[Holandia] Secret Story

Zaczęty przez Toni, Wt, 10 Maj 2011, 16:16:55

Damian

No właśnie. Dziwne. Ciekawe czy będzie w tym samym domu. Mogliby swój wybudować...

Toni

No właśnie. Lepiej mieć swój dom niż gdzieś w innych krajach zamieszkiwać. :)
Jestem ciekaw czemu nie wybudowali swojego domu.
Moim zdaniem przyciąga widzów (powinien przyciągać :)) Secret story z uwagi na sekrety mieszkańców i śledzenie jak mieszkańcy próbują je odgadnąć. A jak jeszcze ciekawe sekrety to tymbardziej jak np w Holandii.
Oj jak fajnie by było gdyby TVN wyprodukował taki Secret story (więcej niż jedną edycję :)) albo pod nazwą BB. :)
Program kontenerowy jak BB ale z inną ciekawą nutą. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

No właśnie! może jakaś polska stacja weźmie się za Secret Story!

Toni

:) Fajnie by było. Najlepiej TVN, wówczas człowiek byłby spokojny że nie zostanie program zdemolowany już przy pierwszej edycji. Uważam Secret story za fantastyczny program. Poznałem go bardziej za sprawą właśnie holenderskiej edycji.

Damian

W sumie jak to tam jest? czy oni w ciągu dni mają coś do roboty, jakieś zadania? czy tak cały czas siedzą i gadają?

Toni

W Holandii akurat mieli do wykonania różne zadania, jak w innych krajach tj Francji, czy Portugalii to nie wiem. Koncepcja bazująca na zasadach Big Brother'a, bo także nominacje, głosowania widzów, wyjścia. Gdyby inne kraje także zaczęły go wprowadzać to być może i u nas także by zagościł, bo jak narazie jest tylko we Francji, Portugalii, no i teraz w Holandii, w Niemczech można powiedzieć że pojawił się także ale jako BB z mottem The secret czyli tylko inna nazwa.

Damian

To znaczy były zadania tygodniowe? co robili? tak jak w BB?

Toni

Co do zadań tygodniowych to akurat nie wiem, ale jakieś zadania w ciągu dnia widziałem że mieli.
Nie wiem jak w innych krajach ale np w Holandii każdy mieszkaniec po wyjściu otrzymywał pieniądze, wiadomo najwięcej otrzymała zwyciężczyni Sharon.
Być może to były pieniądze za odgadnięcie sekretów innych? nie wiem.

Tekst dotyczący spraw pieniężnych, niestety nie znam tak dobrze holenderskiego jak niemieckiego, aczkolwiek nie żebym nic nie rozumiał.

Iedere bewoner is in het bezit van een kluis, die bij de entree bij elke bewoner €5.000,- bevat. De bewoners winnen of verliezen geld door middel van missies, en het raden van elkaars geheimen. Hieronder een overzicht van de inhoud van de kluis aan het einde van de liveshow, aangezien er tijdens de liveshow soms ook nog geld te verdienen valt. Ook de geëlimineerde personen zijn opgenomen in het overzicht, maar ontvangen de inhoud van de kluis niet. Alleen de drie finalisten krijgen de inhoud van zijn of haar eigen kluis.

De gegevens in het tabel is de inhoud van de kluis, wanneer er tijdens de eliminatieshow de update werd gegeven. Ook nog tijdens deze eliminatieshow en na de update kunnen de inhoud van de kluizen nog zijn veranderd.

Wygląda na to jakby mieszkańcy brali udział w quizach w których były pytania dotyczące pozostałych mieszkańców i w zależności od tego na ile pytań odpowiedzieli dobrze to tyle otrzymywali nagrody pieniężnej.

Skrócona wersja tekstu w języku angielskim.

The totals of the housemates individual bank accounts can be increased by passing individual tasks and discovering other housemates secrets. These totals can also be negatively effect by excessive rule breaking and having their (the housemate) secret discovered/revealing their secret.

Zapewne chodziło po prostu o sekrety mieszkańców.

Toni

Nie wiem czy oglądaliście. Kick off (start) Secret Story. Oj jak fajnie by było gdyby pojawił się on także u nas, w TVN.
https://secretstory.nl/videos/68/Zondag+13+februari%3A+De+Kick-Off
Być może u nas także miałby zadowalającą oglądalność. Holendrzy też byli przejedzeni kontenerowymi programami a Secret story przypadł im do gustu. :)
Sekrety mieszkańców w Holandii były bardzo fajne, ciekawe (jestem milionerem, jestem bezdomny, miałem romans z celebrytką, jestem psychologiem...). To jest sposób na to żeby było ciekawie.

Toni

Dopiero dziś oberzałem kick off Secret story i dowiedziałem się że mieszkańcy nie mogli przekazywać sobie swoich sekretów. Jeśli doszłoby do czegoś takiego uczestnik który swój sekret powie zostaje nominowany.
Tak właśnie powinno być, a nie że w Niemczech kilka osób zna sekrety innych.
Fajne też było że za odgadnięcie sekretu otrzymywali oni pieniądze. O bilecie chroniącym od nominacji nic nie słyszałem. Sekretem Sharon, która zwyciężyła było to, że przeżyła podczas tsunami.

Toni

Pozwoliłem sobie zobaczyć po raz drugi Kick Off Secret Story w Holandii, gdyż strasznie mi się podobała realizacja startu, miała to coś, była dynamiczna, na poziomie. :) Być może nie raz jeszcze go obejrzę.
Cieszę się że pojawi się 2. edycja, którą napewno będę oglądał.
Fajne studio, widać że para prowadząca także fajna, podobało mi się, że zanim podali sekret mieszkańca były podane trzy słowa opisujące sekret pośród tysiąca słów na planszy a dopiero potem jego ujawnienie. Z tego co zrozumiałem to widzowie nie wiedzą który uczestnik jaki sekret ma.
W trakcie programu niektórzy mieszkańcy otrzymali pierwsze ciekawe zadania do wykonania. Dom bardzo mi się podoba (portugalski :)). Najbardziej rzucająca się w oczy według mnie była Sophia, nie tylko ze względu na film prezentujący jej osobę, przypomina mi trochę jakby był to wcześniej mężczyzna. :) Ona np otrzymała zadanie, że przez najbliższe 5 minut nie może się z nikim przywitać podając dłoń w domu. Program nie był emitowany na żywo.
Niemiecki BB11 podobny pod względem intro do SS. https://secretstory.nl/videos/113/Dinsdag+15+februari
Codzienne odcinki były komentowane na żywo przez prowadzącego w studiu a'la prosto z domu z TV4.
Na podstawie tego Kick Off program ten bardzo chciałbym zobaczyć u nas.

Damian

Ciekawe czy w nowej edycji zmieni się wystrój domu?  :hmm:

Toni

Mnie ciekawi czy znów zamieszkają w domu w Portugalii. Już bliżej by mieli do Francji, która emituje SS w innym okresie.

illumanti

Taki niski budżet mają, że korzystają z domu w innym kraju? Zawsze wydawało mi się, że Holandia nie oszczędza na BB.

Toni

Kanał Net5 który emitował SS istnieje od 1999r, stąd chyba bardziej opłacało im się wynająć dom w Portugalii niż wybudować swój. Gdyby okazało się, że oglądalność jest niska co by z domem zrobili, także budować na jeden sezon? tak może do tego podeszli, a jednak wyniki zadowalające i 2. edycja w przyszłym roku.