[Szwecja] Big Brother

Zaczęty przez Showmag, Pn, 14 Lip 2008, 06:48:19

Toni

Też nie znam szwedzkiego stąd obejrzałem tylko start oraz finał. :) Nie wiem jak wyglądały wyniki oglądalności, ale skoro kolejna edycja za rok w takim razie musiały być zadowalające dla producentów.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

Przynajmniej w Szwecji seks w BB to nie jakiś temat tabu. U nas w Polsce jakby się bzykali to odrazu wielka afera.

Toni

Widziałem właśnie na początku finału w materiale że był u nich seks i to bywał w żadnej tajemnicy. :)

illumanti

U nich jak widać to nic niezwykłego, a w Polsce Frykowska pewnie dalej odczuwa niemiłe skutki jej seksu w jaccuzi

Toni

No zapewne tak i nigdy się nie oczyści z tego (niestety). U nas seks miał miejsce w 2002r więc nie wiadomo jak byłoby w obecnych czasach, lecz niezależnie od tego jak byłoby teraz to prawda jest taka, Polska to mało powiedziane że dziwny kraj.
W początkowych edycjach w Szwecji pamiętam także seks z łazienki, odbył się bez żadnego wstydu.

illumanti

Myślę, że u nas wina długich lat PRL, ludzie byli inaczej wychowywani, wiele rzeczy było poprostu typu: "przestań, co ludzie powiedzą".

Ja jak na razie mam 18 lat, i takie rzeczy jak seks w BB to nic niezwykłego, przynajmniej dla mnie. Rzecz normalna. Wiadomo, że nie będą siedzieli 3 miesięcy w jakimś celibacie.

Toni

To osobny temat do rozmowy. :) Po krótce. Nadal tak jest jak piszesz, w zdecydowanej większości. Ja mam inne zdanie na ten temat. Każdy powinien robić, mówić to co chce, nie patrzeć na innych, co powiedzą, jak zareagują, każdy ma swoje życie, żaden człowiek nie będzie go kreślił drugiemu człowiekowi.
Minie jeszcze sporo czasu zanim Polska wyjdzie do przodu jeśli chodzi o stereotypy itp.

illumanti

Widać na finale, że ten runner up miał troche scen miłosnych z facetami, jakoś nie został zbluzgany przez publiczność za to. Finał zrealizowany bardzo fajnie. Super, że na zewnątrz. Jedyne co to szkoda ze jest jedna prowadząca.

Durczok by się przyczepił do stołu..

Toni

Mnie także podobało się to że cały finał odbył się na zewnątrz. Jedna prowadząca dała radę tak więc nie przeszkadzało mi to że nie było kogoś drugiego. Obecnie wolę jednego prowadzącego.
Teraz odpoczynek Szwedów przed kolejną ósmą już edycją za rok.

illumanti

Szkoda, że nie ma napisów w bardziej zrozumiałym mi języku. Daily show cieszyły się sporą popularnością na torrentach :)

Kilka odcinków widziałem, no ale nie rozumiałem nic. Bardzo fajnie, że budzili ich muzyką :)

No, i takie wp.pl sobie chwyciło temat  o skandalach Big Brothera. Nie ma to jak oczernić program. Jestem ciekawy jak redaktorzy Wirtualnej Polski zachowują się na co dzień.

https://teleshow.pl/gid,13490819,img,13490867,kat,1024837,title,Big-Brother-czy-ten-program-powinien-byc-zabroniony,galeria.html?ticaid=6c74b

Toni

Co do pytania zadanego przez portal teleshow.pl to uważam że pokazuje prawdziwe oblicza człowieka i absolutnie nie powinien być zabroniony, a jeśli ktoś myśli że tak to chętnie posłuchałbym dlaczego.

Toni

Dodam jeszcze, że fajne było że podczas finału gdy prowdząca była ze zbliżenia pokazana to za plecami widać było drogę, jak jeżdzą auta, znak drogowy.
:)
Przyznaję maksymlną ilość punktów za przebieg całego finału. Cała edycja widać że nudna nie była, gdyż działo się tam.

illumanti

Mi zawsze podobały się finały na zewnątrz. w BB1-3 PL było to całkiem fajnie, jak na tamte czasy zrobione :) Fajna muza, lepsza atmosfera, zawsze coś dobudowali do domu by przez to wyjść  :)

Toni

Takiego BB jak choćby w Szwecji zobaczyłbym u nas. Taki świeży, nowoczesny, na miarę obecnych czasów.

illumanti

Już drugi raz oglądam finał, naprawde świetny.
A najlepszy finał BB moim skromym zdaniem był w Ultimate Big Brother. To było coś, ta orkiestra, i WB mówiący do Daviny ;) Fajnie, że puścili jeszcze raz ten moment w którym bekała na wizji :D