[UK] Big Brother 12

Zaczęty przez Showmag, Wt, 08 Lut 2011, 19:16:21

Toni

Co kraj to obyczaj. W takiej UK czy np Niemczech nie szokuje już para gejów czy lesbijek które miałyby np baraszkować w domu natomiast wyobrażacie sobie taką sytuację u nas? Nie przeszłoby to, zaraz byłby out ze strony widzów i wielkie oburzenie społeczeństwa. Polska nie jest nietstey krajem tolerancyjnym nawet w 30%.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Co racja to racja. W Polsce by to nie przeszło. A ciekawe czy w końcu ogród będzie większy. Bo przez kilka ostatnich edycji był mały. Może nie taki jak nasz, ale mały. W porównaniu np. do BB w Niemczech to malutki.

illumanti

Cytat: Damian w Pn, 23 Maj 2011, 15:58:34
W Big Brother 10 w Niemczech dwóch gejów było zarażonych Hiv. Ale to jakoś tak nie było za ostre. I to według mnie nie był zbyt dobry pomysł. Bałbym się na miejscu tych uczestników. A w UK właśnie fajnie jest robiony BB, oby tak było nadal.

Bez przesady. Jeśli nie dojdzie do kontaktu krwi, to nic się nie stanie. Myśle, że seksu nie powinni też uprawiać, skoro to wiedzą.  Poza tym, jeśli dojdzie do potencjalnego zakażenia, w określonym czasie można podać leki antyretrowirusowe, i takiej osobie nic nie grozi (chyba to jest do 12h od zmieszania zakażonych ustrojów), więc producenci napewno są przygotowani na taką sytuację.

No w Polsce myślę, że pośród młodych ludzi, mieszkających w miastach, to nie byłoby nic nienormalnego, gorzej takich koło 35lat i wzwyż..

Jak dla mnie, mogliby dać jakąs naprawde mocną nimfomankę, oczywiście nie chodzi mi tu o oglądanie seksu, ale o to, jakby zarywała do kolesi (albo najlepiej, żeby była biseksualna).

Toni

Nie trzeba szokować widzów w taki sposób żeby uczestnikami była para gejów zarażona wirusem Hiv.
Wystarczy para zdrowych gejów, czy jak np w tej edycji Valencia. Za dużo takich kolorowych ludzi to też źle, wystarczy jeden, dwa takie egzemplarze ale konkretne. :)

illumanti

No akurat to, że dwóch homoseksualistów miało HIV, buduje przekonanie, że to od nich się bierze aids i to ich wina (bo takie opinie panują w społeczeństwie).

Toni

No tak. Racja. Ich obecność miała zapewne takie rozumowanie wykluczyć, mieć charakter edukacyjny i uzmysłowić widzom (tym którzy błędnie uważają jak można zarazić się tym wirusem).

illumanti

Edycja powinna być bez alkoholu. Jak są nawaleni to nic ciekawego ich oglądać w takim stanie.

Pamiętacie, w BB5 PL uczestnicy mieli non stop Energy Drinki. Alkoholu też mało nie mieli. Jak dla mnie była to duża nieodpowiedzialność, ze strony producenta. Mieszanie tego może się źle skończyć, a w przypadku bb5 to nie wiem, czy tam była jakakolwiek opieka medyczna na miejscu, bo program wiał biedą z każdej strony.

Toni

Sponsoring musiał być. :)

illumanti

No oczywiście, ale jak już mieli te energy drinki, to nie alkohol.

Toni

No coż. Nie skomentuję tego. Najważniejsza była oglądalność a nie tam stan zdrowia mieszkańców. :)
Co do BB12 to sądzę że napewno będą miłe zaskoczenia co do ciekawych uczestników i nie tylko.
Jeden jest już zapowiedziany przecież.

https://showmag.info/2011/05/18/najbardziej-kontrowersyjny-uczestnik-big-brothera-w-historii/

illumanti

Miłym dodatkiem wg mnie są zwierzęta w programie, np. koty czy psy. Tylko do tego potrzeba dużego ogrodu, żeby zwierzątko się nie męczyło.

Toni

Owszem miłym dodatkiem ale chyba już nie w dzisiejszych edycjach.

illumanti

Czemu nie w tych edycjach?

Toni

Biedne by były podczas tcyh wszystkich awantur. :) Żartuję, obecność zwierząt już była, a widzowie chcą czegoś czego jeszcze nie było.

illumanti

No wiadomo, ale zwierzęta jako dodatek na czas trwania programu, a nie jako nowość czy założenie tej edycji :)