[Niemcy] Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Sie 2010, 20:20:28

Toni

Wydaje mi się,że do końca marca pojawią się jakieś informacje oficjalne ze strony RTL II.
Przy reklamie zgłoszeniowej logo było tradycyjne niebieskie,więc może będzie znów takie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Lubię niebieskie logo , ale to już trochę nudne. Mogliby wprowadzić coś nowego. Tak jak z logo BB10.

Toni

Logo BB10 było bardzo fajne. Niby taki prosty pomysł,a żaden kraj nie wymyślił czegoś takiego przez tyle lat,
chyba,że nie chciał takiego logo.
:)

Damian

No właśnie było fajne. A teraz znowu to niebieskie. Lepiej jakby coś nowego wymyślili. Ciekaw jestem czy jeśli BB11 będzie w tym studio , to czy znowu będzie piętro...

Toni

Fajne loga miał BB  w Chorwacji,niebieskie,czerwone,złote,fioletowe...każda edycja to inny kolor.
Podobało mi się to. Natomiast BB w Niemczech to też zmiany ale jak nie czerwone to niebieskie,
wyjątkiem był BB10 - edycja jubileuszowa,na początku myślałem,że logo będzie złote z tego powodu.
Tak też było w pierwszych reklamach zgłoszeniowych,logo było złote,lecz po jakimś czasie logo w reklamie
było już takie jakie było później w rzeczywistości czyli kolory falgi niemieckiej.
Logo które było,okazało się lepsze,niż jeśli miało być złote.

Toni

OFICJALNE INFORMACJE!

RTLII oficjalnie podaje...

Start BB11 -  2.maja godz.21:15.
O godz.19:00 - najciekawsze momenty z 10.edycji.
Codzienne odcinki tradycyjnie o godz.19:00.
Cotygodniowy live-show "Big Brother - Die Entscheidung" także pozostaje bez zmian od kilku edycji,czyli
poniedziałki o godz.21:15.
Start poprowadzi Sonja Zietlow,świetna moderatorka,kilka razy była gościem w poniedziałkowych
live-show 10.edycji.
Moderatorką 11.edycji pozostaje Aleksandra Bechtel (jednak start poprowadzi Sonja,ze względu na to,
że Aleks przebywa na urlopie macierzyńskim,gdyż tak jak pisałem jakiś czas temu była w ciąży).
Logo pozostaje niebieskie,aczkolwiek z drobnymi zmianiami,nie jest takie typowe standardowe,
jakie było w pierwszych trzech edycjach,czy też w edycji siódmej i ósmej.
W dzień startu do domu Wielkiego Brata wprowadzi się 15 uczestników.
Czas trwania BB11 to 100 dni,nagroda dla zwycięzcy to 100.000 euro.
Inny portal z kolei podał kilka dni temu,że stacja planuje,iż jeśli wyniki oglądalności będą bardzo zadowalajace,
planuje wydłużenie czasu trwania edycji,jak miało to miejsce w przypadku BB10.

Damian

Tak myślałem że jeśli BB11 będzie miał dobrą oglądalność , to przedłużą edycję. A ta nowa prowadząca to tylko Start poprowadzi i koniec? czy będzie w późniejszych odcinkach razem z Aleks?  :hmm:
Ciekawe co z domem. Pisze w tym info że uczestnicy zamieszkają w nowym domu , ale to na pewno będzie w tym studio.  :obrazony:
A gdzie można zobaczyć logo?

Toni

Z tych informacji wynika,że Sonja poprowadzi tylko Start.
Jest to jedna z moich ulubionych niemieckich prezenterek. Ma wielkie poczucie humoru. :)
Widziałbym ją jako prowadzącą taki program jak Big Brother.

zdjęcie logo
https://rtl2-bigbrother.de/bigbrother10/front_content.php?idart=8842

Damian

Szkoda że tylko start.  :sciana: Jednak wolałbym tą nową prowadzącą cały czas.
Logo jest świetne! bardzo mi się podoba!

Toni

Logo fajne,mnie też sie podoba. Takie wypolerowane. :)
Niby niebieskie tradycyjne a jednak ma coś innego w sobie.

Damian

No właśnie , ma coś świeżego. Jeszcze jakby dom był nowy to już całkiem byłoby super!  :los:

Toni

Tak jak podaje RTL II i tak jak pisałeś,mieszkańcy mają zamieszkać w nowym domu,tak więc
uznać to trzeba,za wiadomość prawdziwą.
W takim razie jestem ciekaw tego nowego domu. W pierwszej połowie kwietnia sądzę,że powinny
pojawić się pierwsze zdjęcia domu.

Damian

Pewnie chodzi o to , że po prostu w tym studio będzie nowa konstrukcja domu. Nie wierzę że wybudują nowy dom. :P

Toni

Ja też za bardzo nie wierzę,że dom powstanie nowy w innym miejscu niz dotychczas.
15 uczestników znaczy się,tak jak pisałem kiedyś myśląc...
zarówno nominacje jak i wyjścia będą co tydzień...i fajnie.

Toni

Dla całkowitego odswieżenia nowej edycji mogłaby być Sonja Zietlow moderatorką.
Nie można oczekiwać,że wszystko będzie tak jakby człowiek chciał.
Mimo wielu prezenterów niemieckiego BB,Aleks Bechtel jest tą,która jest głównie utożsamiana
z tym programem.