[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

illumanti

Fajnym zdaniem, ale dość kosztownym, byłoby..... symulowanie napadu na dom BB!

Przeskakują zamaskowani bandyci przez ogród, z bronią nabita pustakami, zaczynają strzelać, wszyscy są uwięzieni wewnątrz domu, jakiś producent który wchodzi do domu, pyta się czego chcą, chce z nimi w realu pogadać, a oni pozorują jego morderstwo (strzał), 10 milionów euro okupu, policja mówiąca zamiast wielkiego brata, producenci udający przerażenie, jakiś helikopter policyjny nad domem BB, syreny policyjne. A temu, komu uda się pierwszemu wydostać poza dom BB, albo np. do ringu - immunitet :)

Zadanie byłoby ciekawe, wydostanie poza dom BB troche kontrowersyjne, ale jeśli pod okiem kamer, no i ekipa by nic z zewnątrz nie przekazała, a póżniej natychmiastowo taką osobę cofnęła do domu - to wszystko byłoby OK!

Jedyne co przeszkadzać może to ogród. Jego konstrukcja jest dość delikatna moim zdaniem :).

Toni

To dopiero trzy tygodnie od startu BB11. Przed nami nie jedno zadanie, które będzie innowacyjne i ciekawe. :)
Pomysł z obecnym zadaniem tygodniowym nie jest złe. Ciekawe czy zaliczą je. :) Okaże się dziś.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Pamiętam te pająki w BB8.  :ubaw: Swego czasu był filmik na YT z tą akcją. Weszli panowie z ekipy w czarnych kostiumach i wpuścili pająki. Oby w tej edycji było dużo ciekawych zadań. A to już druga edycja w której nie ma sauny. w BB8,BB9 była. I dobrze że nie ma, jacuzzi lepsze.  :los:

illumanti

Nie pamietam w jakim kraju, ale w którymś był basen z zamontowaną kamerą pod wodą :) Ciekawie to wyglądało :)

Podziwiam producentów tej edycji. Mimo, że stacja niszowa, oni potrafią wykreować takie cudo!

Dom mają naprawde przyzwoity, meble nie masówka, tylko większość widać, że robiona na zamówienie.

Damian

Ten basen to w Niemczech. Nawet są teraz ujęcia z pod wody basenu. :) Od ósmej edycji jest kamera w basenie.

illumanti

Akurat mi chodziło jeszcze o inny kraj niż Niemcy. Tutaj ujęć z pod wody jest niezbyt dużo.

Mogliby jako dzienne zadanie dać im coś głupiego z Fizyki do rozwiązania. Na jeden raz - może być moim zdaniem :)

Nie rozwiążą - zakaz kąpieli przez 2 dni :)

Damian

Fajne było w 10 edycji zabieranie mieszkańcom np. sof z salonu za łamanie zasad. Powinno teraz też tak być. :)

Pudelek

Ja obejrzałem dopiero Start. Szybko nadrobię bo wszystkie odcinki mam ściągnięte. Odcinki codzienne jak zawsze obejrzę na przewijaniu tylko Ringi (prawie) od deski do deski.
Start dość interesujący. Pomysł na sekrety niby ok choć jak już pisaliście trochę niesprawiedliwy bo niektóre dużo łatwiej odgadnąć niż inne.
Valencia dominuje. Pewnie będzie takim Klausem tej edycji czyli wizytówką, którą pozbędą się dopiero przed finałem.

Damian

O jest Pudelek. Myślałem że nie będziesz oglądał nowej edycji. A jednak, to fajnie. :)
Kurcze przydałby mi się taki program do ściągania odcinków, przynajmniej ringów, bo niestety nie mogę oglądać.

Phil

Jak sądzicie, kto dzisiaj odpadnie? Ja stawiam na Hedię, której praktycznie nikt nie lubi ;) Valencię będą pewnie trzymać do końca bo bez niej byłoby nudno.

Oglądał ktoś dzisiejszy odcinek, bo ja nie mogłem. Widziałem tylko początek i hasło w stylu "Koniec przyjaźni Valencii i Ingrid". Czy naprawdę "nastąpił" koniec przyjaźni czy tylko była kłótnia, a zaraz potem przeprosiny? ;)

EDIT: No i brawo Daggy :) Cieszę się, że postanowiła odgadnąć sekret, który znała od tygodnia...

damian733

gdzie mozna znalesc do sciagniecia odcinki niemieckiego big brother ?

illumanti

Steve bedzie w wiezieniu? :)

No i Hedia opuszcza dom. Od teraz będą regularne nominacje?

Toni

O jak dobrze. Hedia jest RAUS!
Kolejny fantastyczny program live show za nami. Zadanie tygodniowe zostało zaliczone.
Zabawny mecz "Kampf der super zicken" w trzech odsłonach. :) Valencia wykonała wszystkie trzy zadania niesamowicie. :) Te jej słownictwo, maniery. :)
Tym oto sposobem została zwyciężczynią meczu i to ona decydowała o tym jaka trójka mieszkańców trafi do strefy karnej. Został nim Barry, Steve oraz Timmy.
Fajnie że jest powrót do rozmów z bliskimi nominowanych i pozdrowienia na filmiku dla nominowanej osoby od bliskich do obejrzenia w pokoju pokus. W przyszłym tygodniu zapewne kolejne nominacje.
Na liście nominacyjnej znajduje się już Valencia (za podanie sekretu przez Ingrid), oraz Fabienne i Timmy
(za ujawnienie sekretu przez Daggy). Ponadto swoje sekrety znają także Rayo i Lisa. Wymienili się nimi podczas rozmowy w ogrodzie w zeszłym tygodniu.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No i elegancko. Teraz czas na Davida. :D
Fajnie że prowadząca stoi przed lustrami weneckimi ( jedynymi lustrami weneckimi w domu. xD). :P

illumanti

No brak tych luster weneckich to porażka  :nie!:
Ujęcia z góry troche dziwnie wyglądają. Ale biorąc pod uwage, że ich nie ma, to i tak jest bardzo dobrze realizowany. Mam tylko wrażenie, że kamery nie mogą uchwycić wszystkich sytuacji, skoro nie ma luster weneckich. Ciekawe czy zrobili to ot tak, czy ze względów oszczędnościowych.