[Czechy] Big Brother

Zaczęty przez podmark, Śr, 03 Sie 2005, 22:29:16

Femek

o kur.... faktycznie widze nawet po jadalni  o kurcze.... poważnie...

Damian

No mówiłem.  :yeah: Swoją drogą ciekawe dlaczego ten dom była aż taki malutki?
A to pokój zwierzeń z 1 edycji BB w Czechach. Nawet znany się wydaje. Hehe.

Toni

Wszystko było fajne w Czechach, przytulny dom,uczestnicy,fajni prowadzący,klasyczne logo-najfajniejsze,intro też było ciekawe wraz z oprawą muzyczną,nie było nudno przez 113 dni.
Najbardziej kolorowi uczestnicy to ostatnia czwórka która została czyli David (zwycięzca,wygrana-milion koron), 2.miejsce-Eva, 3.miejsce-Filip,a przed finałem odpadła Lena.
Lena i Filip łooo seks uprawiali codziennie i to anwet kilka razy i to bez żadnych skupułów. :) niby pod przykryciem ale... :)
Odcinki Bez cenzury to naprawdę były fragmenty,które nie były powtórzone z odcinka głównego o godz.20:00  tak jak to miało miejsce u nas i były to pikantne momenty z poczynań Leny i Filipa. :)

Tak jak piszecie,filmików jest mało.Jeden z nich.Fragment odcinka Big Brother-Bez cenzury,bynajmniej ten akurat bez żadnych ekscesów. :)

https://youtube.com/watch?v=66L9mbh9NG0
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Ten odcinek bez cenzury widziałem chyba kilkanaście razy. Aż chciałoby się obejrzeć całą edycją. Wszystko było świetne. To chyba był jakiś odcinek przed świętami , hehe. Toni a pamiętasz może wyjścia w tym BB? czy były takie jak u nas w BB1-3? że prowadzący stał z publicznością pod domem?

Toni

Ja też ten filmik kilkanaście razy widziałem. :)
A wyjścia na początku odbywały się co dwa tygodnie,ale szybko po starcie były już co tydzień.
Big Brother-Nominace były w środy.
Big Brother-Rozhodnuti odbywały się tak,że program w studio prowadził ten koleś,natomiast jedna z kobiet (Lejla bądź Eva) oczekiwały na zewnątrz pod domem razem z publicznością,czyli tak jak u nas BB1-3.
Później w studio rozmowa i film the best of uczestnika.

Damian

Bardzo chciałbym to zobaczyć. Szkoda że tak mało jest filmów , jeden z lepszych BB , aż dziw bierze że była tylko jedna edycja.

Toni

Wszystko przez Vyvoleni,które emitowała konkurencyjna stacja Prima,także w tym samym czasie antenowym,stąd później Nova zmieniła godziny nadawania głównego odcinka pod poniedziałku do piątku
z godziny 20:00 na 17:15-18:15.
Aczkolwiek były to tylko dwie edycje jak Nova stwierdziła,że temat kontenerowych reality-show w Czechach zostały wyczerpne.
Dopiero po tym komunikacie,że Nova nie podejmuje się kolejnej edycji BB dopiero za dwa lata wystartowała 3.edycja Vyvoleni (rok 2007).

Mało tego,słowacka stacja Markiza nadawała swojego Big Brother'a jako Big Brother Suboj-czyli Bitwa 3 tygodnie po starcie Big Brother'a w Czechach. Finał miał miejsce tego samego dnia co w Czechach także. :)
czyli 18.grudnia,jednak wyniki oglądalności były większe czeskiego BB niż słowackiego.
Pierwotnie finał slowackiego Big Brother'a był planowany 1.stycznia,jednak z powodu niskich wyników oglądalności program zakończył się 18.grudnia,czyli 2 tygodnie wcześniej.
Słowacja także poprzestała na jednej edycji.

Damian

No racja. Gdyby BB w Czechach był trochę wcześniej to na pewno odniósłby sukces. A może kiedyś powstanie u nich nowa edycja , może z gwiazdami? :P Ciekawe czy wyburzyli dom BB , czy może nadal stoi.

Damian

A wrócę jeszcze do edycji w Czechach. Chyba w żadnej edycji nie zdarzyło się żeby drzwi do toalety były przeszklone! Nie wiedziałem że coś takiego można robić. Przecież w odcinkach było pewnie widać , jak uczestnicy załatwiali swoje potrzeby fizjologiczne.

Damian

To temat o Big Brother'rze w Czechach. Tutaj możemy pisać o tym co działo się w tej edycji programu. Program trwał od 28.sierpnia do 18.grudnia , 113 dni.

Femek

z czego pamiętam, Eva i Klara są siostrami. Lecz nie pamiętam dlaczego Klara w domu wielkiego brata mieszkała niecałą godzinę, na własne życzenie opuściła dom.

Toni

To prawda Eva i Klara były siostrami,ale nie pamiętam już dlaczego to akurat Klara musiała opuścić program.
Powodem było to,że utajiły,że są rodzeństwem.
Wydaje mi się,że to chyba Klara sama powiedziała,że to ona w takim razie dom opuści,gdyż Velky bratr powiedział,że jedna z nich musi odejść.
Regulamin pierwszych edycji nie dopuszczał takiej możliwości,że jacyś uczestnicy się znają,są rodziną itp.
Później wiadomo każdy kraj wprowadzał swoje odstępstwa i dzisiaj nie byłoby to niczym złym w sensie złamanie regulaminu i jakieś konsekwencje.

Damian

A nie wiecie czy w tamtej edycji były jakieś programy typu " w cztery oczy " , tak jak u nas?

Toni

Rozkład programu Big Brother w Czechach wyglądał tak:

*od poniedziałku do piątku:
-główny odcinek - na początku o godz.20:00,po krótkim czasie
we wt-ki i cz-ki o 21:15, a później zostało,że o 17:15 .Emisja godzinę czasu antenowego.
-Big Brother - Bez cenzury (od poniedziałku do soboty) nie wcześniej jak o 23:00,w poniedziałki i soboty nawet w okolicy godz. 1:00,odcinek 35-45 minut.
-na początku programu w środy o godz.20:00,ok.80 minut Big Brother - Extra coś jak u nas Zobacz więcej,
po ok. miesiącu w środy Big Brother-Nominace.

*w soboty i niedziele o 11:45-12:00 Big Brother - Live , piętnastominutowa relacja na żywo
*niedziela - godz.20:00 na początku programu na zmianę co tydzień
Big Brother - Nominace / Rozhodniuti,a po ok miesiącu zawsze Rozhodnuti - wyjścia co tydzień,nominacje w środy.

Damian

Ale oni mięli fajnie! nawet była relacja live. Kurcze coraz bardziej żałuję , że nie miałem okazji widzieć tego BB. Może kiedyś ktoś wrzuci jakiś odcinek do neta.  :prosi: