[UK] Big Brother 12

Zaczęty przez Showmag, Wt, 08 Lut 2011, 19:16:21

Toni

Coprawda wyniki oglądalności spadały z edycji na edycję,ale i tak nie ma co porównywać z wynikami Big Brother'a TV4,stąd nie dziwi mnie,że jest jakaś stacja która chce sobie zarobić na tym,zapewne to stacja niszowa niż Channel4.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

mseptember

Słyszałem, że ubiegłoroczne negocjacje Channel 5 vs. Endemol rozbiły się o.. pieniądze (surprise!) -  stacja chciała realizować program za ułamek tego, co wykładał Channel 4. Może go jeszcze zanumerują 12.1? :)

Damian

Właśnie boję się że ten program zostanie zniszczony , pewnie nawet domu by tak świetnie nie robili jak dla channel 4

Damian

Wychodzi na to że latem w Channel 5 zobaczymy nową edycję z Celebrytami. Dziwnie edycje z gwiazdami zawsze były zimą.  :los:

Toni

Może lepiej,że stacja sobie sprawdzi wyniki oglądalności u siebie za pomocą narazie edycji celebryckiej,aczkolwiek edycja Vip i tak zawsze miała mniejszą widownię niż ze zwykłymi uczestnikami.
Ale porównanie będą mieć i być może wyciągną wnioski czy warto podejmować się programu w przyszłości.
Tak,bynajmniej powinni zrobić.

Showmag

Toni

Jeśli z edycji na edycję zgłaszało się corz mniej chętnych do programu to sądzę, że zwiększenie nagrody ze 100 do 500 tysięcy funtów spowoduje, że zgłosi się sporo osób.
Ponadto wprowadzenie nowych, ciekawych reguł może wpłynąć na wyniki oglądalności.
Szkoda tego zmartwychwstania na niecały rok.
W edycjach w Wielkiej Brytanii nie podobało mi się to, że trwają tak krótko.
Pierwsze edycje przecież trwały tylko dwa miesiące, kolejne dwie 2,5 miesiąca.
Dopiero od 7.edycji 3 miesiące. Fajnie, że BB12 i następne będą trwały 3 miesiące.
Ponadto nie podobało mi się (i mam nadzieje, że Channel 5 odejdzie od tego) że było tyle programów
(Big Mouth, Saturday Night Live, Little Big Brother...)
Za dużo tego. Powinien być odcinek codzienny przedstawiający wydarzenia z poprzedniego dnia,
jakieś pikantniejsze sceny w godzinach nocnych, oraz cotygodniowe nominacje i wyjścia i tyle.

Toni

Grunt to przyznać się do błędu. A przyznaję się. Jestem tylko człowiekiem. :)
A co do BB12 różne informacje są podawane na temat tego, kiedy zostanie wyemitowana.
Niektóre portale podają, że Channel 5 wyemituje 12. edycję oraz edycję celebrity w 2012r,
niektóre że w tym roku BB12, a edycja celebrity w przyszłym roku.

Damian

Dom będzie ten sam co w Channel 4. Zostanie na pewno ostro przerobiony. Z resztą po tej ulewie i zalaniu domu BB bardzo dużo rzeczy jest do wymiany. Ale skoro edycja z gwiazdami rusza w sierpniu , a we wrześniu zwykła edycja, to co do tego samego domu wprowadzą się zwykli uczestnicy? Tak jak u nas w BBV?  :hmm:

Femek

skąd wiesz, że dom będzie ten sam ?

Damian

Wiem , bo czytałem wczoraj jakiś wywiad i napisane tam było , że remont już ruszył w Domu Wielkiego Brata. Jakby to był całkiem nowy dom , to napisaliby że ruszyła budowa domu.

Toni

Czyli jednak obie edycje w tym roku już będą?
Kilka portali podało, że Channel 5 chce pozostać przy terminach realizacji jak Channel 4.
Edycje celebrity w styczniu, edycje zwykłe w okresie letnim.

Damian

No tak , przecież na głównej stronie jest napisane że popularny reality show wróci do Wielkiej Brytanii jeszcze w tym roku – z dwiema nowymi edycjami. Nie wiem więc jak to zrobią , skoro ledwie skończy się edycja z gwiazdami a już zacznie się 12 sezon. Pierwszy raz w grudniu finał!  :szok: No i chyba dom po edycji z gwiazdami zostanie ten sam , tak jak u nas w BBV!