[Szwecja] Big Brother

Zaczęty przez Showmag, Pn, 14 Lip 2008, 06:48:19

Femek

Edycja 5 jest bardzo podobna do edycji 4. Pod wzg doboru uczestników. Jessica po rozmowie z psychologiem na własne życzenie opuściła dom wielkiego brata. Jessica jest już kolejnym uczestnikiem, który zdecydował opuścić dom w tej edycji, a od startu programu minęło dopiero 10 dni.

Damian

Może Ktoś podać tą stronę www. bo wchodziłem ale teraz nie pamiętam jak się nazywała.

Femek

Toni

To oprócz niej , już też ktoś dom opuścił?
:)
Póki co obejrzałem tylko w zeszłym tygodniu start.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Femek

Ebba i Rickard w 7 dniu opuścili dom, tym samym sposobem nominacje i wyjście było anulowane.

Toni

Czyli troje uczestników podziękowało. W ciągu 10 dni to rzeczywiście sporo. :)
A wiesz może jakie były powody odejścia? aczkolwiek szwecki zrozumieć... :)
nie podobny do żadnego innego języka,chyba,że norweskiego,
chyba,że znasz szwecki :)
Rozumie,że Ebba i Rickard to ta para która weszła razem do domu?

Femek

wiem tylko tyle, że Jessica stała się od dwóch dni zamknięta w sobie, taka wyciszona, z nikim nie rozmawiała, nic nie jadła i nie spała w nocy.... producenci postanowili by Jessica porozmawiała z psychologiem, który nakłonił ją ( lepsze będzie dla niej ) jak opuści dom BB.

Toni

Pewnie,że lepiej zrezygnować niż się męczyć.
Wracając do Big Brother'a w Szwecji...pisaliśmy,że powrócił w Szwecji po 7 latach,
a w Norwegii powróci jesienią tego roku po 8 latach przerwy.
Zapomnieliśmy,że w 2005r oraz w 2006r była edycja Norge-Sverige (edycja szwecko-norweska). :)
Tak więc sprostowanie :)
w Szwecji nie było go 5 lat, w Norwegii też powróci po 5 latach :)
Edycja w 2005r była to edycja The Battle, edycja w 2006r edycja klasyczna.

Femek

no dokładnie masz rację, zatem jest jeden kraj, w którym najdłuższa przerwa to 8 lat między pierwszą a drugą edycją ( Kolumbia ). Super, że piąta edycja w Szwecji cieszy się zainteresowaniem, chociaż główny powód to uczestnicy i to chyba jest klucz do sukcesu oprócz jakości i producentów programu. A co do Ebby i Rickarda to zgadza się oni są parą od kilku lat, i wiem że nawet mieli sex podczas swojej obecności w domu, opuścili dom na własne życzenie bo ponoć się źle czuli w tym towarzystwie oraz musieli unikać częstych stosunków ( zabronionych przez producentów ).

Toni

No to jestem w szoku,że producenci zabronili częstych stosunków.
Pierwsze co pomyślałem oglądając start,to to,że wzięli parę,bo liczą na to,że będzie seks,a tu prosze. :)
TV4 sądzę,że by się cieszył,a tu niestety nie mieli na co liczyć.

Femek

Nooo producenci stawiają na jakość programu by nie zrobili z wielkiego brata badziewia jak w Polsce bo najniższej linii oporu.

Toni

Moim zdaniem seksu nie powinno się zabraniać uczestnikom,producenci muszą się liczyć z tym,że dwoje osób przypadnie sobie do gustu na tyle,że będą chcieli przeżyć miłe chwile, :)
a co dopiero jeśli to jest para.
To tak jakby zabronić komuś palić papierosy,myć się,spać...nie powinno być żadnych zabronień,wiadomo za wyjątkiem przemocy itp.
Człowiek robi to na co ma ochotę (nie mam tu na myśli żadnych zachowań związanych z przemocą).

Toni

Po 15-stu dniach dom opuściła Cilla (pierwszy uczestnik tej edycji,który nie opuscił domu na własne życzenie).

Femek

Dlaczego Tobias i Jessica już opuścili dom ?

Toni

Tego niestety nie wiem.
Tak więc 16dni programu a już pięciu uczestników poza domem.