Epizod 10 - Stuck in the Middle

Zaczęty przez Showmag, Nd, 14 Lis 2010, 04:34:29

Showmag

Rosa

No i fajnie, sezon dla mnie jest juz zakonczony, nie bardzo interesuje mnie kto wygra, pozostaly w grze same lemingi. Na dobra sprawę do konca sezonu mógłbym sobie ogladac rade plemienia aby zobaczyc kto teraz wyleci i klipy z Panderosy w ktorej zapewne będzie ciekawiej niz w grze.
No cóż, trzeba liczyć że sezon 23 (na 22 z wiadomych spoilerowych względów nie licze) bedzie lepszy.

Quentin

25 dnia Holly, kobieta, której taktyką w drugim odcinku było spalenie butów innego gracza i przyznanie się do tego 5 minut później, bierze się za prowadzenie gry- no klękajcie narody:d

Danowi gratuluje szczęścia. Koleś przecież ledwo chodzi i kompletnie nic nie robi, a zaszedł już przynajmniej do 9 miejsca. Pięknym podsumowaniem tego żałosnego sezonu byłby to, gdyby jeszcze to wygrał :D

Stwierdzam to z przykrością, ale chyba też przestanę oglądać ten sezon. Bo szczerze wisi mi, czy zwycięzcą zostanie jedna z dwóch psycholek (NaOnka lub Holly), nadziany prawie-kaleka (Dan), kobieta z opóźnioną menopauzą (Jane), czy może bohaterowie epizodyczni (Benry i Kelly).

Brenda- do zobaczenia w sezonie all-stars.

Fei_Long

Dla mnie również dalsze oglądanie tego sezonu nie będzie miało tak wielkiego znaczenia jak dotychczas. Marty i Brenda odpadli, jedyni jak dla mnie poważni gracze, a teraz pozostali: Purpurowa, Holly, Jane, Fabio sami gracze na doczepkę, stroniący dotychczas od gry, zobaczymy jak będzie dalej. Odcinek średni na jeża, do połowy emocjonujący, potem nastąpiło oburzenie, bo chcieli się pozbyć Brendy i tyle. :D

W kolejnym odcinku Fabio chyba wygra immunitet, bo miał go na szyi jak się wypowiadał i jak dla mnie to Fabio, Purpurowa, albo Jane zostanie zwycięzcą.  Bo jakby nie patrzeć, oni nic nikomu nie zrobili ( nie licząc drobnych wyjątków) więc mają porównywalne szanse ( z tym że Jane ma mój szacun i to teraz jej kibicuję), z kolei Benry, Chase Sash są zagrożeniami,

... więc czym gracze się będą kierować eliminacją? Pozbywamy się zagrożeń fizycznych czy ludzi lubianych? Jak dla mnie, teraz to są decyzje losowe, bo bywało już różnie w historii Survivora. Więc każda z tych dwóch dróg już dla kogoś zadziałała.... zobaczymy...

Rosa

Wygrać powinien gracz który POMYSLI i wpadnie na to że w finale z nim powinien siedzieć bogaty i bezużyteczny Dan i ta wariatka Naonka.

Fei_Long

No i tutaj Rosa wchodzimy na inny grunt, gdy ktoś jest na tyle banalny i prosty, że ucieknie się do tego, by zabrać do finału nielubiane osoby, czy ktoś woli stoczyć honorową walkę z osobami godnymi finału i wygrać. To jest kwestia, którą trudno rozgryźć i decyzję czy zabierać nielubiane osoby do finału pomoże mi wygrać? Czy sędziowie nie będą mieli tego za złe? Z tą kwestią zawsze będą spory, strategicznie myśląc, to każdy postąpi  tak samo jak piszesz Rosa, jednak trzeba brać pod uwagę jacy ludzie siedzą jako sędziowie, do czego oni przywiązują wagę i co doceniają (bo jak będą ludzie pokroju Coacha, to odpowiedź jest prosta), ale nie debatujmy o finale bo jeszcze trochę do niego zostało czasu. :]

sloneczko107

w zasadzie mam tylko dwa spostrzeżenia, no może 3-4 ;)
1. Jane wyrasta na wielkie zagrożenie dla innych, i dobrze, bo jest chyba jedyną osoba którą chcę oglądać
2. Dan to dla mnie taki Clay edycji... jak dojdzie do finału to będzie porażka
3. wyedytowanie zapowiedzi kolejnego odcinka... brawo... widać że Fabio ma na sobie immunitet...
4. oglądam chyba już tylko z przyzwyczajenia...

