[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

A no taki Big Brother. :P Prawie w ogóle nie ma głosu BB. On się tylko pojawia w ringach i nominacjach. No i w ważniejszych momentach. A tak w pokoju zwierzeń uczestnicy gadają ze zwykłym głosem, nie takim mocnym jak  w programach na żywo.

Damyan

A wie ktoś może, jaka była oglądalność 1 edycji Big Brothera w Niemczech?

Damian

Nie wiem niestety. Ale obiło mi się kiedyś o uszy, że to druga edycja miała większą oglądalność. Ale pewien nie jestem.

Damyan

Na pewno nie miała takiej jak nasza ;)

Toni

Największą oglądalność w Niemczech miała 1.edycja i była zdecydowanie większa od naszej.
Do 2.edycji zgłosiło się jeszcze więcej chętnych, ale oglądalność była niższa lecz bardzo zadowalająca i tak. Pierwsze trzy edycje odbywały się na kanale RTL oraz RTL2.
Stacja RTL2 emitowała codzienne odcinki (ich emisja była od pon-ku do pt-ku oraz w niedzielę
o godz. 20:15-21:15, w sobotę o godz. 18:00-19:00,
od pon-ku do pt-ku o godz. 9:00-10:30 emitowała program "Big Brother-Dein gewinn" coś w stylu
teleturnieju interaktywnego które dotyczyło BB, były także wejścia na żywo, fargmenty z poprzednich głównych odcinków, fajny ten program był.
Stacja RTL z kolei emitowała cotygodniowe show "Big Brother-Die Entscheidung" które było w soboty o godz. 21:15, w niedziele zaś o 16:45-17:45 emitowała "Big Brother-Family & Friends".
Co do głosu Wielkiego Brata to od 7.edycji można go słyszeć, rzadko coprawda bo rzadko bo głównie
w programach na żywo ale w edycjach 1-6 wogóle go nie było jakby.
W programach na żywo np podczas nominacji mieszkańców pytał o to prowadzący, werdykt widzów także zapowiadał prowadzący, zwycięzcę ogłaszał także prowadzący. :)
Dla nas dziwne dlatego, że byliśmy przyzwyczajeni że to Wielki Brat przewodził w takich momentach jak nominacje, werdykty widzów itp. aczkolwiek dwie pierwsze edycje i miesiąc trzeciej edycji
w Niemczech były zanim u nas wystartowała 1.edycja.
Bardzo rzadko się zdarzało że można było jego głos usłyszeć, a jeśli już tak było to miał on głos jakby wciągało kasetę magnetofonową. :)
Tym się różnił i nadal można powiedzieć różni nasz Wielki Brat od niemieckiego, że jest jakby "nieobecny". :)

Oglądalność pierwszego odcinka daily wyniosła 1,2 miliona widzów. Producenci zadowoleni, lecz sądzę że jeśli ma się dziać tak jak się dzieje czyli prawie nic, obgadywanie itp to oglądalność szybko pójdzie w dół.
10.edycja odniosła sukces ale na początku też wyniki nie bły za ciekawe, podskoczyła później
(w okolicach końca marca, początku kwietnia stąd decyzja pod koniec kwietnia o przedłużeniu edycji o dwa miesiące.)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Cytat: Toni w Cz, 05 Maj 2011, 09:09:57
miał on głos jakby wciągało kasetę magnetofonową. :)
Chciałbym to usłyszeć. :)
Co do aktualnej edycji - rzeczywiście nuda. Oby dzisiaj się coś więcej działo.

Toni

Głos był ciekawy. Nawet jeszcze w 5.edycji w codziennych odcinkach czasami można było go usłyszeć.
Pamiętam jak w części survivor uczestnikowi o imieniu Jerry mówił, że złamał regulamin.
A co do aktualnej edycji :) ... narazie rozmowy między uczestnikami dominują (najwięcej gdacze Valencia i Jordan).
W dzisiejszym odcinku będzie pierwsze zadanie tygodniowe Wielkiego Brata.

Damian

Czas najwyższy na zadanie. Nie wiesz jakie? a w ogóle karne pole jest zamknięte drzwiami. Na zdjęciach z wyglądało jakby było otwarte na cały ogród.
A co do tego głosu - są jeszcze jakieś filmy z nim na YT?

Toni

Nie spotkałem się żeby na YT było cokolwiek z głosem BB.
A zadanie tygodniowe związane z ogniem w ogrodzie. :) Muszą rozpalić ogień a następnie m.in.:
-musi się on palić w ciągu dnia i nocy
-musi być pilnowany zawsze przez dwoje mieszkańców
:)

Damian

O! nawet nawet, tylko co z tego skoro oni i tak będą go pilnować i gadać, gadać, gadać. Także to na pewno nudne będzie. Mało się dzieje na razie. Ciekawiej jakoś było w BB10.  :pajac: Oby to się zmieniło.

Toni

Zadanie tygodniowe będzie przebiegało na gadaniu i gadaniu. Na razie się nie dzieje nic specjalnego.
Pomyśleć co by było gdyby nie Valencia i Jordan. Z drugiej strony napewno ktoś by się znalazł do obgadywania.
Powiem szczerze że cały czas jestem w szoku, że jednak Valencia jest uczestnikiem. :)
Znam ją z tych reportaży o których pisałem kiedyś i wydawało mi się, że nie jest jej potrzebny BB do czegokolwiek. Na rozgłosie jej nie zależy, pieniędzy ma baardzo dużo, lecz nie narzekam że się zgodziła. Dzięki niej tak jak pisałem będzie ciekawiej. Mam nadzieję że do miesiąca nie odpadnie.
:)

Damian

A mnie brakuje Klausa.  :ha-ha: Te jego codzienne zajmowanie się kurami.
Dzień 3: Kolejny nudny dzień. Mam wrażenie że ta edycja kręci się tylko wokół Valencii. Non stop praktycznie w każdej sytuacji jest Ona. Nowe zadanie tak jak podejrzewałem beznadziejne. Kilku mieszkańców musi siedzieć w ogrodzie i pilnować, by ogień nie zgasł. Oczywiście nic więcej się nie dzieje, tylko rozmawiają. Zauważyłem, że spiżarnia jest w ogrodzie, kiedy mieszkańcy wyjmowali z niej drewno do palenia. Dziwne, w ogrodzie. Jestem na razie znudzony, póki co o wiele ciekawiej prezentowała się poprzednia edycja.

Damyan

Ja też czułem się znudzony, jedyny miły widok to kiedy chłopcy leżeli w sypialni  :devil:
Choć i tak wybrałem "Dlaczego ja?" na Polsat 2, bo od dzisiaj w swoim pakiecie mam wszystkie kanały Polsatu!  :buzz:

Phil

Widać, że producenci chcą wylansować Valencię i Jordan :) A jak Valencię to i Ingrid ;)
Czy ktoś z Was orientuje się kiedy pierwsza eliminacja ?

Damian

Wydaje mi się że pierwsza eliminacja za dwa tygodnie, no bo za tydzień pewnie nominacje, no to potem wyjście. Ale pewien nie jestem.