[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Damian

Nie zgadzam się. Przed BB8 jak budowali było ciepło , przed BB9 zimno i już było widać ślady po BB8 , tak samo przy BB10. Teraz jest całkiem inaczej wyburzyli wszystkie ściany. Gdyby robili tą edycję na Styczeń , to takich rewolucji z pewnością by nie było.

PS: Dobre wieści! chyba tym razem zobaczymy zawartość ich oficjalnej strony , już są nowe materiały , dużo się zmieniło i działa. :D

Toni

Zakończmy lepiej temat ogrodu w poprzednich edycjach. :)
Co do strony oficjalnej to wygląda na to, że rzeczywiście będzie nie zablokowana.  :)
Fajna ta strona :) o wiele lepsza niż sevenolad.
Jeden z portali podejrzewa, że koncepcja tej edycji opierać się będzie na formule Secret story.
Hm może rzeczywiście, Niemcy mieli okazję podejrzeć edycję "SS" u ich sąsiadów Holendrów.
Tym bardziej może wskazywać na to, że Sonja w trailerze mówi, że będzie to Big Brother którego nigdy wcześniej nie widzieliście.
Ponadto górna część oficjalnej strony gdzie jest miejsce na zdjęcia uczestników jakby przypomina strony programu Secret story.
Stawiam, że jednak takie będą zasady, czyli jakby ciąg dalszy X-diaries tylko że w domu Wielkiego Brata. :)

Dla przykładu strona Secret story z Holandii.
https://secretstory.nl/
Niebo pojawia się na początku traileru, które występuje także w niemal każdym kraju w którym był Secret story. Poza tym wszystkie strony internetowe są takie wiosenne, jasne kolory, tak samo jest w przypadku oficjalnej strony BB11.
Koniec śledztwa narazie. :)
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Można się także zastanowić co oznaczają motywy (czy wogóle coś oznaczają) które znajdują się po lewej oraz po prawej stronie na oficjalnej stronie przy zdjęciach uczestników. Dwie różne budowle.
https://bigbrother.de/cms/front_content.php

Damian

Nie , nie przesadzajmy. Nie doszukujmy się w każdym szczególe czegoś związanego z edycją. Po prostu tło i tyle. Tymczasem zostało tylko 10 dni do startu! :)

Toni

Może i masz rację, aczkolwiek moim zdaniem wszystkie motywy które znajdują się na stronie mogą mieć jakieś znaczenie. Okaże się za 10dni. :) Stawiam na Secret Story. :)

Damian

Cytat: Toni w Pt, 22 Kwi 2011, 11:59:58
Stawiam na Secret Story. :)
Ja też. Ale jakoś wolałbym zwykłego BB. Mam nadzieję że będzie dużo zadań.
Są również nowe zdjęcia z budowy domu. Jak dla mnie ten ogród wygląda jakby miał się zaraz rozpaść. :(
Okropnie wygląda to z zewnątrz. I co dziwne będą tylko takie dwa malutkie ringi kamerowe?! jak oni zamierzają filmować cały ogród?

Widać że to jest na szybko wszystko robione. Z zewnątrz to wszystko prezentuje się wręcz tragicznie. Ja wiem że to nie na zewnątrz ma być ładnie  , ale jakoś też to powinno wyglądać. A te ściany w ogrodzie wyglądają jakby ledwo się trzymały! Dziwne te kolory , to wszystko kojarzy mi się z BB11 Uk. Te kolory. Jak kiedyś wspominałem jest ten daszek jak u nas w BB4/BBV. Kamienie na ścianie...

Toni

I pomyśleć, że za tydzień w poniedziałek start. :) A budowa jakby w lesie jeszcze.

Damian

Fajnie jakby dom był w stylu BB7. Tamta edycja miała najlepszy domek , swoją drogą ciekawe czy on jeszcze stoi.  :hmm:

Toni

Dom w BB7 znajdował się przy studio RTLII, więc nie jest to ten sam teren który jest do tej pory?
Mnie podobał się dom w BB9 w części reloaded, za wyjątkiem piętra.
Fajne części domów były także w BB6 (domek normalny oraz luksusowy). Ten biedny też był ciekawie urządzony. :)

Damian

Ja wiem że dom BB7 stoi trochę dalej i on nie był w studio.
Tymczasem w Niemczech krążą już plakaty ogłaszające Big Brother 11 SEKRET! będzie podobnie jak w Secret Story. Można się było domyśleć. Trochę się zawiodłem. Miałem nadzieję że znowu coś z podziałem będzie. Ale może będzie ciekawie. Zobaczymy.

Toni

A więc jednak będzie edycja a'la secret story. Fajnie, zupełnie coś innego, czego jeszcze nie było.
Druga edycja w której nie ma podziału dobrze zrobi. Co edycję były podziały, stawało się to nudne mimo tego że za każdym razem było coprawda inaczej (biedni-bogaci, niebo-piekło...).

Damian

No w sumie też jestem ciekaw. Bardzo domek będzie luksusowy. Wszytko będzie bardziej dopracowane. Ale w Secret Story też były zadania? mam nadzieję że będą zadania jak w BB10.?

Toni

Niestety nie wiem jak to wygląda w secret story tzn czy są zadania itp.
Nie miałem okazji tego ogladać, ale wydaje mi się że tam nie ma zadań.
Wczoraj podczas oglądania filmu na RTLII pojawiały się zapowiedzi BB, :) którą można zobaczyć na stronie bigbrother-news.blog.de...największy, najlepszy Big Brother niż do tej pory. :)
Ciekawe czy ta edycja będzie miała podtytuł Secret tak jak The Battle, Das Dorf czy Reloaded,
czy tylko jest to użyte w zapowiedziach.

Damian

Zapewne to będzie motto edycji. tak jak w BB10 było " Każdy ma swoją tajemnicę ". Tak teraz sekret.

Toni

Tak, to wiem że będzie to motto tej edycji. Chodzi mi czy 11.edycja będzie nazywać się Big Brother z podtytułem Secret tak jak podtytuły z innych edycji o których pisałem wcześniej.
Dla przykładu w nazwie 9.edycji (od 12.stycznia po remoncie w domu) zawsze przy Big Brother był podtytuł Reloaded.
Stąd ciekawi mnie czy tak samo będzie w tej edycji, czy po prostu będzie to Big Brother bez podtytułu Secret.