Dom Wielkiego Brata

Zaczęty przez Goku, Śr, 02 Kwi 2008, 21:12:27

Toni

No więc właśnie. Nawet jak są fajne sufity to nie można na ich podstawie czy też fajnego pokoju zwierzeń powiedzieć że dom był elegancki. Czy poza tym coś jeszcze Ci się podobało? Co do pokoju zwierzeń to owszem w BB4 był lepszy niż w BB5 aczkolwiek też był fajny.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

illumanti

W niemieckim BB dom jest fajny, mimo że stacja to Rtl II, którą można porównac do TV4.
Dom mają nieźle wyposażony, ale widać troche obdarte ściany przy łączeniu między ścianą a podłogą. Gdzies widziałem zdjęcia, w których było pokazane, że ogród z zewnątrz jest zrobiony z płyt drewnianych. Wygląda to bardzo delikatnie. Ktoś walnie mocniej i po ogrodzie.

Toni

Ale wrażenie robi, to znaczy jest fajny, ciekawy, wizualnie podoba się. To prawda RTLII (należąca do wielkiej stacji RTL) to stacja którą można porównać do naszego TV4 (który także podlega pod coprawda mniejszą stację niż RTL ale Polsat do niszowych nie należy i pewną pozycję na rynku zajmuje) a potrafią zrobić profesjonalnie BB i nie tylko. Kwestia odpowiednich podwykonawców bo sama stacja nie buduje domu itp ale może mieć na to wpływ skoro jest źle, gdyż dobrze nie było.

illumanti

No cóż, TV4, jak i Polsat zresztą, wszystko chcą robić tanim kosztem.

Wystarczy popatrzyć na FearFactor PL, Just the two of us,  czy chociaż ich seriale. Bieda, bieda, bieda.
I teraz się dziwić czemu małą oglądalność mają.

Mi w domu niemieckim nie podoba się brak luster weneckich, sprawia to u mnie wrażenie jakby uczestnicy mogli oszukiwać. No i to, że jest (chyba) kręcony w mieście. :)

Toni

Nie tylko Tobie nie podoba się ich brak :) aczkolwiek mnie się podoba. :)
Co do naszego domu to niestety taka prawda jak najmniejszym kosztem ale przepraszam bardzo wrażenie musi robić,a nie że byle jak. Mogliby total zaoszczędzić i zrobić dom biedny, takie części w Niemczech nie raz były tyle nie jako dom a część domu, u nas mógłby być cały dom i już. Wystarczy trochę wyobraźni na połącznie małych kosztów z fajnym wrażeniem.

illumanti

W pierwszych edycjach w Polsce byli sposnorzy mebli, wykładzin.
Kanapa w bb4, bb5 była niezła, ale reszta to lipa.

A co do ogrodu, to pamiętacie jak Jakimowicz uciekał, i coś połamał?
Naprawili to później?  :buzz:

Toni

:) Lepiej niczego nie dotykać. :) Można tylko oglądać i podziwiać.  :haha?: Żenua.
Mogę powiedzieć że tylko pokoje zwierzeń były fajne, sypialnie też złe nie były ale reszta OUT!

illumanti

Ja jestem tylko jednego ciekaw: jakby dom zaczął przeciekać, tak samo jak w BB UK, to przenieśli by ich w inne miejsce czy wypuszczono na zewnątrz i kazano wrócić jak skończą  :devil:
W BB UK do specjalnego pomieszczenia z kamerami ich przenieśli, więc naprawde było to zorganizowane OK.

Toni

Zapewne byliby na zewnątrz.  ;) Beznadziejne było też to jak w BB5 po akcji z Józkiem w piatek i sobotę nie było codziennych normalnych odcinków no halo. Po prostu beznadzieja gdzie się nie popatrzy.

illumanti

Po incydencie Józka, jakby pokazali całość, to myślę, że oglądalność by im podskoczyła. A w tv pokazali prawie nic. Mam nadzieję, że kiedyś BB wróci do polski. Nawet jeśli miałoby to produkować TV4, to zawsze można ogród rozbudować na większy (chociażby zrobić podobne jak w bb de), ściany całkowicie inaczej przemalować, jedną sypialnie zrobić bogatą, drugą obskórną, dla biednych, z łóżkami jak w areszcie, kratami, itp. Fajnie jeśli to drużyna wygranych (lub WB) decydowaliby kiedy drużyna przegranych będzie mogła wyjść z pokoju. I taki fajny kilebek za parawanem w pokoju :)

W Polskim BB już w ostatniej edycji głos WB zaczął mi troche przeszkadzać. Powinno być tak jak w reszcie świata, że głos WB to głos kogoś z produkcji/realizacji.

Damian

Tyle że u nas z pewnością by nie przeciekł. Dom w UK jest w starym budynku, więc się nie dziwię że nie wytrzymał. A w Niemczech w tej edycji i tak jest lepiej, ogród robi wrażenie, a poprzednie edycje to była maskara ściany były obrzydliwe i nieestetyczne. A Jakimowicz jak uciekał to rozwalił nogą plastikowy dach. No oczywiście że tego nie naprawili, musieliby zakładać na nowo. Ogród w BBV był najgorszy z całego domu.
Głos Ci przeszkadzał? przecież głos by idealny na WB. Zauważyłem że jak już jedziesz to po całym programie. Ale teraz przesadzasz. Po co dawać jakiś brzydki zwykły głos, skoro może być taki fajny? nie przesadzajmy.

Toni

Każdy zwraca uwagę na coś innego, każdemu podoba się co innego i uszanujmy to.
Patrząc na cały dom, za mało było plusów żeby stwierdzić że dom był fajny stąd mnie jak illumantiemu dom się nie podobał i nie tylko dom. Może wynika to że ogląda się edycje zagraniczne a tam naprawdę domy są ekstra stąd poprzeczka postawiona jest wysoko.
Szanujemy to że Tobie Damian dom się podobał i jest ok.

Damian

Nie no w BBV mi się nie podobał. W BB4 był fajny. W piątej edycji był taki sam a nawet gorszy. Kto wpadł na pomysł by salon malować na żółto. :boks:

Toni

No tak, pamiętam pisałeś o tym że podobał Ci się dom w BB4, a w BB5 już mniej.
Tak więc żeby zakończyć te przepychanki słowne Tobie się podobał dom w BB4, nam w żadnej edycji TV4 i koniec. :)

illumanti

W BB5 uczestnicy nie mieli chyba jakoś bardzo limitowanego picia i jedzenia (oprocz tygodni biednych/bogatych)?
Bo pamietam, że zawsze soki mieli, na brak żarcia chyba też nie narzekali?