[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Das alte BB-Haus wird für die neue Staffel umgebaut!
So schreibt RTL II selbst auf der eigenen twitter-Seite: "In der 11. Staffel dürfen sich die Bewohner und Zuschauer auf ein brandneu gestaltetes Big Brother-Haus freuen. Seid gespannt!"
To podaje oficjalnie RTLII.
Nie znaczy to,że w domu będzie inne ustawienie ścian.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Toni - ale chodzi o to że dom nadal będzie w tym studio , więc nie będzie nowy dom , tylko nowy jego projekt.

Toni

A czy ja twierdzę,że będzie on w innym miejscu? Tego nigdy wczesniej nie napisałem.
Podaję to co podał oficjalnie RTLII,skoro jest mowa o nowo wybudowanym domu,to nie mają zapewne
na myśli,że ustawią tylko w inny sposób ściany itp.
Na tym samym miejscu można postawić przecież coś nowego.

Damian

No chyba nie wierzysz w to że wyburzą studio , ogród i wybudują coś nowego? bez przesady. Chodzi o to że ściany które były w BB10 zostają usunięte i będzie nowy projekt domu , inne ustawienie.

Toni

Dla mnie RTLII jest wiarygodną stacją,więc nie wiem czemu mieliby coś innego mówić,a co innego
zrobić. Co innego gdyby powiedzieli,bynajmniej zawsze mówili,że mieszkańcy zamieszkają w nowym domu. Owszem tak było,od kilku lat dom stoi na tym samym miejscu,lecz tylko zmiany w środku.
Tym razem mówią nie to samo,tylko,że mieszkańcy zamieszkają w nowo wybudowanym domu.
Więc śmię twierdzić,że stać to on może sobie stać w tym samym miejscu,ale będzie na nowo zbudowany.
Nie uważam,że mam na 100% racji.Twierdzę tak na podstawie tego co podają i tyle a czas pokaże jak będzie.

Damian

Toni ty nie rozumiesz o co mi chodzi. Próbuję Ci wytłumaczyć że całe studio jest takie samo , tylko w środku w studio na nowo zostanie wszystko zrobione , tak jak przed BB8. Ustawia się na nowo ściany , itd. I wszystko wygląda inaczej.

Femek

na forach pisze, że wczoraj zaczęli pracę nad nowym domem.

Toni

No więc właśnie. Skoro ściany będą na nowo ustawione,to można powiedzieć,że dom będzie nowy.
Za każdym razem dom jest inny,a że znajduje się w tym samym miejscu to nie ma znaczenia.

Informacje ze strony bbfun powołujące się ma informacje ze strony RTLII.

Nur noch zwei Monate bis zum Start der elften Big Brother-Staffel und weiterhin wird gerätselt, wo die Staffel stattfinden wird. Klar ist: Es ist alles möglich!
BBfun-User Mikmak war diese Woche in Köln und hat das Coloneum besucht.

Zu sehen ist das Big Brother-Haus der letzten Staffel. Wie man sieht, steht der Garten - abgesehen vom Strafbereich - noch fast komplett. Grund dafür könnte sein, dass es auch im vierten Jahr in Folge als Big Brother-Haus herhalten muss.
Eine weitere Möglichkeit ist ein neuer Container, den sich viele Big Brother-Fans seit langem wünschen. Platz dafür wäre jetzt auf Grund und Boden des Big Brother-Containers der vierten und fünften Staffel. Die "Ruine", die ebenfalls auch für das Abnehmformat "Big Diet" 2002 genutzt wurde, ist in den letzten Jahren völlig verkommen, worauf man sie dieses Jahr dann endlich ganz abgebaut hat.

Nur noch der Bodenbelag des reichen Badezimmers und des Strafraumes erinnern an frühere goldene Big Brother-Zeiten. Ob man diesen neu geschaffenen Platz jetzt vielleicht für einen neuen Container nutzen wird oder ob es doch wieder in das Studio geht, das werden wir wohl bestimmt in den kommenden Wochen erfahren.
BBfun.de bleibt natürlich am Ball und wird euch über weitere Geschehnisse rund um die elfte Staffel auf dem Laufenden halten.

https://bbfun.de.dedi968.your-server.de/Bilder/hering/BB11/Nuus/mhab423t.jpg

https://bbfun.de.dedi968.your-server.de/Bilder/hering/BB11/Nuus/pfrpymem.jpg

do przetłumaczenia,bo po co będę pisał,jak i tak zdanie będzie takie same,ze strony Damiana.

Damian

Toni , po prostu wiem jak jest. A jedno ze zdjęć które podałeś to plac po wyburzonym domu z BB5. Próbuję Ci tylko wytłumaczyć że to tylko nowe ustawienie ścian itd. A ty co chwila wmawiasz że rusza budowa nowego domu. Owszem rusza ale to nie jest nowy dom i tyle.

Toni

Ja też wiem jak jest. :)
Nie musisz mi mówić,co to za zdjęcie,gdyż znam język niemiecki.
Tak jak pisałem. Przed startem poprzednich edycji producenci mówili,że mieszkańcy zamieszkają
w nowym domu. Bylo to tak,że tym nowym domem była zmiana ustawienia ścian o których
wypiszujesz. Tym razem nie podają takich samych informacji,tylko,że w nowo wybudowanym domu.
Więc zobaczymy jak będzie. Uważam,że może być tak jak myślę.
Pewności nie mam,ale napewno nie jestm utwierdzony w przekonaniu jak Ty,że NAPEWNO nie będzie
nowo zbudowany tylko modernizacja w środku.

Femek

aaaaaaaaaaaaaaa ludzie !
( nowo wybudowany dom / nowy dom )

-> będzie nowo wybudowany w dom na miejscu BB10. 

"Przed startem poprzednich edycji producenci mówili,że mieszkańcy zamieszkają
w nowym domu" dla mnie dom BB8,9,10 chodź trochę były podobne ale nowe!
( nie było zbytniej różnicy między domami )
"w nowo wybudowanym domu"  rozumiem, że w tym studio WSZYSTKO ZNIKNIE i będzie NOWO WYBUDOWANY DOM.

Damian

Toni niestety dalej nie rozumiesz o co mi chodzi , więc przedstawię Ci na to na zdjęciu.

To jest studio w którym jest dom. I po prostu w 11 edycji te wszystkie ściany po BB8-10 zostaną usunięte i wstawią nowe  i tyle , przez co dom będzie miał inny , nowy schemat. O to cały czas mi chodzi.
Femek - dokładnie! studio pozostaje , tyle że wszystkie ściany usuną i powstaną nowe. Ot cały nowy dom , to nie będzie budowa nowego całkiem domu , tylko poukładają ściany.

Femek

tylko nie mają dużo czasu na budowę domu... wczoraj zaczęli budować dom więc mamy miesiąc.

Toni

To prawda,że czasu jest mało,ale muszą zdążyć i zdążą.
Nie mają wyjścia.
:)

Skończmy już z tym wątkiem.Tak naprawdę każdy z nas rozumie o co chodzi,tylko każdy inaczej o tym pisze,
wówczas wychodzi na to,że nie rozumiemy siebie nawzajem.
Prawda jest taka,że jest oke.
:)
ps nie trzeba tego mi obrazowo przedstawiać

Damian

I żeby w końcu zmienili ściany w ogrodzie , które w BB10 były okropne , popękane i po prostu brzydko się prezentowały. Ciekawe jaki będzie pokój zwierzeń.  :devil: No i jaka będzie edycja? podział? jakieś nowe zasady?