011, 10:51:19
Florian został, ale jest nominowany. Oprócz niego Rayo no i Jordan i Jasmin, tak więc moim zdaniem wyleci właśnie on (albo sam zrezygnuje do poniedziałku)
Myślę, że Jasmin też ma spore szanse na odejście...

Toni

Masz rację z najbliższym exit. Rozegra się to między Jasmin a Florianem, bo Jordan i Rayo nie sądzę żeby byli zagrożeni by odpaść.
Nie byłbym taki pewien co do wejścia nowej osoby za Valencię. W domu przebywa obecnie dwunastu uczestników. Jeśli zgodnie z planem że od przyszłego poniedziałku będą wyjścia co tydzień wówczas prawidłowoby było gdyż w finale znalazło by się pięciu mieszkańców.
Portal bbfun.de podaje że Valencia planuje come back do programu. :) Czy WB zgodzi się i odda decyzję widzom? :)

Damian

Nie no to się śmieszne już zaczyna robić. Wychodzą sobie kiedy chcą i wchodzą kiedy chcą. Tak być nie powinno, skoro wyszła to nie ma powrotu. A ona sobie planuje wejść. Beznadzieja. To u nas naprawdę było lepiej.  :miecz:

Toni

Wiesz, planować powrót do programu to ona sobie może. :) Zobaczymy jaka będzie reakcja ze strony producentów. Nie wydaje mi się żeby drugiej osobie pozwolono wejść z powrotem, ale w poniedziałek się okaże. :)

Damian

Bo jakby pozwolono, to by było już przegięcie.  :obrazony:

Toni

Nie ukrywam, że chciałym aby Val była nadal w programie, ale zgadzam się że jakby pozwolono jej wrócić byłoby to przegięcie. Tak jak na jednym z portali napisano w tej sprawie, edycja BB Light. :)
Podoba mi się nowość w odcinkach daily o prośbie nominowanych do widzów by pozostawili ich w programie a kto ich zdaniem powinien wylecieć.
Co do zadania tygodniowego to mieszkańcy mają 25 sekund na jedno okrążenie, za każdym razem muszą zerować stoper (z różnym skutkiem im to wychodzi jak można było się wczoraj przekonać).
Kilka razy stoper wskazał 0, nie wiem czy tak czasami zadanie tygodniowe już można stwierdzić że nie zostanie zaliczone.

Damian

To chyba jedna z gorszych edycji pod względem zadań tygodniowych. Straszna nuda.

Toni

Każdy ma inne wymagania. :) Mnie nie przeszkadzają takiego typu zadania tygodniowe jakie goszczą ostatnio
w edycjach niemieckich. Mogłoby nawet ich nie być, jest to mi obojętne. Nudniejsza napewno była dziewiąta edycja niż obecna, bo co z tego że było ciekawe motto niebo i piekło, jak nic konkretnego się nie działo przez całe siedem miesięcy nawet dzięki uczestnikom all stars.
Moim zdaniem uczestnicy tej edycji są już zmęczeni byciem w programie. :)

illumanti

Dom mają w miarę ok. Ale realizacja i zadania.. Szczerze, to wolałem naszego BB4.1

illumanti

Masz racje, śmiesznie było :D. Przeglądałem dzisiaj filmiki na yt z Chmielewskimi, i to jak udawały, że nie są siostrami - poprostu boskie, mimo że zachowywały się jak prostaczki. W sumie uczestnicy w BB4.1 byli w miarę ok, dopiero ci z 5tej edycji to buraki.