How Clean is Your House?

Zaczęty przez Pudelek, Pn, 13 Kwi 2009, 21:20:03

Pudelek

Patrzę właśnie na moją kuchnię po świętach i przypomina mi się program który nadawany jest na Zone Club.

CytatPorządek musi być
program rozrywkowy (How Clean is Your House?), USA, 2004

Amerykańska wersja popularnego brytyjskiego programu o metamorfozie domów. Widzowie będą mogli zajrzeć do środka najbrudniejszych mieszkań i poznać ich właścicieli. Prowadzącymi są Kim Woodburn i Aggie MacKenzie, które starają się powstrzymać proces dewastacji domostw bohaterów swojego programu.

No i jak sobie pomyślę o tym fajnym programie to dochodzę do wniosku, że jednak poradzę sobie z tymi wszystkimi brudnymi naczyniami, które leżą na stole bo już w (dwukomorowym) zlewie się nie zmieściły! :los:

chatiflatt

TVN też puszczał ten program, jest bardzo fajny :)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Ostatnio również wydano u nas książkę z poradami prowadzących.

Kupiłem, przeczytałem i teraz może nie sprzątam więcej ale brudzę mniej :D

Pudelek

Zone Club mi zabrali już jakiś czas temu ale oglądam teraz ten program na TVN Style.
Tym razem Kim i Aggie podbijają czyli walczą z brudem w Ameryce. Ostatnio najlepsza była babka, która chciała zostać szefową kuchni. Jeśli program ma dużą oglądalność to lepiej żeby się przekwalifikowała. Sprzątaczką przecież również nie zostanie w restauracjach. :P
Dobrze, że telewizja nie przenosi zapachu. Nie chodzi nawet o same śmieci w salonie ale jak ktoś ma źółto-czarną łazienkę od brudu i błota to chyba po jakimś czasie dochodzi do wniosku, że nie ma sensu już z niej korzystać...
Ale o zdrowie tych brudasów nie bałbym się. Jedna klientka miała ciuchy porozwalane na podłodze i aby gdzieś trafić musiała przeskakiwać.  Samo zdrowie. Co tam te bakterie, robaki i szczury... :P
Uwielbiam ten program!

chatiflatt

Aggie próbuje być mikrobiologiem. Niestety, diagnozy mikrobiologiczne stawiane przez nią często mają się nijak do rzeczywistości ;) Pałeczki coli [Escherichia coli] jest obecna wszędzie tam, gdzie obecni są ludzie. Jak byśmy zrobili sobie taki test w naszym mieszkaniu to wynik też wyszedłby pozytywny.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Ale to gadanie o bakteriach to ma być taka terapia szokowa. Chociaż wygląd mieszkań powinien wystarczyć.

A na wikipedii napisano, że ostatni odcinek wyemitowano we wrześniu i więcej już nie będzie. Szkoda. Chociaż kręcili to pięć lat więc w Polsce jeszcze trochę tych odcinków pokażą.

chatiflatt

Barbara Weston

Pudelek

Ostatnio nie mogłem liczyć na opcję powtórki więc zakupiłem DVD na ebay'u:

Potrzebuję pocieszenie bo od kiedy zostałem kociarzem to w domu trochę mniej lśni. Na szczęście pocieszenie przyszło już przy drugim odcinku, w którym babka miała wykładzinę na którą notorycznie rzygał kot. Chociaż jak pokazali jego kuwetę to nie dziwię się, że kotek wybierał wydalanie tą stroną...  :los:

Damian

Lubię ten program. Ciekawie się go ogląda. :P

Pudelek

Na Pulsie natrafiłem właśnie na program: Uwaga! Nadchodzi Kim! (Kim's Rude Awakenings)
Z tego co zobaczyłem, a później wyczytałem jest to kanadyjska wersja programu. Wszystko takie jak w oryginale tylko zamiast Aggie występuje Mike.

W obecnie emitowanym odcinku pomocy w sprzątaniu potrzebowała zawodowa sprzątaczka! :D