Rosa

Cytat: sloneczko107 w Cz, 18 Lis 2010, 17:17:32
w zasadzie mam tylko dwa spostrzeżenia, no może 3-4 ;)
1. Jane wyrasta na wielkie zagrożenie dla innych, i dobrze, bo jest chyba jedyną osoba którą chcę oglądać
Jane nie wygra.
Jest takim papierowym faworytem jak Amanda w Mikronezji czy Lil w Pearl Island. Skoro wszyscy tak trują jaką to jest faworytką i jak sie jej boją to znaczy że z pewnościa nie wygra :)

Fei_Long

Meeg

No to się porobiło! ;x
Wywalenie Brendy epickie, co prawda była najlepszą zawodniczką tej edycji, grała naprawdę dobrze, ale wkurzyła mnie tym, że nie chciała walczyć do końca, po prostu się poddała, bo nie chciała stracić 'dumy'. Bardzo się cieszę, że wszyscy na nią zagłosowali, oprócz Kelly.
Co do poszczególnych osób:
Benry - pokazał się od strategicznej strony, jest silny, inteligentny, szkoda, że na początku go nie pokazywali, ale teraz należy już do mojego ścisłego grona faworytów
Chase - idiota, kieruje się tylko uczuciami w tej grze, a nie rozumem, chociaż i tak jego paplanie na nic się zdało, chociaż gdyby się nie wygadał, byłby prawdziwy blindside
Sash - dobrze, że zachował dla siebie HII, ogólnie za nim nie przepadam, ale jest dobrym graczem
Holly - ŚWIETNY ODCINEK dla niej, tak naprawdę to ona zorganizowała tę całą akcję wywalenia Brendy, przekonała innych i wyszło jej na to na dobre, jak na razie ma bardzo dobrą pozycję w plemieniu, mocno jej kibicuję
Fabio 'duuuuuuuuude'- uwielbiam go, jest taką pozytywną osobą w tej edycji i wcale nie jest tak głupi jak się wydaje, również tak jak Holly ma świetną pozycję w plemieniu, genialnie się ustawił, nie mają go za zagrożenie jak Benry'ego, ale jest bardzo potrzebnym głosem. Poza tym, myślałam, że on i Nay się nienawidzą, a tu proszę, potrafili zakopać topór wojenny dla dobra sprawy ;d
(i wspomnieć w opisie zeszłego odcinka o jego rozmowie z Benry'm
Benry: You and I should just lay low... play stupid.
Fabio: I know dude, I hate playing stupid so much... but it's like the smartest thing to do right now.
Benry: It's easy.
Fabio: It's... real easy.
Genialna rozmowa ;d)
Kelly - dziecko we mgle ;x
Dan - mogliby go wywalić, NIC nie wnosi do tej edycji
Nay - polubiłam ją, trochę się uspokoiła i wyszło, że jest inteligentna, potrafiła podjąć dobrą decyzję w przeciwieństwie do Chase'a
Jane - ma dobrą pozycję w plemieniu, jest silna w zadaniach, bardzo ją lubię.

Jeśli chodzi o faworytów to są to Fabio, Benry i Holly, w tej chwili są to moi ulubieni gracze, jeśli ktoś z nich wygra to bardzo się ucieszę, ale jeszcze trochę sezonu przed nami :).

Tkk_Bolly

Czuję jakbym oglądał parodię Survivora. Jak ktoś odbierze podsumował kolejne eliminacje będą losowe. Ktoś rzuci hasło aby na kogoś głosować i cała reszta pójdzie za nim

Jane to idiotka. Przy takim rozkładzie głosów, czyli niepewnym gdzie eliminuje się najmocniejszych i najbardziej lubianych afiszowanie się z siłą fizyczną kiedy jest się bezpiecznym jest co najmniej śmieszne. I to ona najbardziej nie zasługuje na zwycięstwo.

Sama eliminacja Brendy była dobrym pomysłem, ale patrząc jak to wszystko przebiegało i zachowania poszczególnych uczestników to trzeba stwierdzić, że casting w tej edycji leżał

Jedynie można oglądać program dalej dla Kelly, której i tak nie pokazują

Pangea

Szkoda, że Brenda odpadła, bo była tam jedną z niewielu osób, która miala jakąkolwiek strategię... Teraz jestem za Jane i Naonką (którą mimo wszystko lubię xD), a Dan i Kelly mnie irytują, bo nie robią kompletnie nic.

Swietomir

Jane bawi sie w polowanie na czarownice, najpierw Marty sie nie podobal to ludzie na niego zaglosowali, teraz Brenda jest zloczynca w jej oczach (czego kompletnie nie pojmuje) no to trzeba sie jej pozbyc.
W wyzwaniach jest bardzo mocna, do tego ludzie jej sluchaja.
Na miejscu facetow teraz zaczalbym wywalac babki i to zaczynajac wlasnie od Jane. Tak czy owak im dalej w tej edycji tym gorzej.

Btw dobrze ze Brenda poleciala, to taka zemsta za Martego :P

Sylvia2307

Ehh szkoda, że odpadła Brenda, była moją faworytką, no i miała pomysł na grę. Szkoda, że Sash bał się o HII i go jej nie oddał... bez sensu ;/ ;p Ogólnie wielki podziw dla Jane, jednak kto wie, czy teraz ona nie poleci jako następna, skoro jak się wydaje jest mimo wszystko najsilniejsza fizycznie...
Co do Brendy i złoczyńcy, to śmieszne, głównie chodziło o to, że to dlatego, iż zagłosowała na Marty'ego, a czy oni nie zrobili tego samego i nie oczekiwali też tego od niej? No nic, ciekawa jestem co się teraz będzie działo w obozie.
A skoro już o obozie mowa, to jak oni mogli zostawić ogień otoczony DREWNIANYMI skrzynkami? Nie wiedzieli, że to się może zapalić, czy jak?!